לקראת הסכם סחר בין ישראל לדרום קוריאה: יבוטלו מכסים על מכוניות
היקף הסחר בין המדינות בשנת 2018, עמד על כ-2.5 מיליארד דולר, גידול של מעל ל-15% בהשוואה ל-2017. ההסכם צפוי להגדיל עוד את היקף הסחר; עקרונות ההסכם שנקבעו בין היתר: ביטול מכסים של בסך 7% על מכוניות המיובאות מדרום קוריאה לישראל, ושל 12% על מקררים, קונסולות של משחקי וידיאו וציוד תעשייתי
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, ושרת הסחר הדרום קוריאנית, הגברת יו מיונג-הי (YooMyung-hee) הכריזו היום על סיום המשא ומתן להסכם אזור סחר חופשי בין המדינות.
בין היתר, יכלול ההסכם ביטול של מכסים בסך 7% על מכוניות המיובאות מדרום קוריאה לישראל, ושל 12% על מקררים, קונסולות של משחקי וידיאו וציוד תעשייתי.
- רק בישראל: 5 מיליארד שקל מס על חקלאות
- שר הכלכלה אלי כהן: "אין השקעה אחת שדחינו; ברור שהמענק לאינטל מוצדק"
- ארה"ב התחרטה: לא תטיל מכסים על שורה של מוצרים סיניים
פירוש הדבר כי נקבעו עקרונות ההסכם ובחודשים הקרובים משפטנים מישראל ודרום קוריאה ינסחו את סעיפיו. כאשר יושלם יחתמו עליו השרים, הכנסת וממשלת ישראל יאשררו אותו, וכך גם ממשלת דרום קוריאה, ואז הוא יכנס לתוקפו.
את המשא ומתן על ההסכם הוביל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה במשך 3 השנים האחרונות, בשיתוף משרדי החוץ, האוצר, החקלאות, התקשורת והמשפטים וכן רשות האוכלוסין וההגירה, מינהל המכס ורשות התחרות.
היקף הסחר בין המדינות בשנת 2018, עמד על כ-2.5 מיליארד דולר, גידול של מעל ל- 15% בהשוואה ל-2017. ההסכם צפוי להגדיל עוד את היקף הסחר.
משום שסעיפי ההסכם עוד לא הושלמו, אין רשימה של כל המכסים שיופחתו אך ממשרד הכלכלה פירסם במהלך היום שורה של דוגמאות למכסים בולטים שיופחתו כאשר ההסכם יכנס לתוקף. בנוסף לביטול של מכסי ייבוא, גם כ-95% מהייצוא הישראלי לדרום קוריאה יהיה פטור ממכס, ובכלל זאת מכונות וציוד חשמלי, מכונות ומכשירים מכניים, דשנים, ציוד רפואי, קוסמטיקה, פלסטיק ומוצריו, מתכות וכן מיצי פירות ויין.
החיסכון: כ-100 מיליון דולר לשנה
במשרד הכלכלה מעריכים כי התועלת ליצואנים, החיסכון ליבואנים ולצרכנים במסגרת ההסכם יהיו כ- 100 מיליון דולר לשנה.
מנתוני משרד הכלכלה עולה כי מכשור אופטי ורפואי מהווה 44% ממשקל הסחורות שמיוצאות מישראל לדרום קוריאה, 30% מהווה מיכון חשמלי, 11% מתכות בסיס, ו-9% כימקליים, שאר הסחורות שאנו מייצאים לדרום קוריאה הן תוצרת חקלאית טרייה, גומי ופלסטיק, ומוצרים שונים אחרים.
לעומת זאת 47% מהסחורות שישראל מייבאת מוגדרות כמוצרי תחבורה - דהיינו רכבים וחלפים, 305 ממשקל הסחורות המיובאות הן מכונות, 9% הם מוצרי פלסטיק וגומי, מוצרים לתעשייה הכימקליי מהווים 4% ממשקל הסחורות המיובאות.
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן מסר כי "לראשונה נחתם הסכם עם מדינה ממזרח אסיה אשר נמנית בין המעצמות הכלכליות המובילות בעולם. ההסכם משקף בין היתר את מדיניות המשרד לסייע בגיוון הייצוא ובפתיחת שווקים חדשים לתעשייה הישראלית.
"קוריאה הדרומית היא שותפת סחר חשובה עבור מדינת ישראל. הסכמי סחר בינלאומיים ככלל, הינם בעלי חשיבות אסטרטגית לכלכלה הישראלית ומסייעים בהגדלת היקפי היצוא, בהוזלת חומרי גלם שמעלים את התחרותיות של היצואניות הישראליות וכן מהווים בשורה עבור הצרכנים הישראלים לאור כניסה של מגוון רחב של מוצרים ללא מכסים".