אחרי שקיבלו את רישיון הפעילות, ב-IBC קוראים למתחרות לשתף פעולה במיזם הסיבים
דורון כהן, ששימש גם כמ"מ מנכ"ל החברה, יסיים את תפקידו כיו"ר; יו"ר סלקום עמי אראל: "הקמנו מתחרה רצינית לשני המונופולים הדורסניים בתחום התשתיות הנייחות, בזק והוט"; השר אמסלם: "פריסה אוניברסלית היא חובה לכל אזרחי המדינה, כולל אלו המתגוררים ביו"ש"
שלוש שנים לאחר שהוצעה לרכישה, קיבלה היום (ד') חברת IBC את רישיונה המחודש בטקס חגיגי שהתקיים במעמד שר התקשורת, דוד אמסלם, וראשי חברת החשמל, סלקום וקרן תש"י (תשתיות לישראל). בכך, תחל באופן רשמי וסופי פעילותה של החברה.
אמסלם אמר בטקס: "זו מהפכה עולמית שאנו מתחברים אליה, אחרת נהפוך למדינת עולם שלישי. כל מהלכי העסקה בוצעו לפני כניסתי לתפקיד, אך החתימה נפלה במשמרת שלי". אמסלם הוסיף כי "פריסה אוניברסלית היא חובה לכל אזרחי המדינה, כולל אלו המתגוררים ביו"ש". זאת, בעוד שתנאי הרישיון המעודכנים שניתנו ל-IBC מחייבים אותה לפריסה של 40% בלבד. בהתייחסו לשוק הסלולר אמר אמסלם כי "השוק יתאזן לבד, כמו שנהוג בשווקים". בשבוע שעבר הוציא משרדו הודעה לפיה הוא מקים ועדה לבחינת מצב השוק המדמם.
- משרד התקשורת יחייב החברות במחיר אחיד למנויים בתשתית הסיבים האופטיים
- סלקום ותש"י השלימו את עסקת מיזם הסיבים
- אמיר לוי במגעים להתמנות כמנכ"ל מיזם הסיבים IBC
יו"ר חברת חשמל יפתח רון טל, ביקש לפרגן לשר אמסלם "שיצר מהפכה אף בזמן של בין ממשלות". טל הודה גם ליו"ר חברת IBC דורון כהן, "שהחיה את הארגון הזה שהיה גופה" לדבריו, וקרא לפרטנר והוט להצטרף למיזם הסיבים "וביחד לייצר אלטרנטיבה אמיתית שתאפשר לכולם ליהנות". בהמשך סיפר טל כי הוא לקוח של חברת הוט באינטרנט, וככזה מקבל מהירות הורדה של 150 מגה בייט, אבל מהירות העלאה השואפת לאפס: "זה לא סימטרי, זה חרטא", אמר.
יו"ר סלקום עמי אראל הודה, לכאורה, כי החברה תפרוס תשתית רק במקומות שיתבררו ככדאיים עבורה מבחינה כלכלית. "תנו לי כל מקום שיש בו בניין גבוה", אמר איילון, ובתגובה הוסיף אמסלם: "אין צורך להגדיר מהו בניין גבוה". אראל המשיך ואמר כי "עד היום היו שני מונופולים דורסניים, בזק והוט. היום הוקם גוף מתחרה רציני, שיש לו כבר 300 אלף בתי אב נגישים, ואני קורא לחברות אחרות להצטרף אליו באותם התנאים שניתנו לסלקום. התחזית לעוד שלוש שנים היא מיליון בתי אב נגישים".
דורון כהן יסיים למעשה את תפקידו כיו"ר החברה, יחד עם שאר חברי הדירקטוריון. כהן שימש כנציגה של חברת "ויה אירופה" שהחזיקה ב-40% מ-IBC, וכחלק מתהליך טבעי הוא חתם על התפטרותו עם ביצוע העסקה. כהן גם מילא את תפקיד מ"מ המנכ"ל, מאז התפטר המנכ"ל הקודם דני לאובר, מתפקידו ב-2015. חברי הדירקטוריון של חברת החשמל יישארו בתפקידם.
מיזם שנכנס לקשיים כלכליים
IBC הוקמה ביולי 2013 כחברת תשתית שלישית לצד בזק ו-HOT, במטרה לקדם תחרות שתוביל לשיפור תשתיות התקשורת בישראל. החברה החלה להקים תשתית סיבים אופטיים שיכולים לספק אינטרנט אולטרה מהיר, תחת המותג UNLIMITD . לאחר שהמיזם נקלע לקשיים כלכליים, חיפשו בחברה משקיעים חדשים.
משהתברר שאין היתכנות עסקית בהתחייבות לפריסה אוניברסלית, אישר משרד התקשורת לחברה פריסה פחותה, מה שהיווה תמריץ לכניסה עבור המשקיעים. לפני כשבועיים רכשו סלקום ותש"י בשותפות מוגבלת 70% מהחברה, כאשר 30% נותרו בידי חברת חשמל. הבוקר, כאמור, קיבלה החברה את הרישיון עם תנאי הפריסה המעודכנים.
מעבר לגיוס מימון ממוסדיים, הצעד הבא של בעלי השליטה יהיה למצוא מנכ"ל שיוביל את החברה בשוק התקשורת התחרותי. לאחרונה פורסם כי אמיר לוי, ראש אגף התקציבים לשעבר במשרד האוצר, קיבל פנייה מבעלי המניות להתמנות לתפקיד, במקביל לבחינת מועמדים נוספים.