טרייונצ'רס והמרכז הרפואי שיבא השלימו גיוס ראשון לקרן משותפת
הקרן תתמקד בסטארט-אפים בשלב הסיד שעוסקים בתחומי הרפואה הדיגיטלית והמכשור הרפואי החכם; מדובר בשותפות הראשונה מסוגה בישראל בין גוף בריאות וקרן הון סיכון
- חברת Trigo גייסה 22 מיליון דולר
- חברת Lumen גייסה 8.5 מיליון דולר למדידת חילוף חומרים
- קרן Remagine Ventures גייסה 35 מיליון דולר
בשיחה עם כלכליסט סיפרה מיכל גבע, שותפה בקרן החדשה, ש-ARC כבר עשתה השקעה ראשונה והשלימה גיוס של יותר ממחצית ההון - עשרות מיליוני דולרים.
"אנחנו שואפים ליעד של 40 מיליון דולר להשקעות סיד, בחברות שהן גם בריאות דיגיטלית וגם חברות מכשור רפואי", אמרה. "תחום המכשור הרפואי היה בבעיה הרבה שנים, אבל בשנה האחרונה רואים הרבה הנפקות של חברות בתחום והתאוששות רבה מתחום שגרד את התחתית". לדבריה, גם תחום הבריאות הדיגיטלית עדיין לא הצמיח את החברות הגדולות בישראל, אך השינוי העולמי בו ייצר הצלחות בהכרח, ויביא להיווצרות חברות גדולות ומשפיעות.
השותפות בין Triventures והמרכז הרפואי שיבא היא הראשונה מסוגה בין מערכת בריאות ישראלית לקרן הון סיכון. ההתמקדות בחדשנות בשלבים מוקדמים תאפשר לקרן החדשה למלא חלל משמעותי בתחום. הקרן תאיץ חדשנות ותסייע לסטארט-אפים במשאבים, מומחיות, קשרים וגישה ליותר מ-25 שנים של מידע רפואי דיגיטלי המייצג מיליוני אנשים שטופלו בשיבא - בית החולים הגדול בישראל.
"הפלטפורמה החדשה תסייע לזרז את הפיכתם של חוקרי הרפואה של היום למובילי השוק של המחר. בנוסף, היא עתידה למלא תפקיד משמעותי בקונספט 'עיר הבריאות' שאנו בונים, בו טכנולוגיות רפואה דיגיטלית פורצות דרך יהיו העוגן לבית החולים של העתיד. רפואה היא מנוע צמיחה כלכלי משמעותי וטרייוונצ'רס והמרכז הרפואי שיבא הן חלוצות בתחום", הוסיף פרופ' יצחק קרייס, מנכ"ל המרכז הרפואי שיבא.
טרייוונצ'רס, שהוקמה ב-2010, היא הקרן הראשונה שהשקיעה ברפואה דיגיטלית בישראל ומנהלת כיום כ-150 מיליון דולר. לקרן רשת קשרים ענפה ורבים מהמשקיעים בה הם ענקים אסטרטגיים כגון ג'ונסון אנד ג'ונסון, סמסונג, בוסטון סיינטיפיק, אבוט, פיליפס, מדטרוניק ורבים אחרים.
לצד ההכרזה על הגיוס, חשפה גבע את ההשקעה הראשונה של הקרן - חברת הסטארט-אפ הישראלית Lynx.MD, שבונה פלטפורמה שמאפשרת לבתי חולים, חברות פארמה וחברות מכשור רפואי לפתח פיתרונות בריאות דיגיטלית המבוססים על מקורות מידע נרחבים ומגוונים. מדובר במערכת עננית שגם שומרת על פרטיות המידע אותו היא מנגישה. בעזרתה, יוכלו חוקרים לגשת באופן פשוט למידע רפואי נרחב, ולהאיץ פיתוחי מחקר וטיפולים חדשים. החברה הוקמה בסוף 2018 ע"י עומר דרור (מנכ"ל), הילה נגה (סמנכ"לית טכנולוגיה) וד"ר רוברט איסדורפר (מנהל רפואי).