ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת לונדון

"הקרנות התאגידיות התפתחו מקצועית, כבר איננו 'משקיעים תיירים'"

בפאנל מיוחד בוועידת Mind the Tech של כלכליסט בלונדון דנו נציגי הקרנות התאגידיות בתדמית שנוצרה להן. פיליפ ווטסון, סמנכ"ל החדשנות בבנקאות הפרטית בענקית הבנקאות סיטי: היינו מעורבים בהשקעות רבות, רבות מהן כאלה שנועדו להביא טכנולוגיות לשיפור חוויית הלקוח"

סופי שולמן, לונדון 17:3712.09.19

בשנים האחרונות התפתחה תפיסה בקרב השחקנים הוותיקים בטכנולוגיה שהקרנות התאגידיות לא תמיד מוסיפות ערך לצד המשקיע או לצד שמקבל את ההשקעה וכי זהו בזבוז כספי משקיעים. בפאנל מיוחד בוועידת Mind the Tech של כלכליסט בלונדון דנו נציגי הקרנות התאגידיות בתדמית שנוצרה להן.

 

את הפאנל הינחה צחי וייספלד, מנכ"ל איגנייט של אינטל והשתתפו בו פיליפ ווטסון, סמנכ"ל החדשנות בבנקאות הפרטית בענקית הבנקאות סיטי,  מגומי אייקדה, שותפה מנהלת בקרן הון הסיכון האירופית של הקונצרן האמריקאי הרסט וג'ולי קאינץ, סיילספורס וג'ולי קאינץ, מקרן ההשקעות של ענקית התוכנה סיילספורס.

 

בשנים האחרונות אין תאגיד עולמי גדול שמרשה לעצמו לדלג על פתיחת אקסלרטור סטארט אפים בישראל. זה בכלל לא חייב להיות תאגיד מעולמות הטכנולוגיה. גופים מכל הענפים האפשריים פוחדים לפספס את ההייטק הישראלי וכך נוצר מצב בו פועלים במדינה בת 9 מיליון התושבים לא פחות מ-300 אקסלרטורים. המגמה לא ייחודית לישראל - גם בארה"ב כמחצית מהון שמימן סטארט אפים הגיע לאו דווקא מקרנות הון סיכון, אלא מקרנות תאגידיות. בישראל השקיעו הקרנות התאגידיות לא פחות מ-3.3 מיליארד דולר בחברות סטארט אפ, סכוםפ שהיווה 43% מסך השקעות הון הסיכון בשנה שעברה.

 

 

מימין: צחי וייספלד, מגומי איקדה, פיליפ ווטסון וג'ולי קיינז מימין: צחי וייספלד, מגומי איקדה, פיליפ ווטסון וג'ולי קיינז צילום: אוראל כהן

 

"קוראים לקרנות התאגידיות בשמות לא מחמיאים כמו 'משקיעים תיירים' משום שהם באים לזמן קצר מבלי להכיר את השטח ולפעמים אפילו 'פראיירים'", פתח וייספלד את הדיון, "האם יש דם רע בין משקיעי הון סיכון לבין הקרנות התאגידיות"?

 

ג'ולי קאינץ, מקרן ההשקעות של ענקית התוכנה סיילספורס שרכשה באחרונה את קליקסופטוור הישראלית תמורת 1.35 מיליארד דולר אמרה בתגובה: "אנחנו משקיעים בכל השלבים ועד היום עשינו יותר מ-300 השקעות. אני חושבת שהתפתחה מקצועית בשנים האחרונות, ויש כבר תוצאות ותשואות בפורטפוליו שמראים תוצאות שמוכיחות שהאמירות שאולי נאמרו בעבר כבר לא נכונות. גם מגומי אייקדה, שותפה מנהלת בקרן הון הסיכון האירופית של הקונצרן האמריקאי הרסט, סבורה כי נבנתה מומחיות עם השנים.

 

פיליפ ווטסון, סמנכ"ל החדשנות בענקית הבנקאות סיטי, אמר כי מדובר בעניין של תיאום ציפיות: "צריך להבין מה כל צד רוצה. אנחנו היינו מעורבים בהשקעות רבות, רבות מהן כאלה שנועדו להביא טכנולוגיות לשיפור חוויית הלקוח בסיטי והיום רואים שפינטק משיג תוצאות אמיתיות". ווטסטון הוסיף כי האקסלרטור הראשון והגדול ביותר של סיטי פועל בתל אביב והפעילות מונה מעל 200 עובדים.

 

וייספלד עימת את אייקדה וקאינץ עם מיעוט העובדים של הרסט וסיילספורס בקרן התאגידית - 2 בהסרט ו-4 בסיילספורס - "האם אפשר לעשות את העבודה עם כל כך מעט אנשים כשבקרנות הון סיכון מקומיות יש עשרות רבות"?

 

"אנחנו עובדים לרוב עם משקיעים פיננסיים אחרים ומצטרפים לסבבים שלהם ובנוסף, בשונה מקרנות הון סיכון אנחנו ממוקדים לרוב בתחומים מאוד מסויימים. אלה אמנם משתנים לאורך זמן אבל בנקודת זמן זה ממוקד ולא מפוזר כמו בקרן הון סיכון רגילה", הסבירה אייקדה. קאינץ ציינה כי גם סיילספורס ממוקדת לרוב בהשקעות שמשיקות לתחום הפעילות של החברה בעולמות התוכנות הארגוניות וכי גם הם יעדיפו לרוב להצטרף למשקיע פיננסי נוסף בסבב.

 

לביקורת נוספת שמושמעת לא אחת כלפי הקרנות התאגידיות על כך שהן נוטות לנפח את רמות השווי של החברות ענתה אייקדה כי גם השווקים וגם הקרנות כבר התבגרו והפכו למתוחכמים יותר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x