$
כלכלה ומדיניות

עשירי סין מהגרים לבריטניה בעקבות הליש"ט החלשה

ברקע דרמת הברקזיט, הבקשות לוויזות משקיעים בריטיות שהגישו סינים זינקו ביותר מ־50% ברבעון הראשון לעומת קודמו. צניחה נרשמה בבקשות לוויזה לארה"ב בגלל מלחמת הסחר. הליש"ט נסחרה השבוע סביב 1.20 דולרים, שפל של שלוש שנים

שירות כלכליסט 08:1811.09.19

מלחמת הסחר בין סין לארה"ב בשילוב היחלשות הליש"ט ברקע דרמת הברקזיט הביאו לכך כי סינים עשירים מוותרים על ארה"ב כיעד מועדף להגירה ובוחרים להגיע לבריטניה. על כך דיווח ה"סאות' צ'יינה מורנינג פוסט".

 

היקף הבקשות לוויזות משקיעים לבריטניה המוגשות על ידי סינים אולטרה־עשירים זינק ביותר מ־50% ל־83 בקשות, כולל עשר מהונג קונג, ברבעון הראשון של 2019, מ־54 בקשות ברבעון קודם לכן. כך לפי נתוני חברת שירותי ההשקעות גרואת'דק שבסיסה בלונדון. זהו המספר הגבוה ביותר של בקשות מאזרחים סינים מאז הרבעון הרביעי של 2014.

 

ויזה ב־2 מיליון ליש"ט

 

לפי התקנות הבריטיות, משקיעים זרים זכאים לוויזת זהב עבורם ועבור משפחתם בתמורה להשקעה של 2 מיליון ליש"ט בחברות בריטיות. הוויזה מעניקה להם את הזכות להתגורר בבריטניה למשך שלוש שנים וארבעה חודשים, עם אפשרות להאריך את התקופה בשנתיים נוספות ולהגיש בקשה לאזרחות לאחר מכן.

 

סמואל הו, המנהל את המחלקה למשקיעים זרים בגרואת'דק, אמר כי ההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, מטבע בריטי חלש ושאיפה גוברת בקרב עשירי סין לגוון את תיקי ההשקעות שלהם, הם המניעים לזינוק בבקשות ההגירה לבריטניה.

 

במקביל נרשמה צניחה במספר הבקשות לוויזות אמריקאיות מסוג 5־EB, שהן מקבילות לוויזת המשקיעים הבריטית. על פי נתוני משרד החוץ האמריקאי, היקף הנפקות הוויזות לזרים ילידי סין צנח בכמעט מחצית משיא שנרשם ב־2014.

 

מלחמת הסחר, כמו גם תקופת המתנה של עד 16 שנים, הן הסיבות המובילות לירידה בהתעניינות בתוכנית הוויזות האמריקאית. כך לפי אנליסטים. במקביל, הן כבר לא "זולות" כפי שהיו, ובנובמבר הקרוב יעלה סכום ההשקעה המינימלי עבור ויזת משקיעים אמריקאית מ־500 אלף דולר ל־900 אלף דולר.

 

"עבור לקוחות סינים, החשש שלא יקבלו אותם בסבר פנים יפות בגלל מלחמת הסחר גרם להם לבחון ביתר שימת לב את משמעותה של תוכנית הוויזות", הסביר דיוויד לספראנס, מפירמת הפרקליטים לספראנס ושותפים. "בריטניה היא בחירה מועדפת בגלל החינוך המעולה והזדמנויות ההשקעה הנהדרות, כמו גם המסים הנמוכים", הסביר.

 

מתנגדי ברקזיט מפגינים מחוץ לפרלמנט, שלשום. פסגה אירופית בחודש הבא מתנגדי ברקזיט מפגינים מחוץ לפרלמנט, שלשום. פסגה אירופית בחודש הבא צילום: אי פי איי

 

הליש"ט נסחרה סביב 1.50 דולרים לפני שבריטניה הצביעה בעד יציאה מהאיחוד האירופי ביוני 2016. בעקבות הדרמה שהתעוררה סביב המהלך, והאפשרות לברקזיט ללא הסכם, המטבע הבריטי צנח ב־20% לשפל של שלוש שנים ונסחר השבוע סביב 1.20 דולרים.

 

מלבד בריטניה, עשירי סין בוחנים את האפשרות להגר ליעדים כמו פורטוגל, קפריסין וסינגפור, כמו גם קנדה ואוסטרליה. עבור סינים מוסלמים, טורקיה הפכה ליעד מועדף.

 

"נכבד את שלטון החוק"

 

בינתיים, הפרלמנט הבריטי דחה אתמול בפעם השנייה את הצעתו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון לקיים בחירות בזק לפני פסגת מנהיגי האיחוד האירופי שתתקיים בבריסל ב־17 באוקטובר בנוגע לברקזיט. "אגיע לפסגה החשובה הזו ולא משנה כמה כלים הפרלמנט ימציא כדי לכבול את ידי", אמר אתמול ג'ונסון. "הממשלה הזו לא תדחה עוד את הברקזיט". בה בעת, חרף הצהרותיו, חוק שאושר בשבוע שעבר חוסם את האפשרות לברקזיט ללא הסכם. "ממשלת בריטניה תמיד תכבד את שלטון החוק", כך התבטא שר החוץ דומיניק ראב. עם זאת, הוא הוסיף כי באופן טבעי קיימים חילוקי דעות לגבי אופן מימושו.

 

על רקע אי־הוודאות, הפרלמנט יצא אתמול לפגרה עד ה־14 באוקטובר, כשבועיים לפני תאריך היעד לעזיבת האיחוד האירופי שנקבע ל־31 באוקטובר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x