חופש מוטרף במוזיאון: כל תערוכות הקיץ הטובות לגיל הרך
כיצד נראה פיטר פן ביוון העתיקה, איך פועל מוזיאון, מה היה פה בימים שלפני ווייז והאם יש אריות בתל אביב? כלכליסט מיפה את תערוכות הקיץ הכי מעניינות שמכוונות לגיל הרך - שההורים יהנו מהן לא פחות
מוזיאון ארץ ישראל: "חיות ליל קיץ"
האמן אהר'לה בן אריה, שמתמחה בפיסול חוצות יותר מ־40 שנה, יצר פסלי ענק של חיות כטווס, פיל, חרגול, תנין ואפילו גמל שלמה, כולם נעשו בעץ וברזל ומתנשאים לגובה 6 מטרים. אלה פזורים בחצר המוזיאון, ובניגוד לרוב תערוכות האמנות, כאן יוכלו הילדים ליצור אינטראקציה עם כל אחד מהפסלים — בהזזה של כנפיים, כשכוש בזנב או טיפוס. התערוכה פתוחה בכל יום מהשעה 18:30, 75–90 שקל לאדם.
מוזיאון ישראל: "פיטר ופאן: מיוון הקדומה אל ארץ לעולם לא"
מי מילדיכם ידע שדמותו של פיטר פן מבוססת על האל היווני פאן? התערוכה "פיטר ופאן" משרטטת את הדרך הארוכה שעבר יצור הכלאיים (חצי אדם וחצי תיש) עד שהפך לילד בספרו של ג'יימס מת'יו בארי בתחילת המאה ה־20 ולאחת הדמויות האהובות של דיסני. היא עושה זאת באמצעות פסלים עתיקים מקוריים, ציורי קיר והתייחסויות שונות לאל המיתי לצד איורים מקוריים לדמויות האהובות מהסיפור. בתערוכה גם יוצעו ספרי פיטר פן לאורך השנים לעיון. הכניסה לילדים עד גיל 17 ללא תשלום.
מוזיאון נחום גוטמן: "מאחורי קירות המוזיאון"
התערוכה האינטראקטיבית מזמינה את הילדים ללמוד מה המנגנון שעומד מאחורי מוזיאון: מהו חדר תצוגה, מהי תערוכה, מהו אוסף? מה עושה רשם, מהי מלאכתו של האוצר? הילדים יענו על השאלות האלה באמצעות התנסות עצמית כמו יצירת עבודות אמנות ואצירת תערוכות בחלל התצוגה. הכניסה לילדים עד גיל 18 ללא תשלום.
מוזיאון בית העיר: "Zoo Tel-Aviv"
המבוגרים שבכם בטח זוכרים שפעם, ממש מזמן, היה גן חיות בתל אביב. הוא נפתח בשנת 1939, בדיוק במקומו של גן העיר היום, ופעל עד 1980. לרגל 80 שנה להקמתו ו־110 שנים לעיר הופך מוזיאון בית העיר ברחוב ביאליק לגן חיות פנטסטי ומיוחד במינו בתערוכה שכוללת ציורים, פסלים וסרטים. בין השאר אפשר למצוא בה את עבודותיו של זאב אנגלמאיר וכיתת האיור של המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, קטעים מתוך הסרט "אין אריות בתל אביב" וראיונות עם וטרינרים ופעילים חברתיים בנושא זכויות בעלי החיים. 10 שקלים לילד, 20 שקל למבוגר.
מוזיאון תל אביב לאמנות: "טנגרם: צורות מורכבות", "משחקים 2019–2013"
4 מרכז חווייתי לכל המשפחה, שהשיק המוזיאון הקיץ, נפתח בתערוכות "טנגרם: צורות מורכבות", שבה יכולים הילדים להרכיב פסלים אינטראקטיביים (כמו אנדרטת חטיבת הנגב) באמצעות חלקי ג'ימבורי, ו"שחר (פרדי) כסלו: משחקים 2019–2013", שבה מציג האמן העכשווי סביבות משחק וחידות שמבוססות על מילים, איורים ומנועי חיפוש. הכניסה עד גיל 18 ללא תשלום.
מדעטק: "Map It"
עד לפני כמה שנים לא יכולנו בלעדיהן, אבל היום מפות הדרכים הן פריט שמיקומו בעיקר בבוידעם. למי שרוצה להיזכר בימים שלפני ווייז, ובעיקר לחשוף את ילדיו לשרטוטים האלה, התערוכה במוזיאון החיפאי היא הזדמנות לצאת להרפתקת ניווט בינלאומית, שתיקח אתכם למגוון של פעילויות ברחבי העולם — לחקור אוקיינוסים ואוניות טרופות, להיחלץ מבניין שנפגע, למצוא את הדרך באמצעות לוויינים ומפות כוכבים ועוד. 65–89 שקל, עד גיל 5 הכניסה ללא תשלום.