פרסום ראשון
בעלי התפקיד של המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה לביהמ"ש: "הוגשו 4 הצעות"
מציעה נוספת לרכישת פעילות המרכז, שזהותה נחשפת כעת, היא אוניברסיטת אריאל; חוץ ממנה הוגשו הצעות גם על ידי המרכז האקדמי פרס בשיתוף עם הקרייה האקדמית אונו, המרכז האקדמי למשפט ועסקים בר"ג והמסלול האקדמי המכללה למינהל
כשבועיים לאחר שהמרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה הגיש בקשה להקפאת הליכים, בעלי התפקיד שמונו לו הגישו לבית המשפט דו"ח המפרט את ההצעות שהוגשו.
כפי שנחשף בכלכליסט אתמול (ד'), הגופים שהגישו הצעות הם המרכז האקדמי פרס בשיתוף עם הקרייה האקדמית אונו, המרכז האקדמי למשפט ועסקים בר"ג והמסלול האקדמי המכללה למינהל. לפי הדו"ח, הוגשה גם הצעה נוספת, על ידי אוניברסיטת אריאל בשומרון.
- הוגשו הצעות לרכישת פעילות המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה
- "פתרון לסטודנטים במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה - כנראה כבר בשבוע הבא"
- המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה יפעל להשגת הסדר עם מוסד אקדמאי אחר
מהדו"ח שהוגש על ידי בעלי התפקיד, עו"ד רענן קליר וד"ר שלמה נס, עולה כי הם ניהלו פגישות ושיחות עם 11 אוניברסיטאות ומכללות אקדמיות. בשלב זה נבחן תוכן ההצעות, במטרה לשפרן. הכרעה צפויה להתקבל בדיון ב-22 בספטמבר באולם נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין.
בדו"ח נכתב כי הסטודנטים "ראויים לציון, לאחר שגילו אורך רוח והעניקו לבעלי התפקיד רוח גבית ועידוד לקידום מהלך העברת הפעילות למוסד האקדמי הקולט. הקשר של בעלי התפקיד עם הסגל, כמו גם עם הסטודנטים לרבות באמצעות יו"ר האגודה שמשקיע מזמנו ומרצו, נמשך ומתקיים". מהדו"ח עולה כי בעלי התפקיד גיבשו תוך 4 ימים בלבד מיום מינויים טיוטת הסכם עם המוסד הקולט שהועברה למציעים.
על פי המתווה של בעלי התפקיד נדרש מהמוסד הקולט לקלוט את כלל הסטודנטים להמשך לימודיהם במוסד הקולט, שמירת גובה שכר הלימוד הנוכחי, מתן שירותי הוראה לסטודנטים ששילמו מראש ועוד. בשלב זה, כך עולה מהדו"ח, טרם גיבשו בעלי התפקיד עמדה לגבי ההצעה שיש לבחור בה.
במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה לומדים 3,700 סטודנטים ומועסקים כ-300 עובדים, והוא צבר חובות בסך 84 מיליון שקל. השופט איתן אורנשטיין הסמיך את נס וקליר לפעול להשגת הסדר עם מוסד אקדמאי אחר אשר יקלוט את הסטודנטים והעובדים ויאפשר את המשך הפעילות של המכללה.
בקשת הקפאת ההליכים הוגשה באמצעות עוה"ד שי גליקמן, שותף מנהל מחלקת חדלות פירעון במשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' ועו"ד יונתן גמרניק מהמשרד. את העובדים מייצגת עו"ד ליזה חדש. את בעל התפקיד, עו"ד קליר מייצגים עוה"ד אלון בנימיני ואמיר אלגזי.