יותר זול לקנות מטורקיה: חד אסף תפטר 45 עובדים ותצמצם את הייצור המקומי
יצרנית הפלדה נערכת לצמצום הייצור במפעלים בקריית מלאכי ובעכו, בעקבות הפער ההולך וגדל בין עלות הייצור בארץ לבין המחירים הנמוכים שבהם ניתן לייבא פלדה מחו"ל; "בניגוד למקובל בעולם, בישראל אין מכסים או מסים להגנה על התוצרת המקומית"
היבוא הזול מטורקיה ממשיך להכות בתעשייה הישראלית. יצרנית הפלדה חד אסף שבשליטת אברהם שני וחברת הביטוח מגדל דיווחה היום (ב') שהיא נערכת לצמצום הייצור במפעלים בארץ, כולל פיטורי 45 עובדים, ולהגדלת רכישת הברזל המיובא מחו"ל.
- ארקיע הודיעה על פיטורים של כ-15 עובדים והקמת מחלקה חדשה
- נשר בדרך לפיטורי 10% מהעובדים והקפאת שכר
- נובוגרוצקי עובר מהקמת בניינים למיחזור גרוטאות
החברה מחזיקה מפעלים בעכו ובקריית מלאכי ומעסיקה 700 עובדים בארץ ועוד 200 במפעל כבלים בבעלותה ברומניה.
מהחברה נמסר כי בחודשים האחרונים הלך וגדל הפער בין עלות הייצור בארץ לבין המחירים הנמוכים בהם ניתן לייבא פלדה מחו"ל, "הפער הולך וגדל ומקטין את כדאיות הייצור המקומי". בעקבות זאת, החליטו בדירקטוריון החברה לאמץ תוכנית לצמצום היקף יצור הפלדה של החברה בארץ והגדלת מרכיב היבוא, מבלי לפגוע בהיקף המכירות הכולל של החברה.
להערכת החברה, הפער נוצר על רקע הטלת מכסים (בשיעור של כ-25%) בארה"ב על פלדה המיובאת לארה"ב מכל מדינות העולם (למעט מקסיקו וקנדה) והטלת מכסות ומכסים על פלדה מיובאת למדינות אירופה, כדי להגן על התעשייה המקומית מפני עודפי היצע שנוצרו בעיקר בטורקיה.
חד אסף מתיכה גרוטאות מתכת במפעל בעכו ומיצרת מהם מטילי ברזל שמעובדים במפעל לקרית גת ומערגלת אותם לברזל. לפני מספר שנים מחיר טון פלדה עמד בשיאו על מעל 2,000 דולר וכיום הוא בסביבות 500 דולר. עד כה ייבאה חד אסף מחצית מתצרוכת הברזל שלה, ואת המחצית השנייה ייצרה בעצמה.
בנוסף, ציינו בחברה כי בהיעדר מכסות או מכסים בישראל להגנה על התוצרת המקומית (בניגוד למקובל בארה"ב ובאירופה), הפלדה המיובאת נמכרת בארץ במחירים הנמוכים באופן משמעותי מעלויות היצור המקומי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"עקב העדר מגבלות, כגון מכסות או מסים, על יצוא הגרוטאות מישראל (אשר מיוצאות בעיקר לטורקיה), נוצר בארץ מחסור בגרוטאות (הנדרשות לשם ייצור הפלדה)", כתבו בהודעת החברה לבורסה.
בתפקיד יו"ר הדירקטוריון של חד אסף משמש אברהם נובוגרוצקי, לשעבר מנכ"ל אפריקה ישראל - החברה האם של פקר פלדה. נובוגרוצקי התמנה ליו"ר לפני שנה בעלות של 658 אלף שקל לשנה עבור 60% משרה. מחזור המכירות של החברה הוא כ-1.2 מיליארד שקל, והחברה סיימה את 2018 עם רווח נקי בסך 5.1 מיליון שקל. נובוגרוצקי משמש עדיין כמנכ"ל אפריקה ישראל.