הכירו את קרן הגידור הטובה בעולם שעשתה כבר 278% מתחילת השנה
בעזרת 24 מיליון דולר שגייס מחברים ובני משפחה לפני 3 שנים, צ'ונג צ'ין אי מנהל מביתו בסינגפור את הקרן עם הביצועים הטובים בעולם. איך הוא עושה את זה?
לפני שלוש שנים, צ'ונג צ'ין אי (Chong Chin Eai) צפה כיצד בחירתו המפתיעה של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב טלטלה את שוקי ההון. רק חודש קודם לכן הקים את קרן ונדה גלובל (Vanda Global Fund) בעזרת 24 מיליון דולר שגייס מחברים ובני משפחה, והיא כבר הפסידה יותר מ-50%. בשיא ייאושו, שקל צ'ונג להשתמש בחסכונות שלו כדי לכסות את הפסדי המשקיעים ולסגור את הקרן.
אולם, בסופו של דבר הוא החליט לדבוק בתיאוריית ההשקעות שלו. כיום, הקרן מסינגפור נחשבת לבעלת הביצועים הטובים ביותר השנה בקרב קרנות הגידור. לפי הנתונים שאספו בחברת Eurekahedge, תשואת הקרן עומדת השנה על 278%. הקרן, שקרויה על שם הפרח הלאומי של סינגפור, סיפקה מאז הקמתה תשואה שנתית ממוצעת של 40%.
"מנהלי קרנות רבים היו פשוט מרימים ידיים אחרי שישה חודשים ומתחילים מחדש", אמר צ'ונג (46). "אבל אני רציתי להראות למשקיעים את הזרם של הקרן והצמיחה של הקרן, הן במונחים של הביצועים והן מבחינתי עצמי".
ונדה, המנהלת כיום נכסים בשווי 194 מיליון דולר ונסחרת בפלטפורמה של Swiss-Asia Asset Management. היא משקיעה בחוזים עתידיים ומחזיקה ביותר מ-100 נכסים ברמות השקעה שונות מסחורות ועד לאג"ח ממשלתיות ומדדי מניות. חוזים עתידיים נחשבים לכלי פיננסי ממונף היטב שיכול להוביל להחזרים גבוהים אך באותו מידה גם להפסדים כבדים. כך למשל, ונדה הרוויחה 260% ב-2017 ושנה לאחר מכן הפסידה 49%.
צ'ונג, שבעבר עבד בסנטרדד צ'רטרד, אומר כי כיום יש לקרן בין 10 ל-15 משקיעים, והוא מתכוון לגייס 20 מיליון דולר נוספים ב-12 החודשים הקרובים. צ'ונג מנהל את הקרן כמעט לבדו מביתו.
על מנת לעזור לקזז מעט את הסיכונים כתוצאה מאסטרטגיית ההשקעות שלו, הוא אימץ השנה מדיניות חדשה במסגרתה מחצית מהקרן מושקעת בחשבונות פיקדונות נזילים ביותר (money market accounts) שמשלמות ריבית נמוכה יחסית. "המטרה שלי היא להגיע ל-500 מיליון דולר עד שימלאו לי 50, כלומר בעוד 4 שנים", הצהיר. "אני חושב שאני יכול לעשות את זה, זה רק עניין של זמן".