$
תיירות

סודות החופשה

לידיעת הנוסעים: היכן באירופה לא כדאי לכם לשתות מים מהברז

תשתית המים האירופית במזרח קצת פחות טובה מאשר במערב, וישנן מדינות - ביניהן יעדים פופולריים כרומניה, בולגריה, גיאורגיה וקפריסין - בהן מים מהברז הם מתכון לכאבי בטן ואף מחלות. לפניכם הרשימה המלאה, כדי שלא תיהרס לכם החופשה

שירות כלכליסט 08:5127.07.19
אחת מהסיבות השכיחות ביותר למחלות בזמן טיולים וחופשות היא חשיפה למזון ומים מזוהמים, ואחת הדרכים הפשוטות ביותר עבור החיידקים והפרזיטים הללו לחדור לגוף  דרך המים המקומיים. לכן, מומלץ לבדוק ולחקור לפני הטיסה האם המקום אליו אתם נוסעים נחשב בטוח מבחינת המים שבו. כך למשל, השאלה הראשונה שהסועדים נשאלים במסעדות ברחבי אירופה היא אם הם רוצים מים מינרלים או מוגזים. אף שמפתה להסתפק במים מהברז כפי שעושים לעיתים קרובות בארץ, באירופה זו עלולה להתגלות כתשובה בעייתית.

 

 

באופן כללי, אפשר להכליל ולומר שבמערב אירופה המים בטוחים בעוד שבמזרח היבשת יש להיזהר. כמו כן, במרבית המדינות המים בערים הגדולות בטוחים אך צריך להימנע מהברזים ככל שמתרחקים ועוברים לכפר. במדינות שבהן אפשר לשתות מים מהברז, פירוש הדבר שתוכלו לחסוך כסף ולהצטייד מבעוד מועד בבקבוק מים אותו תמלאו מחדש בכל יום. במדינות מסוימות כמו איטליה, גרמניה ובלגיה יש אפילו ברזיות ציבוריות שבהן תוכלו למלא את הבקבוקים בחינם. אם כי שימו לב לשלטים המזהירים מפני איכות המים בחלק מהמקומות.

 

יש מדינות בהן פשוט אסור לשתות מהברז. אילוסטרציה יש מדינות בהן פשוט אסור לשתות מהברז. אילוסטרציה צילום: Priyanka98742/Pixabay

 

 

הרגולציות ובטיחות המים משתנות לעיתים קרובות, אך לפי הדיווחים האחרונים, אפשר כבר לשתות בבטחה מים מהברז באסטוניה, ליטא וסלובקיה. הן מצטרפות לשאר הרשימה של המקומות הבטוחים הכוללת את אנדורה, אוסטריה, בלגיה, קרואטיה, צ'כיה, דנמרק, פינלנד, צרפת, גרמניה, גיברלטר (אם כי המים שם ידועים לשמצה בשל הטעם הרע שלהם), יוון (אבל לא באיים), איסלנד, אירלנד, איטליה, לטביה , ליכטנשטיין, לוקסמבורג, מקדוניה, מלטה, מונאקו, הולנד, נורבגיה, פולין, פורטוגל, סן מרינו, סלובניה, ספרד, שבדיה, שוויץ, בריטניה והוותיקן.

 

לעומת זאת, במדינות הבאות עדיף להיזהר ולהימנע מהמים: אלבניה, ארמניה, אזרבייג'אן, בלרוס, בוסניה והרצגובינה (המים בטוחים רק בבירה), בולגריה, הונגריה, גיאורגיה, האיים ביוון, קזחסטן, קפריסין, קוסובו, מולדובה, מונטנגרו, רומניה, סרביה ואוקראינה, כשהמים באוקראינה נחשבים בעלי האיכות הגרועה ביותר בכל אירופה.

 

מבקרים בקייב? קנו מים מינרליים מבקרים בקייב? קנו מים מינרליים צילום: Shutterstock

 

 

חשוב לציין שהעובדה שהמים מוגדרים כלא בטוחים לא בהכרח מעידה על כך שהמים מלוכלכים או מזוהמים, אלא שהם עלולים להשפיע לשלילה על הגוף מכיוון שעוד לא פיתחתם את החסינות הנדרשת שכבר יש למקומיים. השפעות השתייה של מים לא נקיים כוללות מחלות, צהבת נגיפית, טיפוס ואפילו כולירה, ויכולה לגרום לשלשולים וכאבי בטן.

 

 

 

במקומות שבהם המים לא בטוחים, רצוי להימנע לא רק משתייה אלא גם מפעולות כמו צחצוח שיניים ממים מהברז, שטיפת פירות וירקות, הוספת קרח לשתייה ואפילו שתייה מקרית של מים בזמן המקלחת. כמו כן, המים מהברזים במרבית הרכבות והמטוסים גם לא נועדו לשתייה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x