סין פותחת בורסה חדשה - לפי הדגם של נאסד"ק
יותר מ-100 חברות כבר הגישו בקשה להירשם ב-STAR market, הבורס ההחדשה שנפתחת בשנגחאי ומיועדת לחברות טכנולוגיה - וצפויה לסייע להזרים מיליארדי דולרים לתעשיית ההיי-טק הסינית
סין פותחת בורסה "טכנולוגית" על פי המודל של בורסת נאסד"ק שבניו יורק – ושמיועדת לחברות טכנולוגיה מקומיות, כולל חברות הזנק בשלב מוקדם של פעילות.
המסחר בבורסת המדע והחדשנות הטכנולוגית החדשה, המכונה גם STAR market, שמהווה חלק מבורסת המניות של שנגחאי, אמור להתחיל מחר. המיזם נחשב לפרי טיפוחו האישי של נשיא סין שי ג'ינפינג. קבוצה ראשונה של 25 חברות כבר קיבלה אישור להיסחר בבורסה החדשה – הן עוסקות בתחומים שונים, בהם מיקרו-שבבים ווביוטכנולוגיה.
- סין מנסה להרגיע את החוסכים: העודפים בקרן הפנסיה הלאומית - 726 מיליארד דולר
- יציאת סין: מעל 50 חברות מעבירות את הייצור מהמדינה
- מחוץ למאטריקס: מה קרה כשנתנו לסטודנטים סינים אינטרנט ללא צנזורה?
הסטאר מרקט הוא אחד המהלכים הנועזים ביותר של סין בכל הקשור לרפורמה בשוקי ההון שלה, שאמור להקל על חברות הזנק טכנולוגיות לגייס כספים במדינה ולהבטיח שה'עליבאבא' או ה'באידו' הבאות לא ילכו לרעות בשדות זרים – בניו יורק או בבורסות בינ"ל אחרות; זהו גם ביטוי לרצונה של בייג'ינג להפוך לתלויה בעצמה מבחינה טכנולוגית, בתקופה שבה חברות טכנולוגיה סיניות כמו וואווי סובלות מסנקציות אמריקאיות.
יותר מ-100 חברות טכנולוגיה כבר הגישו מועמדות להיסחר בבורסה החדשה, כשיעדן הוא לגייס בסך הכל 16 מיליארד דולר, כך דיווח של הפייננשל טיימס. הנפקות ציבוריות ראשוניות בבורסה המרכזית והוותיקה של שנגחאי גייסו יותר מעשרה מיליארד דולר בשנה שעברה, בעוד שאלה שיצאו לפועל בבורסה של שנזן גייסו 7.4 מיליארד דולר.
הבורסה החדשה כבר גרמה להסתערות של משקיעים סינים, ובמיוחד משקיעים קמעונאים, והביקושים המוזרמים להנפקות הם בסכומים עצומים ביחס להיצע. קבוצת החברות הראשונה שתונפק גייסה עד כה 5.4 מיליארד דולר בסך הכל, 20% מעל התחזיות. זאת בשעה שהחברות האמורות הציגו מלכתחילה בהנפקה אומדני ערך עצמי נדיבים במיוחד.