חוקרי MIT פיתחו בינה מלאכותית לעיצוב והדפסה עצמית של בגדים
בינה מלאכותית תאפשר בעתיד למשתמשים להחליף את שבלונות הסריגה הוותיקות במדפסת תלת ממד. בהמשך הם יוכלו גם לעצב את הבגדים שלהם בעצמם ואולי גם לתת ל-AI לעשות זאת בשבילם
חוקרים ב-MIT עובדים על טכנולוגיית בינה מלאכותית שתאפשר לכל אחד ואחת לעצב בעצמם את הבגדים שלהם, אפילו אם הם מעולם לא נגעו בחוט ומחט. צוות חוקרים ממעבדת האינטלגנציה המלאכותית ומדעי המחשב ב-MIT, שבראשם מדען המחשבים אלכסנדר קספר, פרסמו שני מאמרים שמתארים את מצב הפיתוח של התוכנה כיום.
- עוד ניצחון לבינה מלאכותית: רובוט הביס את שחקני הפוקר הטובים בעולם
- מכוניות חשמליות ובינה מלאכותית: פורד ופולקסווגן חשפו את השותפות האסטרטגית ביניהן
- מיקרוסופט השקיעה מיליארד דולר במכון OpenAI, שבונה מוח מלאכותי
אחד עוסק במערכת שקרויה InverseKnit שיוצרת באופן אוטומטי גיזרות וטקסטורות על פי תצלומים של פריטי לבוש קיימים, והשני עוסק בתוכנת עיצוב חדשה שקרויה CADKnit, שמאפשר למשתמשים ללא כל ניסיון בעיצוב ותפירה לעצב בקלות גיזרות וטקסטורות, ולהתאים את גודלן, צורתן הסופית ועיטוריהן. הגיזרות הסופיות מבוצעות ע"י מכונות סריגה ביתיות שנמצאות בשימוש כבר שנים, אך עד היום הצריכו ידע ממשי כדי לעצב עבורן גיזרות ואת פני השטח של האריג.
בדיוק כמו שמדפסות תלת מימד או חברות כמו Thingiverse ו-Shapeways נתנו כוח חסר תקדים ליוצרים בודדים, והן מאפשרות להם לעצב וליצור כל דבר החל מאביזרי לבוש ועד חלקי חילוף. אבל למרות שטכנולוגיית הדפסת התלת מימד יצרה עולם חדש של מוצרים לפי הזמנה, רובנו עדיין קונים את הבגדים שלנו בחנות. "אם אתם חושבים על זה כמו על הדפסת תלת מימד, אנשים כבר משתמשים במדפסות תלת מימד, והם משתמשים פוטנציאליים של המערכת שלנו, כי היא תאפשר להם להתרחב גם לייצור בגדים," אומר קספר.
מטרת שתי התוכנות היא להפוך את ייצור האריגים המכני לזמין ונגיש כמו הדפסת תלת מימד. ברגע שהתוכנה תצא לשוק, קספר חוזה "סריגה כשירות" עבור צרכנים שרוצים להזמין אריגים ייחודיים. הן יאפשרו למעצבי בגדים גם להשקיע פחות זמן בלמידת תורת העיצוב עבור המכונה, ולהפחית את כמות הפסולת שנוצרת בתהליך יצירת האבטיפוס והמוצר המוגמר. קהל יעד נוסף של התוכנות הוא אנשים שסורגים ידנית ומעוניינים בדרך חדשה לעבוד עם חומרי הגלם.