זינוקים של עד 520% ביום המסחר הראשון של הבורסה הטכנולוגית הסינית
הבורסה החדשה פועלת בשנגחאי לפי הדגם של נאסד"ק - כל 25 החברות שביצעו הנפקה ראשונית ביום המסחר הראשון זינקו ביותר מ-100%, שש מהן במעל 200%, אחת ב-520%; יותר מ-140 חברות טכנולוגיה וביוטק סיניות הגישו בקשה להצטרף לבורסה
פתיחה חגיגית: המניות בבורסה הטכנולוגית החדשה של סין קפצו בשיעורים של בין 120% ל-520% ביום הפעילות הראשון. הבורסה, הפועלת תחת השם STAR market, מיועדת לחברות טכנולוגיות, ביוטק ואינטרנט, לפי הדגם של בורסת נאסד"ק שבניו יורק.
- ברלין וניו יורק זוזו הצידה: בייג‘ינג רוצה להפוך למלכת חיי הלילה
- סין מנסה להרגיע את החוסכים: העודפים בקרן הפנסיה הלאומית - 726 מיליארד דולר
- יציאת סין: מעל 50 חברות מעבירות את הייצור מהמדינה
בבורסה רשומות בשלב ראשוני זה 25 חברות הפועלות בתחומים שונים, כולל תכנות, מיקרו שבבים וביוטק. הנסיקה היתה צפויה, שכן ההחברות נרשמו במסגרת של הנפקת מניות ראשונית ואלה משכו ביקושים רבים ידועים מראש. בימי הפעילות הראשונים צפויה תנודתיות חריפה במדד של STAR market, ולפי הערכות נדרשת תקופה של כמה חודשים על מנת להעריך באופן נכון את מידת חשיבותה מבחינת המשקיעים הבינ"ל.
המניות נהנו מהכלל שנקבע בבורסה החדשה, לפיו אין מגבלה על התנועות של המניה בחמשת ימי המסחר הראשונים שלה. כל 25 המניות זינקו היום במעל 100% - 6 מהן במעל 200%, חברות השבבים אנג'י (Anji) ומונטאז' (Montage) הובילו את המניות בבורסה החדשה עם קפיצות של -520% ו-285% בהתאמה.
יותר מ-140 חברות טכנולוגיה כבר הגישו מועמדות להיסחר בבורסה החדשה, כשיעדן הוא לגייס בסך הכל 16 מיליארד דולר, כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס. לשם השוואה, הנפקות ציבוריות ראשוניות בבורסה המרכזית והוותיקה של שנגחאי גייסו יותר מעשרה מיליארד דולר בשנה שעברה, בעוד שאלה שיצאו לפועל בבורסה של שנזן גייסו 7.4 מיליארד דולר.
הקמת סטאר מרקט נחשבת לאחד המהלכים הנועזים ביותר של סין בכל הקשור לרפורמה בשוקי ההון שלה, והיא אמורה להקל על חברות הזנק טכנולוגיות לגייס כספים - בבייג'ינג מעוניינים להבטיח שה'עליבאבא' או ה'באידו' הבאות לא ילכו לרעות בשדות זרים, בניו יורק או בבורסות בינ"ל אחרות; זהו גם ביטוי לרצונה של בייג'ינג להפוך לתלויה בעצמה מבחינה טכנולוגית, בתקופה שבה חברות טכנולוגיה סיניות כמו וואווי סובלות מסנקציות אמריקאיות.