$
סופר פייבר

מדריך: איך אפשר להוציא יותר מהאינטרנט שלך

כל הבית מתחבר לאינטרנט והתוצאה היא ירידה מורגשת במהירות הגלישה. אם גם אתם לא רוצים להתפשר על האינטרנט שלכם, הגיע הזמן לבדוק את חמשת הדברים הבאים

בשיתוף סלקום 11:2116.09.19
אנחנו מעבירים שעות רבות בכל יום בגלישה באינטרנט. כיום, כמעט כל פעילות דורשת שימוש באינטרנט – עבודה, שיחות טלפון, צפייה בטלוויזיה, שמירה על קשר עם חברים מקרוב ומרחוק, משחקים ופנאי, ועוד .

 

השימושים רק מתרחבים – כך שהביקוש לרוחב פס עולה, ולא פעם נוצרות הפרעות בגלישה בגלל העומס הגובר על תשתית האינטרנט. התוצאה – הסרט בנטפליקס מתחיל לקרטע, ספוטיפיי מפסיק להגיב, ואתרי אינטרנט עולים בקצב איטי.

 

אז מה עושים כדי לשפר את מהירות הגלישה? בעזרת המומחים של סלקום, המביאה בימים אלה את בשורת הסיבים החדשנית "סופר פייבר", עם גלישה במהירות של עד 1,000 מגה, ריכזנו חמישה טיפים חשובים.

 

1. האם אתם מתגוררים בבניין עם תשתית סיבים?

בלא מעט דירות ובתים בישראל, מהירות הגלישה נמוכה בגלל התשתית שבה עוברת תקשורת האינטרנט. במקרים אלה, מדובר בתשתית מיושנת של גידי נחושת, חלקם בני 50 שנה, או תשתית הכבלים, שהונחה אף היא לפני שני עשורים.

 

תשתית הסיבים האופטיים שמציעה סלקום ללקוחות הסופר-פייבר היא הטכנולוגיה המועדפת כיום להעברת נתונים, מאחר שהסיבים מאפשרים העברה של כמויות מידע גדולות הרבה יותר, ולמרחקים ארוכים יותר. לכן, כדאי לבדוק האם בבניין בו אתם מתגוררים קיים חיבור לתשתית הסיבים המתקדמת. חשוב לציין, שלמרות מהירות הגלישה והתשתית המתקדמת, העלות של השימוש בה לא עולה.
 צילום: shutterstock

 

2. בכמה מכשירים דיגיטליים אתם משתמשים, ומאיזה סוג?

כיום, לא רק המחשב הביתי מתחבר לרשת, אלא גם הטאבלטים, הסמארטפונים של כל בני הבית, הטלוויזיה החכמה וגם מכשירים כמו שואב אבק חכם, או אפילו מזגן שניתן להפעיל מהסלולרי. על פי מחקרים, כבר בחודשים הקרובים, בכל בית במדינות המערב יהיו כ-30 מכשירים המחוברים לאינטרנט הביתי.

 

אם יש בבית כמה וכמה מכשירים שתמיד מחוברים לאינטרנט, הרי שקצב הגלישה יורד ולכן כדאי לעבור לתשתית שמאפשרת רוחב פס גדול יותר ויכולה לתמוך בכל המכשירים.

 

חשוב לדעת שאם אתם משתמשים במכשיר מדגם ישן, הוא עלול להאט את קצב הגלישה בכל רחבי הבית, וייתכן שעדיף להחליף אותו בדגם חדש ומעודכן יותר, כדי שתפוח רקוב אחד לא יקלקל את כל תכולת הסלסלה.

 

לקבלת פרטים נוספים על גלישה באמצעות סופר פייבר של סלקום לחצו כאן >>>

 

3. בחרו נתב חכם יותר

גם לדגם הנתב והטכנולוגיה בה הוא פועל יש השפעה על מהירות הגלישה. ההמלצה, על פי המומחים של סלקום, היא לעבור לנתבים המשתמשים בתקן N וגם בתקן AC -

Dual Band, נתבים שמאפשרים ביצועי גלישה גבוהים יותר ויכולים לתמוך במהירויות גבוהות. הסיבה פשוטה: לרוב, נתבי N פועלים על תדר אחד של 2.4 מגה הרץ, שהוא התדר העמוס ביותר; ואילו תקן ה-AC מספק תחום תדרים נוסף שנחשב פנוי ומהיר יותר ועם רוחב פס גדול יותר, מה שמקל על הגלישה.

 

4. בררו מה מהירות הגלישה שאתם משתמשים בה

זה הזמן לבדוק את חבילת האינטרנט שלכם, ולוודא שהיא מתאימה לצריכת המידע שלכם ברשת. חשוב לדעת שמהירות הגלישה כוללת למעשה שני אלמנטים – מהירות הורדה, שבתשתיות הקיימות בישראל, מגיעה עד 500 מגה, אך ברוב המקרים מדובר ב-50-40 מגה בלבד, ומהירות ההעלאה, שבישראל היא מהנמוכות בעולם. מנגד, הסיבים האופטיים מאפשרים כיום הורדה במהירות של עד 1,000 מגה, שתגדל בעתיד ל-10,000 מגה, לצד מהירות העלאה של עד 100 מגה.

אם אתם נוהגים לצפות בטלוויזיה בסטרימינג באיכות גבוהה (4K) או לשחק במשחקי רשת רבי משתתפים, תצטרכו רוחב פס גבוה יותר – כדי שהמשחק, או סרט המתח, לא ייתקעו לכם בשיא האקשן.

 

5. בדקו את המיקום של נתב האינטרנט בבית

הקופסה הקטנה הזו עם האורות המהבהבים, שנקראת גם ראוטר, אחראית לכך שאנחנו יכולים לגלוש מכל חדר בבית באופן אלחוטי. לא פעם, כשיש האטה במהירות הגלישה, מקור הבעיה הוא במיקום הנתב. מאחר שהוא משתמש בגלי רדיו קצרים, אם בחרתם למקם אותו בממ"ד, בתוך שידה או בקצה הרחוק ביותר של הבית – יכול להיות שהמכשירים בחדרים אחרים של הבית פשוט לא יקלטו את ה-WiFi. ההמלצה היא להציב את המכשיר במיקום מרכזי ככל האפשר בבית, במקום גבוה – וללא קירות או הפרעות אחרות סביבו.

 

דרושה: תשתית אינטרנט מהירה

בשורה התחתונה, המהירות שהספיקה לנו עד לא מזמן, כבר לא תואמת את השימושים שיש כיום ואת כמות המכשירים החכמים שנמצאים כמעט בכל בית. בשביל לתמוך בהם, נדרשת תשתית אינטרנט מתאימה ומהירה הרבה יותר.

  

לכתבות נוספות היכנסו אל ערוץ סופר פייבר >>