לא קיבל משכורת במשך שלושה חודשים: אלעד מגל התפטר מניהול אילן ביו
במאי התכנסה אסיפה לאשר למגל עלות שכר שנתית של 7 מיליון שקל, כך לפי דיווחי פי.אל.טי הבורסאית שממזגת לתוכה את פעילות חברת הקנאביס אילן ביו; פי אל טי: "בוחנים מצבה של אילן ביו וההשלכות על המיזוג"
חברת פי.אל.טי דיווחה היום (ה') שאלעד מגל, מנכ"ל חברת הקנאביס אילן ביו המתמזגת לתוך פי.אל.טי, התפטר אתמול (ד') מתפקידו בשל אי תשלום שכרו במשך שלושה חודשים. תוקף ההתפטרות מיידי.
- הפסדי ענק לחברת הקנאביס הגדולה בעולם קאנופי
- קנביט נכנסת לטיפול בסרטן: רכשה את הזכויות למחקר של יו"ר הוועדה המדעית שלה
- הפרופסורים בעקבות הגנרלים: האוניברסיטה העברית תשקיע בתחום הקנאביס
במקביל דיווחה החברה שהיק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות) האריכה לאילן ביו את תוקף רישיונות המחקר והפיתוח רק ל-23 באוקטובר 2019, אך אילן ביו צופה שתוקף רישיונות המו"פ יוארך על ידי היק"ר בשנה נוספת.
בפי.אל.טי דיווחו שהחברה בוחנת את משמעות ההודעות שקיבלה מאילן ביו, את מצבה החדש ואת ההשלכות על עסקת המיזוג.
במסגרת זימון אסיפת בעלי המניות שפירסמה החברה ב-7 במאי, היא ביקשה לאשר למגל, אחיו של חבר הכנסת לשעבר ינון מגל, תגמול שנתי כולל של שבעה מיליון שקל - סכום הקרוב לשכר השנתי שקיבל אהוד ברק כיו"ר אינטרקיור, שעמד על 7.8 מיליון שקל בשנת 2018.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מגל היה עתיד להחזיק ב-5.7% ממניות החברה לאחר המיזוג, ועיקר עלות השכר שהחברה ביקשה לאשר ניתנו בתגמול הוני של 5.8 מיליון שקל, נוסף לשכר ישיר עבור 100% משרה, שעתיד היה לעמוד על 864 אלף שקל. עוד ביקש מגל החזרי הוצאות, מענק של עד 216 אלף שקל בשנה והוצאות רכב.
אילן ביו סיימה את שנת 2018 בהפסד של 16.5 מיליון שקל, לעומת הפסד בגובה 6.4 מיליון שקל בשנת 2017, כאשר הוצאות ההנהלה והכלליות שלה עמדו על 11.8 מיליון שקל בשנת 2018 - זינוק של 288.3% לעומת הוצאות ההנהלה והכלליות שלה בשנת 2017, שעמדו על כ-3 מיליון שקל.
הוצאות המחקר והפיתוח של החברה, לשם השוואה, עמדו בשנת 2018 על 3.1 מיליון שקל והוצאות המכירה והשיווק באותה שנה עמדו על 165 אלף שקל.
אילן ביו שהוקמה ב־2010 בידי ליעם גלאון, פיתחה מערכת אוטומטית שנותנת מענה כלכלי לריבוי צמחים, כשהם נקיים ממחלות ווירוסים. החברה הסיטה את עיקר פעילותה לריבוי בתחום הקנאביס ב־2015, ועוסקת בנוסף בריבוי תרביות רקמה בתפוחי אדמה עבור חברה ישראלית. פי.אל.טי נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 21 מיליון שקל.