מניירות לסמארטפונים: על המהפכה החיונית בדיני מזונות ומשמורת ילדים
ברור לכולנו איך נראה קו הסיום של תיק הגירושין, אך מה קורה בין ההורים ביום שאחרי? ברוכות וברוכים הבאים למהפכה של Familist
מוגש מטעם DUN'S 100
בע"מ 919/15 נחת על עולם דיני המשפחה כרעם, שכפה עלינו לצאת מתוך התבניות הישנות ולקבל על עצמנו עולם חדש.
אם בעולם חדש עסקינן, שאלנו את עצמנו למה לעצור כאן, למה לא לנצל את הפלטפורמות הדיגיטליות שהעולם החדש מציע להתנהלות נכונה ויעילה יותר לאחר גירושין?
כעורכי דין המתמחים בדיני משפחה ומייצגים הורים, אמהות ואבות כאחד, בהליכי גירושין, אחת הסוגיות הרגישות ביותר הנן ילדי הצדדים, חלוקת הזמנים וחלוקת ההוצאות, סוגיות שממשיכות ללוות הורים הרבה אחרי שהאבק שוקע.
ברור לכולנו איך נראה קו הסיום של תיק הגירושין, בין אם צורתו היא הסכם גירושין ובין אם פס"ד; ייקבעו זמני השהות בשגרה, בחגים ובחופשות, ייקבעו גובה דמי המזונות, סוגי ההוצאות, חלוקת החבות בהוצאות המיוחדות, אופן התשלום, מועדי התשלום וכיוצא בזה – כל אלו ידועים, אך מה קורה בין ההורים ביום שאחרי הסכם הגירושין? מה קורה רגע לאחר שיבש הדיו על הסכם הגירושין או על פסה"ד?
והנה סעיף אחד מתוך פסק דין שגרתי של כב' ביהמ"ש לענייני משפחה, בנושא מזונות ילדים, שאיתו צריכים ההורים להתמודד בחיי היום יום:
"הורה אשר יישא במלוא הסכומים בגין הוצאות הרפואיות והחינוך ("ההורה המשלם") יקבל מההורה השני ("ההורה החייב") את חלקו בהתאם לאמור לעיל, וזאת בתוך 10 ימים מיום שההורה המשלם שלח להורה החייב בתקשורת מתועדת דרישה בצירוף האסמכתא הרלוונטית על התשלום הנדרש, ובתנאי שהמשלוח ייעשה לא יאוחר מחצי שנה לאחר ההוצאה".
העולם הדיגיטלי נתן לנו כהורים את האפשרות להתמודד. הורים יכולים מעתה והלאה לתת מענה לחלוקת ההוצאות המשותפות תחת גידול הילדים בשני בתים נפרדים, לאפשר ניהול יעיל של המשקים הנפרדים אצל כ"א מההורים ובעיקר למצוא נתיב נגיש, פשוט, שקוף ואמין להתנהלות בין שני הורים לילדים משותפים, בתקשורת פונקציונלית ומכבדת.
החובה בתיעוד, מעקב, סריקה, שמירה, ניהול אסמכתאות לתשלום, מה שולם ומה לא שולם ועוד, מתי צריך להביא חולצות לבנות ומתי צריך להביא מחברת שורה לבית הספר, כל אלו נושאים שהופכים בנקל למחלוקות בין הורים. יותר מדי נושאים, קטנים כגדולים, דורשים מענה יום יומי ביחס לילדים המשותפים ומהווים כר פורה למאבקים ומריבות בין הורים, עוד לפני שהתחלנו לדון בחלוקת זמני השהות, מתי הילדים אצלי ומתי הם אצלך.
עו"ד יהונתן קניר |
הצורך וההכרח בשיתוף פעולה ובמינימום חיכוכים ומחלוקות מחדדים שהגיעה העת למהפכה תפיסתית, שהגיעה השעה והזמן להביא לציבור ההורים במדינת ישראל כלי עבודה יעיל ופשוט, התואם את החיים הדיגיטליים שלנו.
אפליקציית Familist, שהגתה ויזמה עוה"ד מילי אינדיג, הוקמה בדיוק לשם כך, מתוך הרצון לשנות את הדרך שבה הורים במשקי בית נפרדים מתנהלים, היא נועדה לתת מענה מכובד, תוך צמצום המחלוקת ובניית תקשורת חיובית ועניינית בכל הנוגע לניהול הוצאות הילדים וחלוקת זמני השהות, בצורה פשוטה ובריאה, שקטה ויעילה לשימוש.
אפליקציית Familist בנתה ומציעה לנו כלי יעיל, חדשני וחכם לניהול הוצאותיהם השוטפות של הילדים – הוצאות תלויות שהות, הוצאות שאינן תלויות שהות, הוצאות מיוחדות, וכן כלים לניהול זמן הורה – ילד, בלי מריבות, בלי ויכוחים, בלי הודעות כועסות ופוגעות.
ברוכות וברוכים הבאים למהפכה – מוזמנים להצטרף.
עו"ד יהונתן קניר, משרד עו"ד קניר ושות' , עוסק בתחום דיני המשפחה והמעמד האישי למעלה מ- 15 שנים, ובמרוצת הזמן צבר ידע משפטי נרחב וכן ניסיון עשיר תוך ייצוג מאות תיקים בעלי פרופיל גבוה בפני בתי המשפט על ערכאותיו ובתי הדין הרבניים, ממייסדי Familist.