$
אוכל

חדשות האוכל: ממקסיקנית חדשה בת"א לבר מסעדה במלון אוריינט הירושלמי

מסעדה בפארק הלאומי ברמת גן "ג'וי גארדן", בר מסעדה במלון אוריינט בירושלים, מסעדה איטלקית "סיסיליה איטליאנה" בהוד השרון, יפנית חדשה KITTO KATTO בת"א ועוד

רעות ברנע 15:1708.08.19

מקסיקנית חדשה בעיר: האם קרית המלאכה תגשים סוף סוף את ייעודה ותהפוך לצ'לסי התל אביבית? הלוואי. בכל אופן היא עושה צעדים בכיוון הנכון. Le Mala, מסעדה חדשה בווייב מקסיקני נפתחה שם בחודש האחרון, בקומה הראשונה באחד מבנייני רח' שביל המרץ, בין גלריות וסטודיואים של אמנים ומעצבים.

 

 צילום: ג'ול אטלן

 

 

מאחורי המקום החדש עומדים עמרי בראל ודוד בינרט, בעלי א-לה רמפה (יחד עם שותף נוסף, ג'ול אטלן), המסעדה הותיקה שפועלת כבר שבע שנים באותו מתחם ועד כה היתה האופציה הקולינרית היחידה בו, בערך. תפריט המסעדה שבנה בינרט, שהוא גם השף במקום, נע בין מנות טאקו עם בשרים, דגים ופירות ים ועד מנות של מטבח עילי יותר כמו קלאמרי ממולא בגבינת עיזים ובשר סרטנים על קרם אבוקדו וסלסת מנגו או פילה לברק עם האש בראונז.

 

הפארק הלאומי מתעורר: בלוקיישן מפתיע משהו, בליבו של הפארק הלאומי ברמת גן לצד האגם, נפתחה לאחרונה מסעדה חדשה בשם "ג'וי גארדן". מאז שנוסד הפארק בשנת 1974 זוהי הפעם הראשונה שפועלת בו מסעדה של ממש, אחרי שעד כה פעלו בו רק בתי קפה ודוכנים זמניים. בתפריט, שנמצא כרגע בשלבי הרצה, אפשר למצוא ארוחות בוקר למיניהן, סלטים, כריכים, פיצות ופסטות – שיהוו אתנחתא מושלמת למבקרים בפארק.

 

על הבר בירושלים: OrienTop, בר מסעדה חדש נפתח במלון היוקרה אוריינט בירושלים והיתרון הראשון הוא הנוף. הבר ממוקדם על גג המלון לצד הבריכה ומאפשר תצפית של 360 מעלות לחלק ניכר מעיר הבירה (וידוע שבערבי הקיץ מדובר במקום הנעים בעולם). בין המנות במקום החדש אפשר למצוא טונה אדומה עם תחמיץ אסיאתי ובצל ירוק או נתח פרגית צרוב בקרמל הדרים, וגם קוקטיילים ייחודיים כמו -Stanford ג'ין לוונטיין, רוזמרין, אפרול ואשכולית אדומה.

 

 צילום: אנטולי מיכאלו

 

מתחדשים באיטלקית: אל החלל בו שכנה עד לא מזמן מסעדת אלורה, בשדרות רוטשילד 60 בת"א, נכנסה בשבוע שעבר איטלקית חדשה, "סיסיליה איטליאנה", מבית היוצר של "פאנקי סיסיליה" בהוד השרון – יניב בובליל ואבירם זוהר. טאבון האבן הותיק, שהיה בין הראשונים שהגיעו לת"א לפני 17 שנה, נשאר במקום וישמש את המסעדה החדשה בהכנה של פיצות וקלצונה. לצידן אפשר למצוא בתפריט גם, כמובן, פסטות שונות, כמו קרם די פפרונצ'ינו - פפרדלה מוקפצת במחבת עם פלפלים קלויים קוביות חציל צרובות שום קונפי גבינת פטה על מצע קולי פלפל או לזניה אורטג'יו - לזניה עם שלל ירקות העונה צרובים בתנור ברוטב עגבניות, בשמל וגבינות.

 

 

 צילום: יהונתן בן חיים

 

בירה בבירה: פסטיבל הבירה בירושלים יתקיים זו השנה ה-15 בסוף החודש (28-29 באוגוסט) בגן העצמאות בעיר. ישתתפו בו כ-120 סוגי בירות שונות, ממגוון רחב של מותגים בינלאומיים לצד מבשלות מקומיות. בין המיוחדות שבהן, אפשר למצוא למשל את מבשלת שטיגל מאוסטריה שתגיש בירה אשכוליות או את מבשלת דה ברבנדר מבלגיה שתציע בירה בשילוב דובדבנים טריים. גם לישראליות יהיה יצוג מכובד, בין השאר עם מבשלת שפירא, מבשלת ג'מס, בירה ברזל, הדובים והבירבאזר שישיקו בפסטיבל את הסניף הנייד החדש לאירועים שלהם.

 

 

 צילום: עידו ניתאי

 

קיט קאט ביפנית: לצד המקסיקנית והאיטלקית יש גם יפנית חדשה בעיר - KITTO KATTO (ע"ש חטיף הקיט קאט ביפנית), בית אוכל יפני חדש נפתח ברח' בר גיורא סמוך לדיזינגוף סנטר. את הגינה במקום הפכו לגינה אורבנית יפנית מוצללת עם דק עץ, בר גדול ושולחנות ישיבה. על התפריט במקום החדש אמון השף יאמה סאן (TYO) והוא מורכב מ-30 מנות שרינג שמבוססות על המטבח היפני, כמובן, אבל לא רק על סושי.

 

מסעדת קיטו קאטו מסעדת קיטו קאטו צילום : דרור עינב

 

 

יוצא לאור: דוד לאור, בעל קונדיטוריה צרפתית במבשרת ציון, מרחיב את פעילותו ופותח בית קפה. בקומה העליונה של המרכז המסחרי בו שוכנת הקונדיטוריה נפתח בימים אלה חלל חדש שישמש לאפייה בעבודת יד, וחלל הקונדיטוריה הקיימת ישמש מעתה כבית קפה וחנות שתמכור את מוצריו.

 

 צילום אפיק גבאי

 

לאור יציע במקום מגוון של מאפים ומנות כמו כריך קרואסון כמו עם חמאת כמהין, גרוויר ורשאד, ופרוסות אישיות של קישים ועוגות בחושות, טארטים ושמרים. בסופי שבוע תנפיק הקונדיטוריה דברי מאפה ייחודיים כדוגמת קרואסון משפחתי במילוי גבינות ואנטיפסטי.

 

בנקודת המכירה בקומה העליונה אפשר יהיה למצוא מרמלדות מפירות עונתיים כמו משמש, קסיס ופסיפלורה; מרשמלו בטעמי פטל, קפה ווניל; טבלאות שוקולד רובי, קרמל מלוח ומריר במלאכת יד לצד בלוקים של שוקולד – הכל מיוצר במקום ובעבודת יד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x