משרד התקשורת יחייב ספקיות אינטרנט להציע שירות סינון גם ב-sms ובמייל
ההודעה תשלח במעמד ההצטרפות לשירות הגישה לאינטרנט, וכן אחת לחצי שנה - כל עוד המנוי לא הצטרף לשירות הסינון; זאת, בנוסף ל-4 דרכי יידוע הקיימות כיום בחוק
משרד התקשורת מפרסם היום (ג') החלטה לאחר שימוע, לפיה ספקי אינטרנט יחוייבו להציע למנויים שירות חינם לסינון אתרים ותכנים פוגעניים באינטרנט – באמצעות SMS או הודעת דוא"ל. המנוי יוכל לבקש להצטרף לשירות על ידי מענה להודעה שיקבל, והחברה תחוייב לצרפו תוך יום עבודה.
- חברות הסלולר נקנסו ב־1.1 מיליון שקל: הפרו החוק בנוגע לשירות סינון של אתרים פוגעניים
- משרד התקשורת: ההודעה על שירותי סינון - מעתה גם באימייל וב-SMS
- פייסבוק וטוויטר מודות: אנו זקוקות לעזרה בסינון תוכן
ההודעה תשלח במעמד ההצטרפות לשירות הגישה לאינטרנט, וכן אחת לחצי שנה כל עוד המנוי לא הצטרף לשירות הסינון. ככל שמנוי מקבל שירות גישה לאינטרנט ואינו מנוי לשירות הודעות, תתבצע שיחת IVR למנוי ע"פ נוסח דומה להודעת היידוע ובסופה יתאפשר למנוי להודיע על רצונו להצטרף לשירות באופן דומה להודעת מסרון. על-פי נוסח המשרד, "בעל הרישיון יוודא באופן סביר מול המנוי אם הצליח להתחבר לשירות".
חוק התקשורת קובע כיום ארבע דרכי יידוע: שליחת עלון מידע מודפס למנוי בדואר - במועד ההתקשרות בהסכם לקבלת שירות גישה לאינטרנט ובמועד חידושה, וכן אחת לשנה לפחות במהלך תקופת ההסכם; פרסום המידע באתר האינטרנט של ספק הגישה לאינטרנט; ציון המידע בהסכם שנחתם עם המנוי; ומסירת המידע למנוי על ידי נציג שירות הלקוחות של ספק הגישה לאינטרנט.
בתחילת החודש הטיל מינהל פיקוח ואכיפה במשרד התקשורת עיצומים כספיים על חברות הסלולר בסכום כולל של 1.1 מיליון שקל, על אי יידוע מנויים על מתן ללא תשלום של שירות סינון של אתרים פוגעניים באינטרנט. סכום זה הצטרף ל־3.5 מיליון שקל קנסות שהמשרד הטיל על החברות באפריל באותו עניין.
שר התקשורת דוד אמסלם מסר: "אני רואה חשיבות רבה ביידוע צרכנים על האפשרות להצטרף לשירות סינון חינם באופן פשוט ובזמן קצר".