עו"ד גיסין: למה ויטלה מכרה לדיין נכסים ב־34% משוויים
לטענת המפרק, בעל השליטה שרון בר מכר למשפחת דיין תמורת 8.5 מיליון יורו מניות בשווי 25 מיליון יורו, וביצע דיספוזיציה בניגוד להוראת ביהמ"ש
עו"ד גיא גיסין, המפרק של חברת ויטלה קפיטל, טוען בעל השליטה בחברה שרון בר פעל בניגוד להוראת בית המשפט ובניגוד להתחייבותו שלא לבצע דיספוזיציה בנכסי החברה. "מהלכיו של שרון בר בשם ויטלה קפיטל בנסיון להוכיח שהחברה איננה חדלת פירעון, אינם עומדים בעקרונות המנחים של הליך קולקטיבי, פומבי, שוויוני ומפוקח על ידי בית המשפט". כתב גיסין בתשובה שהעביר בימים אלה לבית המשפט בנוגע לתגובת החברה כי איננה חדלת פירעון.
ויטלה הגיעה לפירוק בתחילת יולי לבקשת עו"ד ארז רוזנבוך שטען לחוב של 200 אלף שקל שכר טירחה. בנוסף, לויטלה תיק בהוצאה לפועל על חובות לארבעה נושים. גיסין סותר בדו"ח את תגובת החברה כי החובות לארבעת הנושים – שעומדים על 382 אלף שקל – הוסדרו או נמחקו, וכי אין לחברה עוד חובות. גיסין טוער עוד כי פעל בניגוד להוראת בית המשפט ובניגוד להתחייבותו שלא לבצע דיספוזיציה בנכסי החברה. זאת כאשר פעל ואף חתם על הסכמי פשרה עם נושים אלה.
בנוסף, לדברי גיסין, בעקבות הדו"ח הראשון שערך הגיעו אליו נושים נוספים של החברה עם חובות נטענים כוללים של מיליון שקל, וכי גם החוב לארבעת הנושים המקוריים לא שולם. החוב המהותי מבין החובות החדשים הוא לרו"ח אריה עובדיה, שטוען לחוב של 428 אלף שקל, ובנוסף הוא טוען כי שיק של 150 אלף שקל שהעבירה לו החברה לא כובד על ידי הבנק.
ויטלה היא כיום שלד בורסאי נטול פעילות שנסחר בתל אביב לפי שווי של 10 מיליון שקל, ובניגוד לחוק החברות בדירקטריון שלה דח"צ אחד בלבד במקום שניים. בעבר החזיקה ויטלה בכמה נכסים באירופה באמצעות החברה־הבת SAS, אך זו נמכרה למשפחת דיין השותפה לשליטה באיי.די.או. בר הוא הגרוש של האדריכלית אורנה אנג'ל שהיתה יועצת לראש הממשלה לאהוד ברק.
הנקודות המהותיות בדו"ח של גיסין נוגעות לעסקת מכירה של 24% ממניות החברה־הבת SAS שהחזיקה שלושה נכסים של ויטלה בצרפת, בערים נאנט וליל מניות אלה נמכרו ב־2016 לאליהו קנפלר תמורת 3.5 מיליון יורו. 76% הנותרים מ־SAS נמכרו למשפחת דיין תמורת 8.5 מיליון יורו, מתוכם שולמו רק 6 מיליון. העסקה עם קנפלר בוטלה במסגרת הסדר פשרה וויטלה החזירה לו את הכסף וקיבלה בחזרה את המניות שרכש. מניות אלה היו אמורות להימכר למשפחת דיין תמורת 2.5 מיליון יורו שלא שולמו עד היום, ובמסגרת הסכם פשרה חסוי נקבע כי המשפחה תעביר את הכסף עם השלמת הסכם הפשרה. גיסין תוהה אם אין קשר בין עסקת קנפלר לעסקה עם משפחת דיין כפי שטוענת
החברה, ו"מדוע נכרכו העניינים בהסכם פשרה אחד שבמסגרתו יש ויתור טענות הדדי זה כלפי זה"? עוד תוהה גיסין, מדוע תשלום התמורה הנדחית בידי דיין קשור לביטול המכירה לקנפלר ומדוע התמורה לא שולמה עד היום.
לפי הערכת שווי מ־2017, שווי שלושת הנכסים של SAS עמד על 33 מיליון יורו. הערכה זו גוזרת ל־76% מהחברה שווי של 25 מיליון יורו, בעוד משפחת דיין רכשה אותו תמורת 8.5 מיליון יורו בלבד. גיסין שתמה בדו"ח מדוע לא דיווחה החברה כי שרון בר קיבל סמכויות מנכ"ל, שואל גם "האם הערכת השווי שצירפה החברה להתנגדות מנותקת מהמציאות או שמא החברה מכרה את אחזקותיה לצד ג' (דיין) בשווי שנמוך בעשרות מונים מהשווי האמיתי של אחזקות אלו? ואם אכן כך פעלה החברה, מהי הסיבה להפחתה המשמעותית שממנה נהנה צד ג' בעסקה"? מקורבים לעסקה טוענים שהמחיר כלל גם חוב של 16 מיליון יורו של ויטלה, אולם חוב זה אינו מופיע בהערכת השווי שהביא גיסין בדו"ח.