רשמית: פייסבוק נקנסה ב-5 מיליארד דולר על מחדל הפרטיות
נציבות הסחר הפדרלי חשפה את עונשה של החברה על פרשת קיימברידג' אנליטיקה; לצד העונש הכספי, שנתפס כזעום בהשוואה להכנסות החברה, תמונה ועדה חיצונית לפייסבוק שתפקח על מדיניות הגנת המידע שלה, ותהווה משקל-נגד לכוחו של המנכ"ל צוקרברג
- איך פייסבוק כמעט חטפה קנס של 22 מיליארד דולר, ולמה חמקה ממנו
- ביקורת על הקנס לפייסבוק: "עקיצת יתוש. בדיחה מביכה. מתנת חג מולד"
הקנס שהתקבל לבסוף הוא הגדול ביותר שהטילה הנציבות על חברת טכנולוגיה מעודה, כשהגדול ביותר שקדם לו הוטל על גוגל ב-2012 ועמד על 22.5 מיליון דולר, סכום זניח בהתחשב במשאבי הנענשת. הקנס שקיבלה פייסבוק מייצג כ-9% מהרווחים של החברה ב-2018, וזכה לביקורת קשה מצד גורמים שונים במערכת האמריקאית; לפייסבוק הון זמין גדול בהרבה, ולטענת מבקריה, אין בקנס זה כדי להפחיד את החברה או להקשות עליה להמשיך בפרקטיקות הגנת מידע בעייתיות.
לצד הקנס, הודיעה הנציבות שפייסבוק תחויב בביקורת הדוקה של עשרים שנה בהן תידרש לנהוג בשקיפות מוגברת בנוגע למדיניות הגנת הפרטיות שלה. כמו כן, דיווח אתר CNBC שבמסגרת ההסדר שהושג בין החברה ובין ה-FTC, נקבע שיינקטו צעדים שיגבילו במידה מסוימת את כוחו של המנכ"ל מארק צוקרברג.
תוקם ועדה חיצונית עצמאית (אשר תאויש בנבחרים שייקבעו אף הם בידי ועדת איתור חיצונית), שתבקר את פעילות הרשת החברתית בתחום הגנת הפרטיות. הרעיון הוא לקחת מידי צוקרברג את הכוח המוחלט שיש לו בחברה, בכל הנוגע לנושא הבוער בעיני הרגולטור – הגנת המידע. ואולם, הוועדות הללו ייבחרו וימונו בידי פייסבוק עצמה, כך שלא ברור כמה אפקטיבי יהיה צעד זה.