ריגול ב-5 דולר: אתר פייבר הציע שירותי מעקב לא חוקיים
אתר Vice מצא בפלטפורמת הפרילאנסרים הישראלית שירותי מעקב מקוון וגניבת מיילים וסיסמאות במחירים שנעים בין 5 ל-400 דולר; כמו כן, מוצעים בה שירותי ריגול אחר בני זוג החשודים בבגידה. חלק מהמודעות הוסרו, בעוד אחת נותרה באוויר
- קרדורקס, פייבר ועוד 3: ההשקעות של וקסלברג בישראל
- פסיקה תקדימית באיחוד: כפתורי הלייק הם כלי ריגול, שאסור להפעיל ללא אישור
- צרות של שפיונים: רשת האינטרנט בסין עושה חיים קשים למרגלים
פייבר, שהונפקה בבורסת ניו יורק ביוני האחרון, מציעה שירותי פרילאנס במגוון תחומים ומחירים, מעיצוב גרפי ועד פיתוח תוכנה, במחירים שנעים מחמישה דולר ועד לכמה אלפי דולרים.
התחקיר של Vice מצטט שלוש מודעות שנמצאו בפייבר, הראשונה מציעה תוכנת ריגול שעוקבת אחרי היסטוריית הגלישה ברשת ב-5 דולר ותוכנה שיכולה לכאורה לאתר סיסמאות ותכתובות מייל תמורת 400 דולר. מודעה נוספת מציעה כלי למעקב אחרי כלי רכב, כאשר המפרסם ציין בה במפורש שהיא מיועדת לעקוב אחר בני זוג שחשודים בבגידה וטען שהוא שייך חברה שמתמחה במקרי גירושין. שתי המודעות הללו הוסרו מהאתר לאחר פנייה לפייבר בנושא. מודעה שלישית מציעה שירותי מעקב מקוון, צילומי וידאו וסטילס במקרה של חשד בבגידה והיא נותרה באתר.
פייבר מסרה ל-Vice בתגובה כי הצעות לספק שירותים לא חוקיים מנוגדות לתקנון האתר והן הורדו, והחשבונות נסגרו. בנוגע המודעה השלישית, נמסר מהחברה שהיא ״מציעה שירותי מעקב המבוססים על מקורות ציבוריים כמו רשתות חברתיות וחיפוש בגוגל״ ולכן לא הוסרה. עם זאת, לאחר שב-Vice הפנו את תשומת לב החברה להצעה לספק צילומי וידאו, פייבר ציינה כי פנתה למוכר בבקשה להוריד את האופציה הזו מהשירות שהציע. במהלך הלילה, כמה שעות לאחר פרסום הכתבה, הורדה גם המודעה הזו מהאתר.
דובר מטעם פייבר מסר: ״החברה עושה שימוש באלגוריתמים, כלים אוטומטיים ופילטרים והיא כל הזמן פועלת לשיפור ועדכון הכלים הללו על מנת להסיר שירותים שעוברים על תנאי השימוש באתר״. הדו״חות הכספיים הראשונים של פייבר יצאו מוקדם יותר החודש והציגו צמיחה של 40% בהכנסות לעומת רבעון קודם, עם כ-26 מיליון ודלר הכנסות ברבעון השני של 2019.