בלעדי לכלכליסט
איפקס הנפקות תובעת את קנביט של ברק רוזן
החברה דורשת 3.6 מיליון שקל עבור ייעוץ ועמלות גיוס הון לפי הסכם למיזוג פעילות הקנאביס של קנביט לשלד הבורסאי הון אחזקות שהיה בבעלותה. קנביט: "לאיפקס מעולם לא ניתנה זכות לשמש מפיצה בהנפקות קנביט"
החברות איפקס הנפקות ואיפקס קפיטל מרקטס תובעות את קנביט הציבורית ואת פעילות הקנאביס הפרטית של החברה (החברה הפרטית) על 3.645 מיליון שקל, בעבור דמי ייעוץ ועמלות גיוס הון - סכום שלטענת החברות מגיע להן ולא שולם להן בידי קנביט.
- קנביט נכנסת לטיפול בסרטן: רכשה את הזכויות למחקר של יו"ר הוועדה המדעית שלה
- איתן בן אליהו משקיע 1.5 מיליון שקל בקנביט
- הקבוצה בראשות ברק רוזן השלימה את ההשתלטות על קנביט
איפקס היתה זו שהחזיקה בשליטה בשלד הבורסאי הון אחזקות, שאליו מוזגה פעילות הקנאביס הרפואי של קנביט בנובמבר האחרון.
ב־29 בינואר השנה נחתם הסכם עם קבוצת משקיעים בראשות ברק רוזן להשקעת 24 מיליון שקל בחברה, והקבוצה השלימה את השתלטותה על החברה בתחילת יוני, עם אחזקה של 52% מהמניות, לאחר שהנפיקה 19% ממניותיה תמורת 31.4 מיליון שקל והשקיעה בעצמה 32 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בכתב התביעה שהגישה איפקס בתחילת השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב נטען כי הן המיזוג, הן המגעים והובלת ההשקעה של קבוצת המשקיעים, והן הזכאות לגיוס הציבורי נעשו על ידיה, וכי למרות הסכמים עמה, קנביט מתנערת מהתשלומים שהיא חבה לה.
בהתכתבות בין עורכי הדין של שתי החברות, שצורפו כנספחים לכתב התביעה, כותבים באי כוחה של איפקס, כי "קנביט התחייבה לשלם לאיפקס דמי ייעוץ ועמלות בכפוף להשלמת המיזוג: 720 אלף שקל בתוספת מע"מ כדמי ייעוץ לעסקת המיזוג ו־5% מהיקף הגיוסים במזומן או בחלוקה ל־2.5% במזומן ו־2.5% באופציות. ב־18 בנובמבר 2018 הושלמה עסקת המיזוג, ואיפקס הובילה גיוס הון מול קבוצת משקיעים בראשות ברק רוזן, שהבשיל לכדי הסכם מחייב ב־29 בינואר 2019".
איפקס הודיעה לחברה כי היא בוחרת בעמלה של מזומן ואופציות, אך "נדהמה לגלות כי קנביט קיבלה החלטה להפר את ההסכם עמה". בכתב התביעה ציינה כי "בעוד שווי החברה מאמיר מ־42 מיליון שקל ל־200 מיליון שקל לטובת כל בעלי המניות, קנביט מתנערת מהתחייבויותיה כלפי איפקס ומפנה לה עורף".
איפקס טוענת כי היא זו שהתוותה את מהלך הגיוס הציבורי, שבמסגרתו גייסה קנביט 31.4 מיליון שקל, היא זו שהכירה את החברה לברק רוזן וגישרה בין הצדדים לכדי עסקה שצלחה כמה משברים ובסופה הושקעו בקנביט 31 מיליון שקל בגיוס פרטי, וכי במסגרת הסכם המיזוג מונתה כרכז, חתם ומפיץ בלעדי בגיוסי ההון הפרטיים והציבוריים של החברה למשך שנתיים ממועד השלמת הגיוס.
באיפקס טוענים גם כי "קנביט פרסמה הצעת מדף לציבור, שיאמץ בעיקרו את מתווה הגיוס הציבורי שהתוותה איפקס. באותה נשימה, ובניגוד להתחייבויות החוזיות, הודיעה החברה כי היא התקשרה עם יועץ ומפיץ שאינם איפקס בקשר עם הגיוס הציבורי, וכי אלה זכאים כביכול לעמלה על ההנפקה.
"העמלה שאיפקס זכאית לה לא הוזכרה במילה, והבלעדיות שבה חייבת קנביט כלפי איפקס זכתה להתעלמות מוחלטת. אין ספק כי מדובר בהפרות ברורות של זכויותיה של איפקס לפי ההסכם. בדו"ח הצעת המדף שפרסמה החברה היא כשלה פעם נוספת מלתת גילוי מלא על כתבי האופציה המגיעים לאיפקס כעמלה, באופן העלול להטעות את ציבור המשקיעים".
בתגובה לפניותיהם של עורכי הדין של איפקס שלחו באי כוחה של קנביט מכתב שבו נאמר כי "לאיפקס מעולם לא ניתנה זכות קנויה ובלתי מותנית לשמש כמפיץ בהנפקות קנביט, לא כל שכן לקבל דמי הפצה או ייעוץ על הנפקה שלא הובלה בידי איפקס, שהיא לא שימשה בה כמפיץ. הניסיון של איפקס להתעלם מלשונו הברורה של הסכם המיזוג, אשר היא היתה בין מנסחיו (בהיותה בעלת השליטה בקנביט במועדים הרלבנטיים) הוא לכל הפחות לא ראוי".
תגובתה של איפקס לא איחרה לבוא, ועורכי הדין שלה שלחו מכתב נוסף לקנביט ובו כתבו, בין היתר, כי "ההתכחשות לזכויות איפקס עולה כדי עזות מצח וכפיות טובה של ממש. אין ספק שרק בצע כסף עומד ביסוד ההימנעות מתשלום, שהחובה לבצעו ברורה כשמש. איפקס לא תשלים עם התנהגות זו".
ממשרד עוה"ד הרצוג פוקס נאמן, המייצג את קנביט בתביעה זו, מצאו לנכון לענות לטענותיה האחרונות של איפקס באמצעות הודעת מייל שבה נכתב כי לא היתה להם שהות ללמוד לעומק את הדברים בשל לוחות זמנים צפופים וחופשות, וכי יחזירו תשובות לאחר שילמדו את הפרטים.