$
חדשות טכנולוגיה

נשיא מיקרוסופט: החרם על וואווי מנוגד להיגיון האמריקאי

בראד סמית' הוא הראשון מבכירי ענקיות ההייטק במדינה שתוקף בגלוי את איסורי הסחר עם החברה. לדבריו, ממשל טראמפ לא מציג הוכחות להאשמתה בריגול, ופוגע בזכויות התאגידים

רפאל קאהאן 19:3009.09.19

ניצנים של מרד: בראד סמית', נשיא מיקרוסופט והיועץ המשפטי הראשי שלה, תקף בחריפות את מדיניות ממשל טראמפ בנוגע לוואווי, שנאסר על חברות אמריקאיות לסחור עמה בטענות של סיכון ביטחוני.

 

 

 

בראיון שנתן אתמול (א') לסוכנות בלומברג, טען סמית' שהחרם אינו הגיוני, שהאשמות הממשל חסרות הוכחה, ושהתנהלות השלטון בפרשה היא "לא-אמריקאית" באופיה - כלומר בהקשר זה, מנוגדת להיגיון הכלכלי של המדינה.

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

"פעמים רבות עונים לנו שאם היינו יודעים את מה שהם (הממשל) יודעים, אז היינו מסכימים איתם", אמר סמית'. "התשובה שלנו היא - 'אין בעיה, תראו לנו את מה שאתם יודעים וכך נוכל להחליט בעצמנו' - זו הדרך שבה המדינה הזו עובדת".

 

סמית' הוסיף שאין שום סיבה שיצרן לא יוכל לרכוש טכנולוגיה מחברה אמריקאית, כולל מיקרוסופט. הוא גם אמר שהיה מעוניין לראות הוכחות למהלך החרם של טראמפ על וואווי. לדבריו, דרש מהרגולטורים השונים שקשורים למהלך להסביר את ההחלטה להוסיף את וואווי לרשימת החרם לפני מספר חודשים - וטרם זכה לתשובה אמיתית.

 

קרב במלחמת הסחר 

סמית' הוא הבכיר הראשון בענקית טכנולוגיה אמריקאית שיוצא בפומבי נגד ההתנהלות של הממשל בנושא וואווי. עד כה היו דיווחים רבים על כך שהמהלך הרגיז רבים בעמק הסיליקון - אך אף מנהל לא ביקר אותו בגלוי.

 

בראד סמית' בראד סמית' צילום: Bloomberg

 

וואווי הפכה בחודשים האחרונים לנושא מרכזי במסגרת מלחמת הסחר שמנהל הבית הלבן מול בייג'ינג. לראיה, וואווי אמנם התווספה לרשימת החרם - אך מיד לאחר מכן הוענקה לה תקופת חסד עד נובמבר. עם זאת, כדי לסחור עם החברה עדיין נדרש אישור של הממשל האמריקאי וזה עדיין לא ניתן לאף חברה, למרות שיותר ממאה חברות כבר פנו בבקשה לקבלו. למשל, גוגל לא יכולה לספק לוואווי את האנדרואיד עבור הסמארטפונים שלה וקוואלקום ו-ARM נדרשו להפסיק לספק לה שבבים.

 

"לומר לחברת טכנולוגיה שהיא יכולה למכור מוצרים אבל לא יכולה לרכוש מערכות הפעלה זה כמו לומר לבית מלון שהוא יכול לפתוח את הדלתות לאורחים אבל לא לשים מיטות בחדרים או לספק אוכל במסעדה שלו", הרחיב סמית'.

 

וואווי ומיקרוסופט עובדות כתף אל כתף, בעיקר בסין. החברה הסינית משמשת לאחסון שירותי האפליקציות העסקיות מבוססי ענן של החברה האמריקאית בסין. עם זאת מיקרוסופט אינה הנפגעת העיקרית מהחרם וניתן להעריך שדווקא גוגל או קוואלקום סובלות יותר.

 

וואווי הורשעה בגניבת קניין רוחני של רובוט בדיקות סלולרי שפותח במעבדות טי-מובייל, ענקית הסלולר ששוכנת גם היא בסיאטל כמו מיקרוסופט. בית משפט פסק לטובתה כ-5 מיליון דולר פיצויים - הרבה פחות מ-500 המיליון שדרשה בפתיחת המשפט. בנוסף היא נאשמת בהפרת האמברגו על איראן וכן בניסיון של עובדים שלה לשים את ידיהם על קניין רוחני נוסף במהלך תערוכת ה-CES בלאס וגאס השנה. ואולם, לא נמצאו הוכחות להיותה איום ביטחוני על ארה"ב, או לביצוע מהלכי ריגול ממשלתי סיני דרך מוצריה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x