$
בורסת ת"א

רשות ני"ע יוזמת מכשיר חדש - לגופים חזקים: אג"ח היברידיות

גיוס חוב באמצעות אג"ח היברדיות יאפשר לחברה להחליט לפי תנאים שנקבעו מראש על דחיית השלומי הריבית או המרה למניות - והן יונפקו תמורת ריבית גבוהה; הסדרות שיונפקו לטווחיים ארוכים יימכרו בסכום מינימלי של 50 אלף שקל ורק בחברות הנכללות במדד תל אביב 125

חזי שטרנליכט 11:4025.08.19

רשות ניירות ערך יוזמת מהלך שמטרתו לאפשר גיוס חוב דרך אג"ח מסוג חדש - אג"ח היברידיות. מדובר במודל שנהוג בשווקי ההון הגדולים בעולם שבו חברות מנפיקות אגרות חוב, שדומות במהותן במעט למניות, בכך שהחברה יכולה להחליט בתנאים שקבעה מראש ופחות או יותר לפי טעמה על דחיה של תשלומי הריבית.  

האג"ח ההיברידיות אינן ניתנות להמרה והן בדרך כלל מונפקות לטווחים ארוכים. המטרה במודל הגיוס היותר מסוכן היא להציע מכשירי השקעה נושאי ריביות גבוהות יותר משמעותית מאלה של אג"ח קונצרניות סטנדרטיות.

 

אגרות החוב יהיו פחות נגישות לציבור, לפי הצעת הרשות, ורכישתן תוגבל להיקף כספי מינימלי של 50 אלף שקל, כך שלמעשה רק מוסדיים או מנהלי כספים בהיקפים משמעותיים יירצו להיחשף אליהן כחלק מהפורטפוליו שייבנו. האג"ח יינופקו רק לחברות במדד ת"א 125, עם הון עצמי של מעל לחצי מיליארד שקל, בהיקף של 200 מיליון שקל ובתנאי שלאותה חברה יש עוד סדרה שאינה היברידית הרשומה למסחר. אגרות החוב המונפקות תהיינה בדירוג גבוה מהסף המינימלי לדירוג בר השקעה (investment grade) שהינו מעל ל-BBB, והן יהיו אפשריות רק בקבוצת דירוג אשראי של A- או A3 או מקבילה לה, לכל הפחות.

 

תנאי הסף המחמירים להנפקה של אגרות חוב היברידיות נועדו לפי הרציונל השל הרשות להגן על המשקיעים. הסיבה היא בשל החדשנות של המכשיר בשוק הישראלי והמשמעויות הנוגעות לזכויותיהם של מחזיקי אגרות חוב היברידיות בהשוואה לאגרות חוב רגילות. כמו כן, תנאי הסף נועדו לאפשר מסחר ותמחור נאות של אגרות החוב ההיברידיות. תנאים אלה צפויים להיכלל בהצעה לתיקון תקנון הבורסה אשר תפורסם בקרוב להערות הציבור.

 

לדברי מנהלת מחלקת תאגידים, רו"ח דורית קדוש, "במהלך השנים, התקבלו במחלקת תאגידים פניות הנוגעות לאפשרות הנפקת מכשירים פיננסיים היברידיים מסוגים נוספים על אלה הנסחרים כבר כיום, דוגמת מניות בכורה, אגרות חוב להמרה, אגרות חוב מסוג COCO ותעודות התחייבות. השימוש באגרות החוב ההיברידיות הינו נפוץ ושכיח בשוקי הון מתקדמים בעולם, ובעיקר במדינות אירופה".

 

קדוש מוסיפה כי "בהתבסס על ניסיונם של שווקים מפותחים ולאחר ביצוע התאמות לצרכי ולמאפייני השוק בישראל, רואה הרשות חשיבות בהוספת מכשיר זה שיתרום להגדלת ההיצע ולגיוון מכשירי ההשקעה. סגל הרשות מזמין גורמים המעוניינים בכך לקיים עמו שיח גם בנוגע למכשירים פיננסיים היברידיים נוספים".

 

ענת גואטה יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה יו"ר רשות ני"ע צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x