$
במה

בית ליסין חוזר לקולנוע הוד

התיאטרון שיחגוג בשנה הקרובה 40 להיווסדו, חנך את משכנו החדש אחרי חמש שנות נדודים ובהשקעה של 150 מיליון שקל. המנכ"לית ציפי פינס: "אני צריכה להוכיח עכשיו שאנחנו ראויים לאולם הזה. אין לי כוונה לפרוש"

מאיה נחום שחל 08:0804.09.19

אחרי 5 שנים שבהן נדד בין אולמות שונים ברחבי תל אביב חוזר תיאטרון בית ליסין אל ביתו בצומת הרחובות פרישמן דיזינגוף בת"א. אתמול נחשף המשכן החדש של התיאטרון שיחגוג בשנה הקרובה 40 להיווסדו, וב-10 בספטמבר ייפתחו שעריו לקהל הרחב.

 

"חזון כזה לא יכול להתממש, אלא אם יש לו זמן", אומרת מנכ"לית התיאטרון ציפי פינס לכלכליסט. "מתיאטרון פרינג' קטן, מועדון בעצם, בכיכר המדינה עם אפס תמיכה הפכנו להיות התיאטרון הכי משמעותי בתל אביב ועוד כל הדרך לפנינו. זה לא קיים בשום מסורות באירופה שתיאטרון קטן הופל להיות כל כך מרכזי וכמובן שלא עשיתי את זה לבד לא עם תמיכה של ראש עיר וכמובן שלבנות בלב העיר את המקום הזה צריך חזון והרבה אמונה במה העיר הזאת צריכה לשדר לארץ כולה. סוף סוף הגענו הביתה".

 

ציפי פינס בחנוכת משכן בית ליסין ציפי פינס בחנוכת משכן בית ליסין צילום: יאיר שגיא

 

אחרי גזירת הסרט פינס לא מתכוונת לנוח או חלילה לפרוש. "את יודעת כמה עבודה יש לי? אני צריכה להוכיח עכשיו שאנחנו ראויים לאולם הזה, שאנחנו עושים פה את הכי טוב. יש פה 1,200 כרטיסים למכור כל ערב, זה לא פשוט. אני לא מתכוונת להיות משה רבנו שהביא לארץ המובטחת, ממש לא. אני מתכוונת לממש. עכשיו יש לקהל שלי חווית לקוח מדהימה".

 

עלות שיפוץ הבניין עומדת על כ-150 מיליון שקל שעיקרה מעיריית תל אביב יפו, לה שייך הבניין, ו-36 מיליון שקל ממשרד התרבות והספורט. על התכנון "פרטים" אדריכלים – רובי שבת וטלי טרון, והוא נבנה וינוהל על ידי התאגיד העירוני "המשכן לאמנויות הבמה".

 

תיאטרון בית ליסין הוא אחד מארבעת התיאטרונים הרפרטואריים הנתמכים על ידי עיריית תל אביב. עד שנת 2003 פעל בבניין של ההסתדרות ברחוב וייצמן בתל אביב וכאשר תיאטרון הקאמרי עבר למשכנו החדש במתחם גולדה "ירש" בית ליסין את מקומו. עם השנים לא עמד הבניין בחוקים ובתקנים הנדרשים בימינו, לרבות עמידות לרעידות אדמה, נגישות וחוק האסבסט והוחלט לבנות אותו מחדש. במסגרת שיפוץ התיאטרון בוצעה מתיחת פנים גם לפסאז' הוד שסבל בשנים האחרונות מהזנחה, כולל החלפת התשתיות והמדרכות סביב.

 

מתחם התרבות שהוקם על חורבותיו של קולנוע הוד מתפרש על פני שטח של כ-7000 מ"ר וכולל שני אולמות חדשים, אולם עליון בן 830 מושבים ואולם תחתון בן 380 מושבים, המאובזרים במערכות סאונד ותאורה חדשות ומתקדמות ומותאם טכנולוגית לשימוש בפלטפורמות אמנותיות חדישות בשילוב מיזמים דיגיטליים וסטרימינג. כל חלקי המבנה נגישים ובהם 9 מעליות ומעלונים.

 

במקביל לכניסה לבניין החדש עבר התיאטרון תהליך מיתוג מקיף הכולל לוגו חדש. הצבע הכתום ששלט מתחלף בשחור לבן והסמל הוא פינת הרחובות פרישמן דיזנגוף בו שוכן התיאטרון. בשונה מהתיאטרונים התל אביביים האחרים השוכנים במתחמים משלהם, בית ליסין פועל בתוך ההמון הסואן, בין בתי העסקים והחנויות, באופן המזכיר את התיאטרונים בברודווי ובווסט אנד. זה בא לידי ביטוי בעיצוב כאשר חזיתות המבנה נפתחו באמצעות קירות זכוכית ואלמנטי הצללה היוצרים את הקשר עם הרחוב. "המקום לא יכול לבטא טוב יותר את מרכזיותו של התיאטרון בהוויה הישראלית", אומרת פינס. יונה אליאן, השחקנית הוותיקה ביותר בתיאטרון מוסיפה "התיאטרון הזה לא מסתתר מאחורי ככרות או מתהדר בקירות שיש נוצצים, הוא נמצא ברחוב".

 

הפתיחה החגיגית תהיה באוקטובר עם המחזה המוזיקלי "אפס ביחסי אנוש" על פי סרטה של טליה לביא . בהמשך יעלו "רשת שידור", אמת לי הול, עיבוד לספרה של נעה ידלין "בעלת הבית", "אינטימיות" מאת רוני קובן, "אמריקה" מאת סביון ליברכט, "מורה פרטית" מאת רמי ורד והצגת הילדים "הציפור הכחולה" מאת מוריס מטרלינק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x