אקדמיית המדעים הלאומית של סין תקים מרכז מצוינות בבר אילן
המרכז יכלול מעבדת מחקר משותפת שתתמקד בננוטכנולוגיה, חומרים מתקדמים, רפואה ועוד; תתבצע בה עבודה משותפת של חוקרים משתי המדינות, בסופה חיבור לגורמי תעשייה שיהפכו את הפיתוחים למוצרים
אוניברסיטת בר אילן ואקדמיית המדעים הלאומית של סין (CAS) הודיעו היום (ג') על חתימת הסכם להקמת מרכז מצויינות ומעבדת מחקר משותפת באוניברסיטה.
- רשות שוק ההון פועלת להסדרה מהירה של רישיונות לחברות פינטק
- אמזון משיקה בארץ תשתית לשירות הענן AWS
- דיפ בהייטק: היזמים הישראלים מככבים במהפכת החדשנות הבאה
ההסכם הוא בין האקדמיה ובין BINA, המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של בר אילן. הוא נחתם באירוע בסין בידי פרופ' יליאנג זאו מהמכון לננוטכנולוגיה של האקדמיה ופרופ' דרור פיקסלר, מקבילו בבר אילן.
המעבדה המשותפת תתמקד בחקר הננו-רפואה, הנדסת חומרים דו-ממדיים ובמיוחד הפקת וייצור גרפין, חומר בעל פוטנציאל גדול בתחומי מובייל כתצוגות וסוללות. למשל, יהיה ניתן להיעזר בו לבניית מסכים מתקפלים בעובי עשירית הננומטר.
משימתה העיקרית של מעבדת המחקר המשותפת, הסבירו יוזמי ההסכם, תהיה עבודת צוות של חוקרים סיניים וישראלים, אליהם יצטרפו תעשיינים משתי המדינות. שילוב התעשיינים נועד לתרגם את המחקרים התיאורטיים לשלב הפרקטי ולבניית מוצרי צריכה.
"שיתוף פעולה משמעותי זה, בהיקף השקעה של כמה מיליוני יואן, נועד בסופו של דבר לייצר הזדמנויות למשרות חדשות. יוזמה שתוביל לצמיחה הכלכלית של סין וגם של ישראל", מסר פרופ' פיקסלר.