$
בארץ

מועצת הנפט אישרה כניסת שתי חברות בריטיות חדשות לתחום חיפושי גז בישראל

הרישיונות אושרו בסיומו של ההליך התחרותי השני לפתיחת הים שהולם לפני כשבועיים; החברות שכניסתן אושרה הן CAIRN ו-SOCO הבריטיות, יחד עם שותפתם הישראלית רציו, וכן מקבץ אחד של ארבעה רשיונות לחברות אנרג'יאן היוונית בריטית, יחד עם חברת הזדמנות ישראלית

ליאור גוטמן 15:0530.07.19
מועצת הנפט אישרה היום (ג') 2 רישיונות חיפוש חדשים לחיפושי גז טבעי ונפט במים הכלכליים של ישראל. ההצעות התקבלו בסיומו של ההליך התחרותי השני לפתיחת הים  

שהושלם לפני כשבועיים.

 

 

במועצה טוענים כי "לאחר בחינת תנאי הסף ותכניות העבודה, המליצו חברי המועצה לממונה על ענייני הנפט, להעניק את רישיונות החיפוש הבאים: שני מקבצים (8 רישיונות) לחברות הבריטיות CAIRN ו-SOCO, יחד עם שותפתם הישראלית רציו. מקבץ אחד (4 רישיונות) לחברות אנרג'יאן היוונית-בריטית (שמפעילה את מאגרי כריש ותנין) יחד עם חברת "הזדמנות ישראלית", שגם שותפה במאגר "ישי" שרובו נמצא בקפריסין.

אסדת קידוח של אנרג'יאן - כריש אסדת קידוח של אנרג'יאן - כריש צילום: אוראל כהן

 

לפי משרד האנרגיה CAIRN היא חברת אנרגיה פרטית הנסחרת בבורסה בלונדון. במהלך 20 השנים האחרונות עוסקת החברה בחיפוש, גילוי ופיתוח של נכסי נפט וגז ברחבי העולם וכיום פעילה באירופה, מרכז ודרום אמריקה ומערב אפריקה. לחברה ניסיון רב כמפעילה וכשותפה בנכסי נפט וגז. חברת SOCO היא חברה בינלאומית ותיקה לחיפוש והפקת נפט וגז היושבת בלונדון. החברה מחזיקה כיום בנכסי הפקה, פיתוח וחיפוש של נפט וגז בוויאטנם ומצרים ונסחרת בבורסה של לונדון.

 

כדי לסיים את הליכי קבלת הרישיון, ולאשר את ההצעות באופן סופי, על החברות להשלים מול משרד האנרגיה תשלום אגרות והעמדת ערבויות.

 

כאמור, ההליך הנוכחי לפתיחת הים לתחרות הוא השני במספר. משרד האנרגיה יצא איתו לדרך בנובמבר 2018, זאת לאחר כשלון ההליך הראשון מסוף 2017, אז נרשמו רק שתי חברות - אנרג'יאן וקונסורציום ההודית, המורכב מחברות ממשלתיות הודיות שמאז הודעת הזכיה שלהן לא רשמו שום התקדמות בפיתוח. במשרד טוענים שהליך תחרותי נוסף צפוי להתקיים במהלך 2021.

 

"זהו ציון דרך נוסף לחשיפתם ופיתוחם של אוצרות טבע נוספים במים הכלכליים של מדינת ישראל. אין לי ספק, שבשנים הקרובות מצפות לנו תגליות גז ונפט נוספות, וההצטרפות של חברות אירופאיות נוספות לחיפושים תאפשר מיצוי של המשאבים, והגברת התחרות לקראת פירוקו של המונופול. המרוויחים העיקריים בהכנסות ממיסים ובהורדת זיהום האוויר בישראל הם אזרחי מדינת ישראל", סיכם שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x