סוחר מכוניות יפצה קונה: הציג רכב של חברה כרכב פרטי
ביהמ"ש חייב סוחר רכב לפצות קונה ב-28 אלף שקל עקב הסתרת העובדה שהרכב היה בבעלות חברה למרות שסעיף "רישום מקורי" ברישיון הרכב היה נקי
עליית היקף עסקאות הליסינג העסקי ורכישה של רכבים על ידי חברות שונות, מחייבת נקיטה במשנה זהירות בכל הקשור בהגעה של מכוניות לשוק הרכב הפרטי עם תום "תקופת השירות".
לפי לשון החוק ברישיון הרכב חייב להופיע אם מדובר בחברת השכרה, ליסינג, או מונית לדוגמה, אך כאשר מדובר בחברה שאינה עוסקת בהשכרה או ליסינג, הערה בנושא זה לא תופיע ברישיונה. החוק, אגב, כולל מעין סעיף הגנה הקובע שמשנת 2008 נדרשים סוחרי רכב למסור לקונה טופס גילוי נאות הכולל בין היתר את מקוריותו ה"אמיתית" של הרכב, ואולם כפי שניכר ממקרה זה, לא כל סוחרי הרכב פועלים כחוק.
לפי חוק, מדובר במכוניות שברישיון הרכב שלהן חייב להופיע ציון העובדה ששימשו חברה. בפועל, לעתים פרצות בחוק גורמות לנפילה בין הכיסאות. כך, בשבוע שעבר קבע בימ"ש לתביעות קטנות בפתח תקווה כי בעל מגרש מכוניות בשם Perfect Car יפצה ב-28 אלף שקל קונה שרכש מכונית מבלי שידע שמדובר במכונית שקודם לכך שימשה חברה.
ביהמ"ש קבע, מפי הרשמת הבכירה מיכל בר, "כי הנתבע הסתיר ביודעין מהתובעים כי הבעלים השני של הרכב היה חברה בע"מ, וכי בהתאם לכך התמורה ששולמה בעבור הרכב לא שיקפה עובדה זו".