$

פודקאסט כלכליסט

מה ישראל יכולה לעשות כדי לחמוק ממיתון

האיתות של השווקים השבוע כי הכלכלה האמריקאית שנחשבת לגדולה בעולם – בדרך למיתון, הדליק גם נורות אזהרה בבנק ישראל. האם ישראל שוב תחמוק מהמשבר העולמי כמו לפני 10 שנים או שהפעם הסיפור שונה. פודקאסט מנועי הכסף פרק 69

שי סלינס 20:0115.08.19
'התיאוריות הכלכלית טענו במשך שנים ארוכות כי אנשים נוטים להעריך את הצריכה של היום יותר מהצריכה של מחר. בכך למעשה מאמצים האנשים גישה של העדפת זמן חיובית. תיאוריות אלו היו נכונות בעולם שבו אנשים מתו בדרך כלל לפני שהם יצאו לפנסיה.

עם זאת, היום המצב שונה. אנשים חיים יותר, מבלים כמות משמעותית מתקופת חייהם בגיל שאחרי הפרישה ובכך למעשה מאצים גישה של העדפת זמן שלילית. כלומר, הם מעריכים צריכה עתידית במהלך הפרישה שלהם יותר מהצריכה של היום.

 וכדי להעביר את כוח הקנייה שלהם לעתיד באמצעות חסכון היום, הם מוכנים לספוג מצב של ריבית שלילית'

 

 

את הדברים האלו כתב השבוע יואכים פלס (Joachim Fels), היועץ הבכיר של קרן האג"ח הגדולה בעולם פימקו, במכתב מיוחד למשקיעים שלו בהקשר של הריביות השליליות בעולם.

 

דבריו של פלס מתחברים לאירוע הנדיר שהתרחש השבוע בשווקים, כאשר עקום התשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב התהפך לראשונה מאז יוני 2007, איתות לחששות של המשקיעים לתרחיש שבו הכלכלה האמריקאית שנחשבת לגדולה בעולם – בדרך למיתון.

 

  צילום: גטי

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

היפוך העקום הוא מצב שבו התשואה על איגרות החוב הקצרות גבוהה מזאת של איגרות החוב הארוכות. למעשה, היפוך עקום התשואות ניבא בהצלחה תשעה מיתונים כלכליים מאז סוף מלחמת העולם השנייה, והחשש הוא שגם הפעם הוא מצביע על מיתון כלכלי שנמצא באופק.

  

בפרק ה-69 של פודקאסט מנועי הכסף עם אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות, דיברנו על החשש ממיתון ועל האם יש משהו שהבנקים המרכזיים בעולם, לרבות בנק ישראל, יכולים לעשות על מנת למנוע את המיתון. האזנה נעימה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x