בלעדי לכלכליסט
סמסונג שוכרת 9,000 מ"ר בפרויקט עזריאלי Town בת"א
החברה שכרה שש קומות למשך 25 שנים בפרויקט החדש, בעלות של 400 מיליון שקל, ותעביר לפרויקט מעל ל־500 אנשי פיתוח. סמסונג, החולשת על כ־70% משוק המכשירים הסלולרים בישראל, לא תעביר את פעילות המובייל שלה למשרדים החדשים
חברת סמסונג תעביר את כל משרדיה בישראל למגדל עזריאלי טאון בתל אביב, שנבנה בין שדרות מנחם בגין לנתיבי איילון. ל"כלכליסט" נודע שהחברה שכרה 9,000 מ"ר בשש קומות למשך 25 שנה, ותשלם למעלה מ־400 מיליון שקל עבור תקופה זו - סכום זה כולל את התשלום עבור מקומות חניה (לא ידוע כמה חניות שכרה סמסונג) ועבור דמי ניהול. לפי הערכות, המחיר המקובל עבור שכירות משרדים באזור זה הוא כ־120-140 שקל למ"ר - מחיר זה לא כולל דמי ניהול או תשלום עבור חניות.
קבוצת עזריאלי הודיעה בשבוע שעבר, במעמד פרסום הדו"חות הכספיים של הרבעון השני של 2019, כי שטחי המשרדים המיועדים להשכרה שווקו במלואם, וזאת כשנה וחצי לפני מועד האכלוס הצפוי. העסקה עם חברת סמסונג היתה העסקה האחרונה שסגרה את הפרויקט.
לפי הערכות "כלכליסט", הסיבה למעבר היא העליה המשמעותית הצפויה במספר עובדי הפיתוח בחברה. בכוונת סמסונג להעביר אל המגדלים החדשים מעל ל־500 עובדים מכל גופי החברה שעוסקים בפיתוח - אלו מפוזרים כיום במספר מוקדים בארץ, ביניהם רמת גן, יקום ורמת החייל.
מפתחת את הצילום במובייל
מרכז הפיתוח של החברה מתבסס על שתי רכישות שהחברה ביצעה בישראל: טרנסצ'יפ, שמפתחת שבב המרכז את כל שלבי הצילום במובייל, ונרכשה ב־2007; וחברת קורפוטוניקס הישראלית שנרכשה בינואר בכ־155 מיליון דולר. קורפוטוניקס פיתחה טכנולוגיה המשפרת ביצועי מצלמות מובייל, מאפשרת לשלב מצלמות, לבצע זום אופטי של פי שלושה בתמונות ופי שמונה בווידאו ולשמור על איכות גם בתאורה בעייתית.
סמסונג ישראל אינה מוגבלת לפיתוח בלבד ופעילותה בארץ מגוונת, וכוללת בין היתר את תחום המובייל, במסגרתו היא משווקת את מכשיריה הסלולריים של החברה. החברה מחזיקה בכ־70% משוק מכשירי הסלולר בישראל.
סמסונג גם משקיעה במספר רב של חברות סטארט־אפ בישראל באמצעות מספר קרנות השקעה של החברה הפועלות בישראל - סמסונג ונצ'רס וקטליסט, וכן סמסונג נקסט שמשקיעה בחברות תוכנה בשלבים שונים. בין החברות בהן השקיעה סמסונג בישראל: AudioBurst, שמפתחת שירותי חיפוש מבוססי למידה עמוקה לתכני אודיו; Imagry, אינוביז ו־Autotalks שפועלות בתחומי הרכב, וחברת טכנולוגיות השבבים Valens.
יחבר את מזרח העיר למרכזה
פרויקט עזריאלי Town יכלול מבנה משרדים בשטח של כ־50 אלף מ״ר ולו 35 קומות; מגדל מגורים ובו 212 יחידות דיור על פני 50 קומות, בשטח כולל של 21 אלף
מ"ר; כ־2,000 מ״ר של שטחי מסחר וחניון תת קרקעי לכ־1,300 מקומות חניה. הפרויקט נבנה על קרקע שנרכשה משירותי בריאות כללית. הוא ממוקם בין שדרות מנחם בגין לנתיבי איילון, בסמיכות לתחנת הרכבת הקלה בפינת רחוב שאול המלך (עם חיבור בין התחנה לפרויקט) ובמרחק הליכה קצר לתחנת רכבת השלום בסמוך למרכז עזריאלי. בנוסף, בשנים הקרובות בכוונת עיריית תל אביב לבנות - כחלק מפרויקט קירוי איילון - את גשר עמק ברכה, שיחבר את מזרח העיר למרכז העיר דרך הפרויקט.
קומות המשרדים בעזריאלי Town יחולקו לשלושה מתחמים נפרדים בני כ־15־20 אלף מ״ר כל אחד, כשלכל אזור לובי ראשי נפרד ומעליות נפרדות.
בין השוכרות שיאכלסו את מגדל המשרדים: ענקית חללי העבודה המשותפים Wework ששכרה כ־15 אלף מ"ר על פני 9 קומות; פירמת עו"ד פישר בכר חן וול אוריון ושות' FBC&co, ששכרה כ־10 אלף מ״ר הנפרשים על פני 7 קומות, וקסלמן וקסלמן — PwC, מפירמות ראיית החשבון הגדולות והמובילות בישראל, ששכרה שטח של כ־16 אלף מ"ר.