בלעדי לכלכליסט
מהפכת חדלות הפירעון יוצאת לדרך: נבחרו הרשמים בהוצאה לפועל
מהחודש הבא, בתי המשפט המחוזיים לא יטפלו עוד בבקשות לפשיטת רגל. ההוצאה לפועל תטפל בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב הנמוך מ-150 אלף שקל והכנ"ר יטפל בהליכים של בעל חוב מעל סכום זה
רשות האכיפה והגבייה, בניהולו של תומר מוסקוביץ, נערכת לחוק חדלות פירעון החדש, ומינתה רשמי חדלות פירעון.
- מהפכת חדלות פירעון עלולה לגרום לפיטורי אלפי עובדים
- המהפכה בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי לחייבים בעלי דירות מגורים: גזירה או ברכה?
- עסקים בחדלות פירעון? 97% מהם יפורקו בלי לנסות הבראה
"כלכליסט" חושף את רשימת הרשמים הנבחרים: במחוז חיפה והצפון נבחרו הרשמים עופר שורק ולירון קדשאי-זרבל; במחוז המרכז נבחרה הרשמת מירלה ביננפלד-אהרון; במחוז תל אביב נבחרה הרשמת נעמה טלמן-בולטין; במחוז ירושלים והדרום נבחרו הרשמים שי קידר ונועה רגב.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ייכנס לתוקף ב-15 בספטמבר הוא מסדיר את הליכי חדלות פירעון בחקיקה עדכנית. בכל הנוגע לחייב שהוא יחיד (שאינו תאגיד) מחליפים הליכי חדלות פירעון, לפי החוק, את הליכי פשיטת רגל שהתנהלו עד כה בבית משפט מחוזי. הליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב הנמוך מ-150 אלף שקל יתנהלו בלשכת ההוצאה לפועל לפני רשם ייעודי להליכי חדלות פירעון.
שיקום במקום ענישה
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מהחוקים הכלכליים החשובים ביותר שחוקקו בישראל, מבטא מעבר מגישה של ענישה של חייבים לשאיפה לשיקום שלהם וכן מנסה להגדיל את חלקם של הנושים הקטנים בחלוקת החובות.
עד כה, בקשות לפשיטות רגל (שהוגשו על ידי החייב עצמו או הנושה של החייב) הוגשו לבתי המשפט המחוזיים. מהחודש הבא, מי שמבקש להכריז על עצמו פושט רגל, יגיש את בקשתו בהתאם לחוב שלו להוצאה לפועל או לכנ"ר. מערכת ההוצאה לפועל תטפל בהליכי חדלות פירעון של יחיד, כאמור בעל חוב הנמוך מ-150 אלף שקל. הממונה על הליכי חדלות פירעון במשרד המשפטים (הכנ"ר) יטפל בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב מעל 150 אלף שקל.
בתיקים שהוגשו לכנ"ר, התיק יעבור לבית משפט השלום לאחר שנה להמשך ניהול והכרעות בתיק. מנגד, לבתי משפט השלום יוגשו בקשות להכריז על חייב כפושט רגל שמוגשות על ידי נושה של החייב. בתי המשפט המחוזיים ייפרדו למעשה מהטיפול בבקשות פשיטות רגל חדשות וימשיכו לטפל בבקשות תלויות ועומדות. כמו כן ימשיכו לשפוט בהליכי חדלות פירעון של חברות. כלומר, ימשיכו לעסוק בפירוקים, כינוסים והקפאת הליכים.