$
אוכל

"המזנון" של אייל שני בין 12 מסעדות הרחוב הטובות בניו יורק

מבקרי סוכנות בלומברג דירגו את המסעדה של שני במקום ראשון ואומרים כי הייחודיות של "המזנון" היא בכך ש"הסטאר-שף מצליח לעשות את האוכל הכי טוב שיכול להיות – כשכולו בפיתה". עוד ברשימה, Teranga שמתמחה במטבח סנגלי, הרוטיסרי "Llamita" ו-"Chama Mama" שמתמחה במטבח גיאורגי

רעות ברנע ו-ynet 12:3904.08.19

אם לרגע חששתם שמא השם "אייל שני" לא הופיע בכותרות כבר איזה יומיים-שלושה, הנה הוא עושה זאת שוב: אחרי שמסעדת "הסלון" החדשה שפתח בשכונת "הל'ס קיטשן" במנהטן באפריל דורגה במקום הראשון ברשימת המסעדות הלוהטות בעיר במגזין הקולינריה Eater, זוכה השף השבוע לכבוד בינלאומי דווקא מצד סוכנות הידיעות הבינלאומית בלומברג, שמדרגת את 12 המקומות הטובים ביותר בניו יורק לארוחת צהריים קלילה ("קז'ואל"), ובראש הרשימה ה"מזנון" של שני.

 

 

אייל שני (ארכיון) אייל שני (ארכיון) צילום: אריאל עפרון

 

לצידו של שני מופיעים ברשימה מקומות כמו Teranga שמתמחה במטבח סנגלי (זה עוד לא מכירים אצלנו בארץ! מי הראשון שירים את הכפפה?), הרוטיסרי "Llamita" ו-"Chama Mama" שמתמחה במטבח גיאורגי מהיר ומתהדרת בחאצ'פורי, הפייבוריט של המטבח הזה, מסוגים שונים.

 

 

מסעדת  ZAI LAI מסעדת ZAI LAI צילום: ZAI LAI

 

מבקרי בלומברג אומרים כי הייחודיות של "המזנון" של שני (שלו 2 סניפים במנהטן לצד 3 סניפים בת"א, 2 בפריז, אחד בוינה ואחד במלבורן), היא בעובדה ש"הסטאר-שף" (כך במקור) מצליח לעשות את האוכל הכי טוב שיכול להיות – כשכולו בפיתה.

 

בין המנות שנכנסות כולן לאותה הפיתה האוורירית הם מציינים את הסטייק עם הטחינה והפלפלים החריפים, החביתה עם הזעתר והמלפפונים החמוצים, ואיך לא, את הכרובית הצלויה.

 

שני, שמצוטט בכתבה, מסביר לאמריקאים את מה שאנחנו שמענו אותו מסביר כבר לא פעם ולא פעמיים – כי מטרתו היא לקחת את האוכל "הגבוה, האיכותי, הפיין", ולשים אותו בפיתה במקום בצלחת. "דרך אגב", מוסיף השף הישראלי, "פיתה היא הלחם הכי טוב שיש. היא מעטפה גאונית לכל דבר בעולם" (כן, גם באנגלית הוא לא מוותר את ההתפייטויות הכל כך מזוהות איתו).

 

לצד כל הפירגון, נזכיר ששני זכה גם לביקורת בתקשורת האמריקאית, כשבחודש שעבר סערה הביצה הקולינרית הודות למבקר האוכל של הניו יורק פוסט שמחה על כך ששילם 24 דולר ב"סלון" על מנה שכללה עגבנייה אחת חתוכה לשמונה, שמן זית ומלח ים, אותה הגדיר כ"עגבנייה היקרה שאכל בחייו". אבל נראה, לפחות כרגע, שלמרות זאת – שני משדר עסקים כרגיל.

 

וגם פיסת ניוז קלה מתחבאת בכתבה: בקרוב, כך הם מספרים, ייפתח סניף שלישי של "המזנון" במנהטן, במתחם האוכל החדש שייפתח בבניין CitiCorp בשדרות לקסינגטון בעיר. אנחנו מהמרים שלא רחוק היום שפיתות יהיו נפוצות במנהטן כמעט כמו נקניקיות בלחמנייה.

 

 

 

 

 

וזו רשימת 12 מסעדות אוכל הרחוב האתני בניו יורק:

 

1. מזנון | Miznon

 

2. טרנגה | Teranga

לשף "שגריר הקולינריה של סנגל" פייר תאם, יש מיקום אידיאלי לבית הקפה שלו: במרכז למורשת אפריקה בשדרה החמישית מול סנטרל פארק. התפריט כולל מרכיבים כמו פוניו (תבואה מערב אפריקנית הנחשבת כמזון-על) ואטיקה (קוסקוס קאסבה מותסס) המלווה בנמדה - תבשיל בטטות ואפונה שחורות. ישנה גם אפשרות של עוף בגריל נטול שום וחרוך עם סיד, וגם קפה לאטה בטעמים כמו כורכום ומורינגה.

  

3. ג'ונזי קיטשן | Junzi Kitchen

רשת בצמיחה המוקדשת למטבח צפון סין, מגישה קערות אטריות וראפים המיוצרים מהלחם השטוח - בינג. הרשת הוקמה באוניברסיטת ייל על ידי יונג ז'או והשף לוקאס סין, שנפגשו במועדוני ארוחת הערב של סין.

 

 

מסעדת הרחוב Junzi מסעדת הרחוב Junzi צילום: Junzi

 

הג'ונזי הראשון נפתח בסמוך לקמפוס בניו הייבן, קונטיקט. ג'ונזי כולל כיום מספר לוקיישנים במנהטן, כשהאחרון נמצא בפארק בראיינט. במקום מתייחסים ברצינות לכל הנוגע לאטריות, ומציעים אפשרות לבחור בין אטריות "סכין" - רחבות וגליות עם אפשרויות לתוספות כמו חזיר עם רוטב עגבניות וביצים - לבין נודלס "ספרינג" הדקות והעבות יותר, שהן נהדרות עם פטריות אויסטר שומשום מתובלות.

 

4. למיטה | Llamita

השף, שהיה מועמד לפרס ג'יימס בירד, אריק רמירז, מתמחה בעוף רוטיסרי ברוטב אח'י ורדה חריף ואורז פרואני מטוגן (ארוז צ'אופה), אותם הוא מגיש בדוכן שלו בווסט וילג'. מבחר הכריכים הקטנים כולל כתף חזיר מקורמלת עם פרוסות בטטה וסלסה קריולה, רוטב בצל סגול - והכל נמכר סביב 14 דולר. בלילה, מסעדת למיטה הופכת למסעדה בשירות מלא המציעה עוף המקורמל באח'י פנקה וצלעות חזיר ב-26 דולר, במקום כריכים. 

 

5. צ'אמה מאמה | Chama Mama

אוכל גיאורגי דוחה בנימוס את ההרגל של אכילה בצלחת. חזית המסעדה ברחוב ווסט 14 במנהטן מתמחה בחצ'אפורי ממולא בגבינה ומוגש בקופסת פיצה קטנה. התפריט כולל גם חינקלי - בצק מקופל שניתן למלא בבקר קצוץ, בשר חזיר או גבינה. מכיוון שמדובר במסעדה עממית, ולא דוכן רחוב, יש גם מבחר גדול של יין גיאורגי.

  

6. דאלופ | Dalup Modern Indian

זה רק עניין של זמן עד שמזון מהיר שלא יוצר על ידי רובוט יהיה יוצא דופן. לעת עתה, בין הראשונות שנכנסו למשחק בענף המסעדנות הרובוטי בניו יורק היא דאלופ, שבו מכונת רובוט מכינה דוסה - בצק ענקי ודקיק, דמוי פנקייק. אפשר לאכול דוסה מסאלה קלאסית במילוי תפוחי אדמה מתובלים ובצל; יש גם מנות שאינם תוצרת רובוט כמו קערות אורז או פריקה מחיטה מלאה, ואפשרות לצ'יקן טיקה או כבש מסאלה.

 

 

מסעדת הרחוב DALUP מסעדת הרחוב DALUP צילום: DALUP

 

 

7. פילד טריפ | Field Trip

קשה להגדיר את המטבח הספציפי של פילד טריפ השוכן בהארלם. המקום החדש מתמחה באורז, כשהשף ג'יי ג'יי ג'ונסון מאמין שזה מאכל משותף לאינספור מטבחים ברחבי העולם. הקערות כוללות עוף פריך עם רוטב ברביקיו דביק ואורז מוזהב מקרולינה, בקר בגריל עם שעועית שחורה מתובלת ואורז טקסס חום ודביק עם שרימפס ורוטב קארי ירוק. אפילו הקינוח פוגע במנטרה - אמנם זה לא פודינג אורז, אלא חלב אורז רך עם היביסקוס.

  

8. קאטי שופ | Kati Shop

חלב קוקוס שולט בדוכן תאילנדי זה במזרח העיר. התפריט מציע רשימה קצרה של מנות עם קארי, כולל עוף למונגראס, סטייק כוסברה וטופו שומשום אפוי. לסועדים יש אפשרות של אורז יסמין או כרוב מגורר כבסיס, כמו גם קארי חריף במיוחד, וכמובן הסמל המסחרי של המקום - עם לימונית, גלנגל (עשב דמוי ג'ינג'ר), כורכום וכמות מכוובדת של צ'ילי.

 

9. זאי לאי | Zai Lai

האוכל הטייוואני לא עשה רעש וצלצולים בניו יורק כמו מטבחים אסייתיים אחרים, אבל עכשיו הוא פורץ את הדרך בזכות מקומות כמו הדוכן של זאי לאי. הדוכן ממוקם בשוק התת-קרקעי טורנסטיל מחוץ לסנטרל פארק, המקום של השף אדוארד הואנג מציע מאכלים כמו פנקייקס בצל ירוק מטוגן העוטף נתחי בקר ומנה שזכתה לשם - "חביתת הצדפות של האקסית". בין קערות האורז ניתן למצוא קציצות בשר חזיר עם ג'ינג'ר ובצל ירוק ואופציה של ביצה מבושלת בואקום. המשקאות מסורתיים, מתה חלב טארו ועד סרספרילה - בירה שורשית טייוונית.

 

10. אינדיי גו גו | Inday Go Go

מסעדת אינדיי היא מקום אופנתי שמאמצת את העקרונות האיורוודים. הדוכן במידטאון הוא נקודת טייק אאוי והוא מציע מזונות על ברוטיסרי או לצד המנה העיקרית, כמו קוקוס וזרעי פשתה וצ'יה, שממלאים טלה צלוי עם ירקות קצוצים, ירקות כבושים ואבוקדו חתוך. מנת הדגל נקראת 'פרחי קארי' (אורז כרובית עם קארי, עשב לימון וכורכום) עם אפשרויות חלבון נוספות; המנות מתחילות ב-7.50 דולרים. לשתייה מוצעת צ'אי מסאלה חמה מתובלת עם הל וקינמון. 

 

11. לאומה ספייסי | LaOma Spicy

במסעדת סגנון סצ'ואן השוכנת בוילאג', יש מבחר גדול של מנות לנשנוש. המסעדה היא הראשונה במנהטן המגיעה מהרשת הממוקמת בפלאשינג, קווינס. מאחורי כניסה למקום שבו עוברים צנצנות זכוכית עם עשרות מרכיבים, כמו טופו, עוגות אורז, סרטנים וקציצות בקר העשויות כליות וכבד, סועדים יכולים לבחור ממה תורכב המנה שלהם - כמו בבר סלטים. המוצרים נאספים בקערה - נשקלים (12.99 דולרים לבשר ופירות ים, ירקות ב-10.99 דולר ל"דלי") ואז מוקפצים מאחורי הקלעים ברמת החום הרצויה. מבין המנות השונות, המנה הנמכרת ביותר היא עוף חתוך לקוביות עם צ'ילי חריף וזרעי פלפל סצ'ואן.

 

12. פיץ' מארט | Peach Mart

החלל הקטן בהדסון יארדס הוא החזון של שף מומופוקו, ומציע גלילי סושי קוריאני עם מילויים כמו עוף מטוגן פיקנטי, טמגו - חביתה יפנית, טונה מתובלת סגורה באורז ועטופה באצות. המקום מציע גם סנדוס - כריכי לחם חלב שכוללים קציצת קאטסו עוף או סלט תפוחי אדמה עם פלפל חלפינו כבוש. למי שרוצה שיעור מהיר בחטיפים אסייתיים, יש גם שקיות של צ'יפס חמאת דבש ומקלות ביסקוויט פוקי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x