השקעות לא בורסאיות – כיצד נגן על החסכונות שלנו?
השנה האחרונה היתה אחת השנים התנודתיות שידענו. האם זה הזמן לצאת מהקופסא?
מוגש מטעם DUN'S 100
2019 נפתחה בסערה עבור המשקיעים. התשואות של תיקי הציבור במחצית הראשונה של השנה עומדות על ממוצע של כ- 6-7%. קופות מסוימות אף חצו רף של 9% ב-6 חודשים.
עושה רושם שאנחנו נמצאים בתקופה יציבה, של עליות, ואמנם מדובר על תשואות פנטסטיות, אולם, כאשר בוחנים את מצב השוק בפרספקטיבה של 12 חודשים, התמונה משתנה.
לעומת התוצאות הנהדרות בחצי הראשון של השנה הנוכחית, המחצית השניה של 2018 היתה איומה. תיקי הציבור במסלולים של 30% למניות ירדו בממוצע כ-2-3%, כאשר עיקר הירידות חלו בדצמבר. מה שמעיד על המגמה המאוד תנודתית של השוק, זו הסטטיסטיקה המדהימה, לפיה דצמבר האחרון היה החודש דצמבר הגרוע ביותר מזה 88 שנים, ואילו ינואר האחרון היה החודש ינואר הטוב ביותר מזה 32 שנים.
מהם הפתרונות שניתן ליישם כדי להגן על חסכונותינו?
האם זה הזמן לנתק את התלותיות שלנו בבורסה התנודתית?
מי שעוקב אחר המגמה של בתי ההשקעות, יכול לזהות חשיפה ההולכת וגדלה לכיוון השקעות בנכסים שאינם נסחרים בבורסה.
האפיקים הפנסיוניים קיבלו מהאוצר פריווילגיה להשקיע בנכסים שמתנהלים במנותק משוק ההון.
מדובר על השקעות במגוון תחומים, וברמות סיכון משתנות,ושאינן תלויות או מושפעות מהתנודתיות של הבורסה, ובעלות יכולת לייצר תשואה חיובית, גם בשוק יורד.
תחומי ההשקעה כאמור, יכולים להיות מגוונים, וכוללים אפיקים כגון נדל"ן מניב בארץ ובעולם, פרויקטים של תשתיות, קרנות טכנולוגיה, ועוד.
ישנן כיום מגוון קרנות, אשר מנגישות לציבור אפיקים אלו, אשר עד כה היו פתוחים לגופים המוסדיים בלבד, או לשכבות העשירות ביותר באוכלוסייה.
לכל משקיע מומלץ לגוון את תיק ההשקעות, וליצור פיזור סיכונים, ע"י שילוב אפיקים שיעניקו הגנה מפני ירידות בבורסה, ויאפשרו להשביח את התשואה לאורך זמן.
בחינת האפשרות של שילוב השקעות אלטרנטיביות בתוך מבנה של הון משפחתי, רצוי שתיעשה ע"י מתכנן פיננסי בלתי תלוי.
מאת מיכאל לביא - שותף ומייסד נטו פמילי אופיס