$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לפטופ XPS 13 של Dell, מהדורת 2019: ניצחון הנדסי

הנדסה היא משחק של פשרות, וקשה לאזן בין מידות הלפטופ, עוצמתו, משקלו וסוגיות סגנוניות; Dell הצליחה כמעט בהכל ומחשב העילית העסקי האחרון שלה מצטיין בתחומי התצוגה והממשק. ואולם, יש לו מינוס אחד שקשה לפספס

ניצן סדן 17:2625.07.19

 


 

 

דק יותר, קל יותר, חזק יותר, עמיד יותר; זו המנטרה שמדקלם כל מהנדס בכל יצרנית מחשבים. כי דק זה סקסי, קל זה נייד במיוחד, חזק זה פונקציונלי לעסקים עם תקציבים גדולים ועמיד זה אמין - ואם כבר שוקלים לקנות משהו סקסי מתקציב החברה, נימוק האמינות ישכנע את מנהל הרכש. המנטרה הזאת עומדת בעיקר בבסיסם של מחשבי דגל עסקיים - סדרות הלפטופים הכי מתקדמות של כל חברה.

 

 

ללנובו יש את סדרת X1, ל-HP יש את ENVY ול-Dell יש את XPS. לכל סדרה מעריצים ואוהדים שנשבעים בה, וכל סדרה מתגוששת ברעתה כלמבורגיני, פרארי ופורשה. היום נדבר על חלוץ נבחרת Dell, ה-XPS 13, ונראה מה הוא עושה טוב ממתחריו, ואיך הוא מאזן בין ארבעת רכיבי המנטרה.

 

 

נעים להכיר: Dell XPS 13 9380 נעים להכיר: Dell XPS 13 9380 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: סיבה לכל דבר

 

ה-XPS 13 שבידינו הוא מתת דגם 9380. הלפטופ זכה בעיצוב מאוד עדין ומאופק; בלי פסי הזהב של אסוס ו-HP, והוא זמין רק בשחור, לבן וכסף בשילובים שונים. את הייחוד שלו מרגישים באצבעות: גב המסך עשוי אלומיניום בהברשה עדינה ביותר, והוא גם נעים למגע וגם פחות חלקלק לאחיזה.

 

גב המחשב, והפרופיל הדק שלו גב המחשב, והפרופיל הדק שלו צילום: ניצן סדן

 

 

למסך יש מסגרת דקיקה ביותר, אחת הכי דקות בשוק; בזכותה, גודל המחשב עצמו עולה רק בכמה מ"מ על גודל המסך. כך יכלה Dell גם לשמור על ה-XPS 13 שלה קל ביותר עם 1.2 ק"ג. ה-13 הוא גם הכי קטן בקטגוריה, מה שמשפר את הניידות שלו. סביבת המקלדת עשויה חומר בעל מגע מבלבל; זו מתכת שנותנת תחושה של משהו אחר, קרמי או פולימרי, ומתאפיינת בעמידות גבוהה ובמרקם שפחות תופס כתמים ולכלוך. Dell בחרה בחומר הזה במיוחד; זה לפטופ יפה שתוכנן להישאר יפה לאורך זמן.

 

חומר קצת מבלבל חומר קצת מבלבל צילום: ניצן סדן

 

 

בדופן הגוף תמצאו את מד הסוללה הקלאסי של Dell, שיאפשר לכם לראות מה מצבה גם בלי להדליק את המחשב. ה-XPS 13 שומר על קו פשוט ואלגנטי; הוא לא יסובב ראשים, אך נראה שרכיבי העיצוב פונקציונליים מאוד ושום דבר לא מונח פה סתם ליופי.

 

דגם 2019 כולל חידוש חשוב שמשתמשי XPS דרשו בשנים האחרונות: מצלמת רשת נורמלית. בדגמים האחרונים היא מוקמה מתחת למסך, כדי לאפשר מתיחה שלו על כל פני החזית. המחיר היה מצלמה שמצלמת בזווית לא מחמיאה, אלא אם אתם אנשים שנוהגים להתפאר בנחיריים שלהם.

 

תצוגה וממשק: אור יקרות

 

תצוגת ה-XPS 13 היא מהטובות בעולם; הדגם שמככב בסקירה זו הוא בעל מסך מגע 4K בעל בהירות גבוהה ביותר של 450 ניט. רק חבל שהמסך מבריק, מה שקצת מקשה על עבודה תחת השמש (סביבות מוארות סטנדרטיות לא יפריעו לו). איכות הצבע מעולה וגם מדויקת, ברמה של 100% מסקאלת sRGB. בכך, הוא מתאים גם ליוצרי תוכן.

 

מסך המחשב, מעליו מצלמת הרשת מסך המחשב, מעליו מצלמת הרשת צילום: ניצן סדן

 

 

המצלמה שבראש המסך היא הפתעה טובה: אמנם אין לצידה חיישני אינפרה-אדום ולא תוכלו להשתמש בה לזיהוי פנים ואבטחת המחשב, אך איכותה מעולה. זהו סנסור 720p די רגיל, כמו שיש למתחרים בקטגוריית הפרימיום, אך מאחוריו רץ אלגוריתם חידוד תמונה אגרסיבי, שמבליט קווי מתאר של עצמים בתאורה חלשה. התוצאה היא חוויית וידאו צ'ט טובה ואיכותית משל כל מחשבי הקטגוריה (למעט הסרפס בוק של מיקרוסופט).

 

קריא גם בתאורה חזקה. XPS 13 קריא גם בתאורה חזקה. XPS 13 צילום: ניצן סדן

 

 

למקלדת ה-XPS 13 יש פריסה מצוינת, שנועדה למיטיבי הקלדה; למשל, מקשי סקירת הטקסט כולם (home, insert, end, delete PgUp, PgDn) כולם מקשים יעודיים ולא פונקציות נפרדות במקש אחר. הבעיה היא שמיקום מקשי ה-Pg ליד מקשי החצים עלול לגרום ללחיצה בטעות וזה מאוד מעצבן כשקוראים מסמך והוא פשוט בורח לכם לעמוד הבא. ואולם, משוב הלחיצה והטווח שלה טובים מאוד וזה מחשב שנעים לעבוד עליו.

 

משטח העכבר מדויק מאוד, ובעל פני זכוכית - סטנדרט במחשבי העילית של ימינו, שמגיע גם למחשבים זולים יותר. איכות האודיו אינה בשמיים, אך טובה בהתחשב בדקיקות הגוף והרמקולים הקטנטנים התואמים. הצליל מדויק בווליום בינוני, וקצת צורם בעוצמה של יותר מ-80%.

 

מחוון הסוללה בדופן הלפטופ מחוון הסוללה בדופן הלפטופ צילום: ניצן סדן

 

 

ואולם, הדקיקות הזו גובה מחיר; בדפנות תמצאו שלושה שקעי Thunderbolt 3 משולבי USB-C, אך לא HDMI, ולא USB בגודל רגיל. זה אומר שכל מכשיר שתרצו לחבר יצריך מתאם, מה שקצת מסרבל את השימוש, בעיקר בנסיעות.

 

ביצועים וזמן סוללה: לפטופ ארוך טווח

 

הדגם שמככב בסקירה זו הוא תצורת השיא של המחשב, עם מעבד i7 8565 מהיר, זיכרון פעולה של 16 גיגה-בייט וכונן SSD של טרה-בייט; החומרה הזו מאפשרת ביצועים מעולים - ה-XPS הפעיל יישומים משרדיים, הציג מסדי נתונים גדולים, הריץ מכונות וירטואליות ואיפשר עיבוד תמונה ללא כל קושי ולא חשתי בהשתהויות בפעולתו.

 

הריץ כל מה שזרקתי עליו. XPS 13 הריץ כל מה שזרקתי עליו. XPS 13 צילום: ניצן סדן

 

 

כמו כן, המחשב הזה לא מתחמם בצורה מורגשת בפעולתו וזה חתיכת הישג כשהגוף כל כך דק. Dell נתנה ל-XPS 13 תוכנה לבקרת ביצועים מבית Killer, שמאפשרת שליטה טובה יותר בפעולת המאוורר, כרטיס הרשת ויישומים נוספים, משל היה מחשב גיימינג. בפועל, לא ראיתי צורך בה; המחשב כויל היטב ופעל בצורה טובה מאוד ללא התעסקות מצידי. 

 

החוליה החלשה בשרשרת היא המעבד הגרפי, ה-620HD של אינטל, שלא מאפשר ביצועים טובים ביישומים גרפיים תובעניים. זמן הסוללה עומד על תשע שעות וחצי בשימוש סביר, וכמעט 11 בשימוש סגפני.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

הנדסה היא משחק של פשרות; קשה מאוד לאזן בין מידות המארז, עוצמת המחשב, משקלו וסוגיות סגנוניות. Dell הצליחה כמעט בהכל; ה-XPS החדש נוח מאוד, ויש בו פשרות מעטות. ואולם, קשה להחמיץ אותן; לפטופ לשימוש ארגוני מצריך שקעי USB בגודל מלא, רצוי גם HDMI מלא, כדי להקל על שימוש חיבור אביזרים ורכיבים חיצוניים, וכדי שהמשתמשים שלו לא יצטרכו להסתובב עם ערימת מתאמים וכבלים. זולת החיסרון הזה, ה-XPS 13 עושה כל מה שמצופה ממחשב עילית.

 

 

 

מחיר הדגם שנסקר הוא 8,390 ש"ח, זול משמעותית מה-X1 Carbon, המתחרה מבית לנובו שמצויד במסך גדול יותר (14 אינץ' לעומת 13.3). מחירו קרוב יותר לשל ה-ENVY 13 מבית HP, שהעיצוב שלו קצת יותר ייחודי ובולט. בשורה התחתונה, ה-XPS יתאים בעיקר למנהלים שצריכים מחשב לטווח ארוך, ומסתובבים איתו הרבה. רק שלא ישכחו לקחת מתאם.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x