$
משפט

15 אישומים נגד ענבל אור בגין העלמות מס בהיקף 81 מיליון שקל

רימתה לקוחות, זייפה מסמך וקנתה ביגוד, תיקים ותכשיטים ב-900 אלף שקל, תוך שהיא רושמת את ההוצאות באופן כוזב; כתב אישום הוגש נגד אשת הנדל"ן, ובו מפורט כיצד פרסמה "דירה ב-1.5 מיליון שקל במרכז ת"א" - בלי לומר ללקוחות שמדובר בבקשה לאיגוד קבוצות רכישה

גלעד מורג, ynet וליטל דוברוביצקי 10:0804.09.19

15 אישומים נגד אשת הנדל"ן על העלמות של עשרות מיליוני שקלים: פרקליטות מיסוי וכלכלה הגישה היום (ד') כתב אישום לבית המשפט השלום בתל אביב נגד אשת הנדל"ן ענבל אור וחברות שהיו בשליטתה, וכן נגד דרור גלעדי ששימש סמנכ"ל הכספים בחלק מהחברות. כתב האישום נגד אור כולל 15 אישומים בגין ביצוע עבירות על חוק המע"מ, פקודת מס הכנסה, עבירות מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות וכלפי מנהל סניף בנק, וכן עבירות על חוק הגנת הצרכן.

 

לצפייה בכתב האישום המלא לחצו כאן

 

ענבל אור ענבל אור צילום: אוראל כהן

 

על פי כתב האישום, בין השנים 2016-2008 פעלה אור בשוק הנדל"ן והמגורים בישראל באמצעות קבוצת חברות בשליטתה ובניהולה. על פי כתב האישום, אור לא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל מע"מ על חלק מהעסקאות שביצעה ב-8 פרויקטים למגורים בהם ארגנה קבוצות רכישה באמצעות חברות בשליטתה. סכום העסקאות הכולל שבגינו לא הוציאה אור חשבוניות ולא דיווחה למנהל המכס והמע"מ הגיע לכ-81 מיליון שקלים. למעשה, היא הייתה צריכה לשלם מע"מ בסך 11.5 מיליון שקלים.

 

בכתב החשדות הסכומים שאותם העלימה לכאורה אור הסתכמו ב-150 מיליון שקלים, אבל לאחר השימוע נקבע בכתב האישום כי הסכום הכולל הוא 81 מיליון שקלים. בנוסף, אור מואשמת כי לא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל המכס והמע"מ על עסקאות שביצעה כעוסקת עצמאית בתחום הנדל"ן, עת נרשמו על שמה זכויות בפרויקטים למגורים ששיווקה, בסכום של כ-9 מיליון שקלים.

  

אור מואשמת גם בביצוע עבירות מרמה כלפי לקוחות באחד הפרויקטים שבהם ארגנה קבוצת רכישה. באותו מקרה אור פנתה למספר לקוחות בפרויקט צ'לנוב שהעבירו שיקים לפקודת הנאמן בפרויקט לצורך רכישה הקרקע עליו יקום. אור ביקשה מהם לבצע העברות בנקאיות לחשבון חברה בשליטתה במקום חלק מהשיקים שמסרו לנאמן, וזאת תוך הצגת מצגים כוזבים שונים וללא יידוע הנאמן. כתוצאה מכך, קיבלה אור לחשבון חברה בשליטתה סכום של כשני מיליון שקלים. כתוצאה מהתנהלותה של אור, לא היה בחשבון הנאמנות די כסף עבור תשלום לבעלי הקרקע וכלל חברי קבוצת הרכישה נאלצו לשלם תשלומים נוספים מעבר לסכומים אליהם התחייבו מראש.  

 

בנוסף, אור מואשמת בזיוף מסמך, בכך שביקשה ממנהל סניף בנק המזרחי לכבד שיקים שמסרה חברה בשליטתה, למרות חריגה ממסגרת האשראי בחשבון החברה. על מנת לשכנע את מנהל הסניף לכבד את בקשתה היא הציגה בפניו מסמך שנחזה להיות מסמך בנקאי ואותו זייפה באמצעות עובדיה. המסמך לימד לכאורה שבחשבונה הפרטי קיימת יתרה עו"ש של עשרות מיליוני שקלים. בעקבות המרמה מנהל הסניף נעתר לבקשתה אולם הצ'ק שנתנה לכיסוי חריגת האשראי חזר בהמשך.

  

לאור מיוחס גם על פי חוק המע"מ ופקודת מס הכנסה בגין רכישות פרטיות של מוצרים לצרכיה הפרטיים כגון ביגוד, תיקים, תכשיטים ועוד, בסכום של כ-900 אלף שקלים. אור רשמה הוצאות אלה באופן כוזב בספרי חברה בשליטתה לצרכי התחמקות מתשלום מס הכנסה ומע"מ. בנוסף, מיוחס לה שחברה בשליטתה מימנה עבורה דירה בסכום 2.7 מיליון שקלים והיא לא דיווחה על הכנסה מדיבידנד.

  

"לאור הצלחת הפרויקט המבצע ממשיך"

 

על פי האישום, אור וחברה בשליטתה ביצעו עבירות על חוק הגנת הצרכן, כאשר פרסמו במגוון רחב של פרסומים הזמנה לציבור הצרכנים לרכוש דירה בשבעה פרויקטים שונים תוך שימוש בסיסמאות כגון: "דירה במחיר שישאיר אותך במרכז"; "הצטרפו להצלחה, החל מ- 1,480,000 שקלים ויש לך דירה בתל אביב. משלמים 35% והיתרה באכלוס"; "כל הדירות בשלב א' אזלו! מכירת שלב ב' בעיצומה! לאור הצלחת הפרויקט המבצע ממשיך ל- 48 שעות אחרונות בלבד!"; ועוד. בפרסומים הוסתר הפרט המהותי - בקשה לאגד קבוצות רכישה ולא למכור דירות.

  

בחלק מאישומי המס בכתב האישום ובאישום הזיוף והמרמה כלפי מנהל סניף בבנק המזרחי מואשם גם סמנכ"ל הכספים בקבוצת החברות של ענבל אור, דרור גלעדי. בנוסף, הוגש גם כתב אישום נפרד גם נגד מי שהיתה עוזרת של ענבל אור, טלי חיו. התיק מטופל בידי עורכי הדין אלון גילדין, טפת מויאל-רוטשילד, פנינית בן עמי ורוי גורדון מפרקליטות מיסוי וכלכלה ועו"ד אריאל דיאמנט מהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.  

עו"ד עינב יטח עו"ד עינב יטח

 

ענבל אור אינה מיוצגת בבית המשפט. דרור גלעדי מיוצג על ידי עוה"ד שמואל קליין ודריה גולדין, טלי חיו מיוצגת על ידי עו"ד עינב יתח והחברות על ידי עו"ד אורית חיון.

 

עו"ד עינב יתח מסרה בתגובה: "זה עתה, חודשים ארוכים לאחר הליך השימוע, נודע לנו כי מוגש כתב אישום כנגד טלי חיו, ועוד בטרם הועבר לידינו, פורסם על ידי אמצעי התקשורת השונים. עמדתנו היתה ותישאר כי יש לסגור את התיק כנגד הגברת חיו ואנו מאמינים כי בית המשפט יאמץ את עמדתנו".

 

עו"ד איתן ארז, מפרק החברות ונאמן לנכסי ענבל אור: "מדובר בכתב אישום חמור שמאשר את הממצאים החמורים שגיליתי עוד בשנת 2016 ביחס לאי סדרים, מעשי מרמה וזיוף. צוות הפירוק עסוק במציאת פתרונות ל-600 המשפחות שנפלו קורבן למעללי ענבל אור ואשר כ-200 מיליון שקל מכספם ירדו לטמיון. כולי תקווה שהכספים שהצלחנו לגבות לקופת הפירוק ישמשו את הקורבנות ולא יוטלו כקנס פלילי על החברות, שהינן נאשמות באופן טכני בלבד".

 

עוה"ד שמואל קליין ודריה גולדין מסרו בתגובה: "מרשנו טען וממשיך לטעון לחפותו. עד כה כתב האישום שהוגש, כפי שפורסם בעיתונות, טרם הומצא לו. כל אשר ידוע למרשנו הוא שעמדתו, כפי שהובעה בהליך השימוע, התקבלה חלקית על ידי הפרקליטות. בשלב זה, מטבע הדברים, לא ניתן לגבש כל תגובה נוספת לפרסומים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x