ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

Mind the Tech 2019

מחר: כוכבי ההייטק הישראלי פוגשים בלונדון את בכירי הקהילה העסקית הבריטית

סדרת הוועידות הבינלאומיות של כלכליסט חוזרת ללונדון בפעם השלישית. יזמים ומנהלי הייטק מישראל ייפגשו מחר על במה אחת עם בכירי המשקיעים ומנהלי קרנות הון סיכון בבריטניה

עומר כביר 09:4211.09.19

לונדון קוראת לחדשנות הישראלית: רגע לפני הדדליין של הברקזיט, סדרת הוועידות הבינלאומיות של כלכליסט חוזרת ללונדון בפעם השלישית. ועידת Mind The Tech London 2019 תתקיים מחר בקמדן מרקט, ותכנס על במה אחת כמה מהדמויות הבולטות ביותר בסצנות הטכנולוגיה וההון סיכון בבבריטניה ובישראל.

 

הוועידה תיפתח הערב בקוקטייל חגיגי, ומחר ייערך בקמדן האוס כנס שיבליט את הסוגיות החמות בעולם הטכנולוגיה כיום. מיד לאחר הכנס ייערך אירוע Meet & Pitch שיפגיש יזמים ישראלים עם קרנות מובילות ובכירים בתאגידים בריטיים וגלובליים.

 

הוועידה נערכת בשיתוף LABS, KPMG, Camden Market, Gett, Remagine, UK Israel Tech Hub, אל על ותלמה תיירות.  

  

אחד האורחים המרכזיים בוועידה יהיה איש העסקים הישראלי טדי שגיא. בשנים האחרונות התמקד שגיא בהשקעות בתחום ההייטק והנדל"ן, רכש את מתחם שוק קמדן מרקט בלונדון והוביל מהלכי חידוש שהפכו אותו לאחת האטרקציות התיירותיות הפופולריות בעיר. שגיא ממעט להתראיין ולדבר באירועים פומביים והופעתו בכנס היא הזדמנות נדירה לגלות מקרוב את החזון של אחד הישראלים המצליחים בעולם.

 

מתאגיד המדיה והטלקום הבריטי Sky תגיע לוועידה סמנכ"לית הפיתוח העסקי אמה לויד. עם יותר מ־23 מיליון לקוחות משלמים ומעל ל־31 אלף עובדים, Sky היא אחת מחברות המדיה הגדולות בעולם, במיוחד בתחומי שידורי הטלוויזיה בלוויין ואספקת אינטרנט בפס רחב. החטיבה הבריטית של החברה מפעילה עשרות ערוצי טלוויזיה פופולריים.

  

אדם פילד, מנהל קשרי האוהדים הגלובלי של קבוצת הכדורגל צ'לסי, יגיע לשיחה פתוחה עם מייסד ויו"ר קרן ההון סיכון PLUS Ventures יוסי מולדבסקי, על איך מגייסים, משמרים ומלהיבים מעריצים בעידן שבו קבוצות כדורגל הן מותגים גלובליים וכאשר השוק נשלט על ידי ענקיות ואלופות כמו מנצ'סטר יונייטד.

 

וויי לִי היא מנהלת אזור EMEA (אירופה, המזרח התיכון ואפריקה) ב־BlackRock, קרן ההשקעות הגדולה בעולם, שמנהלת נכסים בשווי מוערך של יותר מ־5 טריליון דולר. במסגרת תפקידה, לי מובילה את ההשקעות של הגוף הענק ואת מערך איתור ההזדמנויות הבינלאומיות באזורים אלו. היא פרשנית מבוקשת בערוצים כלכליים כמו בלומברג ו־CNBC, ובעלת ניסיון נרחב בעולמות הפיננסים וההשקעות.

 

 

 

דייוויד גילמור הוא סגן נשיא לפיתוח עסקי בענקית האנרגיה הבריטית בריטיש פטרוליום (BP) שהצהירה על מחויבות לצמצום פליטות גזי החממה בפעילויותיה ולאספקת אנרגיה שפחות תפגע בסביבה. במסגרת החיפוש אחר טכנולוגיות חדשות שיסייעו במעבר בין צורכי האנרגיה של הדור הקודם לדור חדש, BP השקיעה בשנה האחרונה 20 מיליון דולר בחברה הישראלית Storedot, שעובדת על פרויקט שאפתני שבמרכזו הטענה מלאה של סוללות לרכבים חשמליים בחמש דקות, לעומת טעינה ב־40 דקות שמציעה כיום טסלה, מובילת התחום. לצד ההשקעה, חתמו השתיים על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי בתחום הטעינה המהירה לכלי רכב חשמליים שעליו ישוחחו על הבמה גילמור ולצידו ה־COO של סטורדוט, ארז לורבר. שש שנים לאחר הקמתה, שווייה של סטורדוט כבר נאמד בחצי מיליארד דולר, עוד לפני שהוציאה מוצר לשוק, והיא הצליחה לגייס עד כה 130 מיליון דולר משמות נוצצים כמו רומן אברמוביץ' וסטף ורטהיימר ומהשותפות האסטרטגיות דיימלר (יצרנית מרצדס), סמסונג ונצ'רס, ויצרנית האלקטרוניקה היפנית TDK.

 

 

  

האיום החדש על מערכת הבנקאות המסורתית

 

ריקי נוקס, מנכ"ל Tandem Bank, מוביל מאמץ נועז: לשבש מערכת בנקאית מבוססת בעלת מסורת של עשרות אם לא מאות שנים. נוקס יצר בנק מבוסס מובייל עצמאי לחלוטין (בניגוד, למשל, לפפר הישראלי שהוא חלק מבנק לאומי), וכך מציג תחרות חתרנית וצעירה לבנקים הגדולים והוותיקים. זאת, בין השאר, באמצעות כלים פשוטים לחיסכון וניהול כסף וגישה קלילה לתחום, נטולת הבירוקרטיות הכבדה של בנקים ותיקים.

מגומי איקדה היא דירקטורית ב־Hearst Ventures, המחזיקה בתארים מתקדמים מקולומביה, UCLA ולונדון ביזנס סקול. היא החלה את דרכה המקצועית כעיתונאית ועבדה בין השאר בדאו ג'ונס וב־CNN וכיהנה כמנהלת הפעילות הבינלאומית של Wired וסגנית נשיא ב־NBC Universal. בהרסט, היא מנהלת את פעילות הקרן באירופה. במקביל היא מכהנת בדירקטוריון של Signal.

 

 

 

ג'ונתן טיודור הוא מנהל הטכנולוגיה והחדשנות של ענקית האנרגיה הבריטית סנטריקה (Centrica) שנסחרת בבורסה של לונדון בשווי של למעלה מ־10 מיליארד ליש"ט. החברה מספקת שירותים לכ־28 מיליון לקוחות בבריטניה, אירלנד וצפון אמריקה ומעסיקה יותר מ־33 אלף איש ברחבי העולם. קרן ההשקעות של החברה, Centrica Innovation, הוקמה ב־2017, בהיקף של 140 מיליון דולר, המיועד ברובו לישראל וממוקד בטכנולוגיות חדשניות בתחום האנרגיה, הרכב, וטכנולוגיה לתחומי תעשייה 4.0, IoT תעשייתי, קישוריות ובית חכם.

 

מחברת הסייבר SentinelOne, שגייסה ביוני 120 מיליון דולר לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, יגיע המנכ"ל תומר וינגרטן. החברה הוקמה בידי וינגרטן ואלמוג כהן ב־2013, ופיתחה טכנולוגיה לזיהוי התנהגויות חשודות ברשתות ארגוניות באמצעות בינה מלאכותית. כיום יש לסנטינל יותר מ־2,500 לקוחות.

 

מחד־קרן ישראלי נוסף בוועידה יגיע מייסד ונשיא WalkMe רפי סוורי. החברה פיתחה פלטפורמה שמתלבשת על אתרים ואפליקציות ומספקת סט של אלמנטים ויזואליים כדי להדריך את המשתמשים, מעין GPS שמספק הכוונה עד להגעה ליעד המבוקש בתוכנה. יש לה כיום יותר מ־1,000 לקוחות בינלאומיים, כחמישית מתוכם משתייכים לרשימת הפורצ'ן 500.

 

אביעדהראל, הוא מייסד משותף ב-Sisense. החברה פיתחה פלטפורמת בינה עסקית לניתוח אנליטי של מידע ארגוני. מדובר בפיתרון ענני היברידי שנחשב לידידותי ומהיר במיוחד ומאפשר גם למשתמשים ללא הכשרה או רקע מיוחדים לקבל תובנות עסקיות תוך שניות. הפלטפורמה מאפשרת גישה מכל מכשיר ואפליקציה דרך טקסט, דיבור טבעי, צ'ט וסנכרון למוצרי IoT. בין לקוחות החברה נמנות ג'נרל אלקטריק, פיליפס, בורסת נאסד"ק, אקספידיה, רולס רויס, מזדה ואייר קנדה.

 

  צילום: אוראל כהן

 

צחי ווייספלד הוא מהישראלים הבכירים בתעשיית ההייטק העולמית. אחרי שנים בתפקידים מובילים במיקרוסופט הצטרף הקיץ ווייספלד לאינטל על מנת להוביל את Ignite, תוכנית האצה לסטארט־אפים שהוקמה ביוזמת המנכ"ל בוב סוואן והושקה בישראל. היא מתמקדת בחברות בתחומי בינה מלאכותית, מערכות אוטונומיות, טכנולוגיות ממוקדות נתונים ועוד.

 

אומיד אשתארי הוא נשיא ומנהל הפעילות העסקית של Citymapper, מאפליקציות התחבורה הציבורית המובילות בעולם. Citymapper נוקטת בגישה הוליסטית להתניידות במרחב העירוני והאפליקציה של החברה מכילה לא רק מידע על זמני ומסלולי נסיעה באוטובוסים וכלי תחבורה ציבורית אחרים, אלא גם משלב פונקציות כמו איתור קורקינטים ואופניים שיתופיים או הזמנת נסיעות בשירותים כמו אובר ו־Gett ישירות מהאפליקציה. לאחרונה השיקה החברה בלונדון את Pass, כרטיס אשראי ייחודי, שמאפשר לרכוש מנוי משולב לתחבורה ציבורית, אופניים שיתופיים ושירותי הזמנת נסיעות.

 

מייסד ומנכ"ל טראקס (Trax), יואל בר־אל, מוביל את החברה לגיוס של 100 מיליון דולר לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר. הטכנולוגיה של טארקס סוקרת מדי חודש יותר מ־8 מיליון תמונות שצולמו בחנויות באמצעות סמארטפונים וטאבלטים על ידי יותר ממיליון מבקרים, שבאמצעותן ניתן להפיק תובנות עסקיות ושיווקיות וכן לייצר מודיעין עסקי. כלומר, בעלי מותגים יכולים לעשות שימוש בטכנולוגיה של טראקס כדי לבחון כיצד המוצרים שלהם משתלבים בחנויות והיכן ממוקמים המתחרים שלהם. כיום לחברה יש 175 לקוחות ב־50 מדינות.

 

Gett היא אולי חברה ישראלית, אבל הפעילות שלה בלונדון היא אחת מנקודות החוזקה המרכזיות שלה. מדובר באחת השחקניות הגדולות בשוק הזמנת הנסיעות המקומי, שמקיימת שיתופי פעולה מהותיים עם כל הגורמים שעוסקים בתחבורה ציבורית בעיר וגם מפעילה את צי המוניות השחור הגדול בלונדון. סגנית הנשיא לפתרונות עסקיים, איימי וויירון, תספר בוועידה על ההצלחה הייחודית של החברה בעיר.

במאי האחרון השלימה חברת הרחפנים התעשייתיים Percepto גיוס של 15 מיליון דולר. המייסד אריאל אביטן יציג בוועידה את הפיתוח של החברה: פתרון מבוסס רחפן אוטונומי בתחנת עגינה. המערכת פועלת מסביב לשעון ללא צורך בהתערבות אנושית ובתנאי מזג אוויר קשים לרבות גשם, שלג ורוחות חזקות. הרחפן מצויד במערכות צילום יום ולילה ומשתמש בבינה מלאכותית כדי לאתר בזמן אמת סכנות ביטחון ובטיחות ותקלות אופרטיביות. המערכת נשלטת מרחוק על ידי תוכנה בענן ומשמשת לתחומים מגוונים, ביניהם אבטחה וזיהוי אנומליות שעשויות להצביע על תקלות או שחיקה בציוד ותשתיות.

 

החברה שרוצה להיות הגוגל של עולם הסייבר

 

חברת הסייבר Cobwebs, שבה מכהן עומרי טמיאנקר כנשיא, גייסה השנה 10 מיליון דולר. החברה מפתחת מנוע חיפוש ייעודי לתחום הסייבר ורוצה להפוך לגוגל של תחום המודיעין. החברה פיתחה מנוע חיפוש האוסף נתונים מהרשת באופן אוטומטי, מתחת לפני השטח, בניגוד למנועי חיפוש שונים הפועלים בשכבה העליונה של המידע הגלוי. בנוסף, המערכת יודעת לספק התראות בזמן אמת על אירועים ביטחוניים וכלליים העתידים לצאת לפועל בקרוב. בשוק העסקי, בין השאר, המערכת יודעת לייצר התראות ובדיקות נאותות לאנשים פרטיים וגופים מסחריים בתחומים כמו בנקאות.

 

Nanomedic, שהקימה ומנהלת ד"ר חן ברק, רוצה להחליף את התחבושות בבתי החולים ולסייע לנפגעי כוויות בתהליך ההחלמה, באמצעות אקדח שיורה אריג פולימרי ישירות על הפצע. המכשיר, שקיבל אישור CE ואת אישור משרד הבריאות הישראלי, נמצא כיום בשימוש בשלושה בתי חולים בארץ - תל השומר, איכילוב ורמב"ם - ובשישה בתי חולים באירופה וטופלו באמצעותו כבר יותר מ־120 חולים.

 

PlayerMaker של גיא אהרון פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לעקוב אחר שחקני ספורט ולקבל מידע מלא על כל מה שהם עושים על המגרש. זאת, באמצעות הלבשת חיישנים על השחקנים עצמם בנקודות חשובות, כמו שתי הרגליים של שחקן כדורגל. חיישנים אלו מאפשרים לדעת מתי שחקן מוסר את הכדור, באיזה רגל הוא מסר, האם מסר קדימה או אחורה, האם זו היתה מסירה מדויקת ועוד. החברה הוקמה על ידי אהרון, יובל אודם ומורן גד ומעסיקה 45 עובדים בתל אביב ובלונדון ובין משקיעיה נמנה מאמן ארסנל האגדי ארסן ונגר.

 

חיים שני הוא שותף־מנהל ב־Israel Growth Partners ויו"ר UK Israel Tech Hub. שני, לשעבר מנכ"ל נייס ומשרד האוצר, הוא מהדמויות המובילות בעולם ההייטק הישראלי. הקרן שהקים השקיעה בחברות בולטות כמו Valens ,Optimove ו־ColorChip.

 

מחברת KAPE, שמפתחת תוכנות לאבטחת סייבר ופרטיות, תגיע שירונה פרתם. לחברה, מקבוצת טדי שגיא, שלושה קווי מוצר: פתרונות לפרטיות ברשת, אופטימיזציה של ביצועי מערכות הפעלה ואבטחת נקודות קצה. החברה נסחרת בבורסת המשנה הבריטית (AIM) לפי שווי של 150 מיליון דולר.

 

איזי וידרה הוא שותף־מנהל ב־Remagine Ventures. לוידרה ניסיון נרחב בעולם ההייטק ובין השאר היה בעבר שותף מנהל של קרן ההון סיכון של גוגל באירופה, סמנכ"ל חדשנות ב־Antidote.me ומייסד Techbikers. בין החברות הבולטות שבהן השקיעה הקרן הנוכחית שלו נמנות Minute Media, Syte.ai ו־Vault AI.

 

דייוויד פוגל הוא מייסד ומשקיע ב־Accelerated Digital Venture הלונדונית, שהשקיעה בחברות כמו B־Secur, WeFarm ו־Push Doctor. פוגל, בוגר לימודי כלכלה ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר־אילן, עמד בעבר בראש חברת הייעוץ הגרמנית Skillnet וכיהן כמשנה למנהל אקסלרטור Wayra של טלפוניקה.

 

מקרן ההון סיכון Target Global יגיע השותף הכללי ירון וולר. הקרן פועלת בשקט יחסי אך הספיקה להשקיע בחברות בולטות כמו בלו אפרון, Auto1, Delivery Hero, Juno וסמארטפרוג.

 

ירון שחר הוא מנכ"ל LabTech, שהוקמה ב־2018 כדי לאגד את כל פעילות הנדל"ן שרכשה קבוצת טדי שגיא בשנים האחרונות. פורטפוליו הנכסים כולל את הקמדן מרקט של לונדון ועשרות מבנים מסחריים, רובם באזור הולבורן בלונדון. בנוסף, LabTech מפעילה את LABS, רשת של מתחמי עבודה משותפים המפעילה כעת חמישה מתחמים בלונדון ומתחם גדול בתל אביב, בחמש הקומות העליונות של בניין עזריאלי שרונה. כמו כן, החברה מחזיקה גם במספר חברות טכנולוגיה התומכות בפעילויות הנדל"ן.

 

ג'סטין זוורלינג היא מנהלת השווקים הראשוניים של בורסת לונדון בישראל. במסגרת תפקיד זה היא מספקת ייעוץ ותמיכה לחברות פרטיות ולמשקיעים בהן בהליך הבחינה וההערכה של אסטרטגיית ההנפקה, ומסייעת להם לבסס קשרים עם חברות אחרות, בנקי השקעות, חברות יחסי ציבור וגופים אחרים שדרושים לצורך הנפקה.

 

מיט & פיץ' עם בכירי עולם ההייטק העולמי

 

את הוועידה יוביל ד"ר נמרוד קוזלובסקי, מרצה בכיר ללימודי סייבר באוניברסיטת תל אביב וראש מחלקת טכנולוגיה ורגולציה במשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן. עוד ישתתפו בוועידה ראשת המיסוי הבינלאומי, המענקים והתמריצים ב־KPMG דינה פסקא־רז; סמנכ"ל הדיגיטל והחדשנות של אל־על שחר מרקוביץ'; מנכ"לית סוכנות הנסיעות Talma איה מגן; ומנהלת UK Israel Tech Hub איילת מבור.

 

למשלחת של הוועידה יצטרפו עשרות יזמים מהסטארט־אפים הבולטים בישראל, ובהם חברות כמו גלאסבוקס, דואליטי, SAM, סופרסמארט, PerimeterX, HopOn, Mysize, פאפאייה גלובל, Minerva Labs, ו־Home Made. במסגרת הוועידה, הם ישתתפו באירוע מיט & פיץ' אקסלוסיבי עם נציגים בכירים מכמה הקרנות והחברות הבולטות בעולם, ובהן: AWS, פייסבוק, טארגט גלובל, טסקו, סיטי ונצ'רס, ברקליס, BlackRock, TPG, Consensus Business Group, Hearst Ventures, Credit Suisse, BP, Ventures Lab Tech — Teddy Sagi Group, London Stock Exchange, Qualcomm ventures, Techstars, New Era Capital Partners, State of Mind Ventures, Reimagine Ventures, Entrée Capital, TAU Ventures, Bristows LLP, Boom25.com, Zelig Associates, Angular Ventures, Redline Capital, ו־DEMTECH.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x