בדיקת כלכליסט
לפטופ אסוס X412F: פשוט, אך לא פושט
המחשב הנייד החדש של היצרנית הטייוואנית מצליח להציג ביצועים טובים וממשק נוח מאוד למרות שהוא זול ובסיסי, ובכך מתאים למי שמחפש לפטופ בלי לקרוע את הכיס. יש בו פשרות, והן גם מורגשות, אך עדיין מדובר במוצר משתלם מאוד
הכירו את VivoBook X412, לפטופ חדש של אסוס שנחת בישראל. הוא הגיע בשורה של מפרטים, גדלים ותצורות, ביניהן אחת עם כרטיס מסך MX230 שיכול להריץ משחקי תלת ממד בצורה בסיסית.
- לפטופ לנובו X1 Carbon דור שביעי: הבוס מגיע, היראו עסוקים
- לפטופ Spectre X360 13: הכוכב המלכותי הדקיק של HP
- אסוס Zenbook UX433F: לפטופ שהוא קוקטייל מתוק למנהלים
בסקירה זו מככב דגם F, שהוא מהפשוטים במשפחת 412, אך מציע הרבה מאוד למשתמשים שרוצים לפטופ חדש, ומוכנים להוציא עליו רק בסביבות 3,500 שקל.
עיצוב ומבנה: פרימיום בחליפת פלסטיק
אסוס נוהגת להביא במהירות תכונות שמקורן במחשבי הפרימיום שלה גם לדגמים מוזלים, וניתן לראות זאת היטב ב-X412F: ציר המסך מגביה את הגוף מעל למשטח העבודה כדי לסייע בקירור המחשב.
הזווית שנוצרת, של שתיים-שלוש מעלות, נוחה יותר להקלדה בצורה מאוד בולטת - וזה יתרון משמעותי על המתחרים עבור מיטיבי הקלדה. מסגרת המסך דקיקה ועומדת על כחצי ס"מ; זה מחשב עם תצוגה של 14 אינץ' בתוך גוף בגודל שטיפוסי למחשבי 13.3 אינץ - כמו ה-X1 היוקרתי והיקר של לנובו.
גוף ה-412 עשוי פלסטיק, אך איכות ההרכבה טובה מאוד; גב המסך חלק וסביבת המקלדת בעלת גימור מנוקד, שהוא נעים למגע. המחשב קל ביחס לגודלו: 1.5 ק"ג, אך ישנם דקים ממנו. בסך הכל, המחשב די נאה ביחס לקטגוריה; אסוס מוכרת אותו בחו"ל גם באדום ובכחול, אך בארץ הוא זמין כרגע רק בצבע כסוף.
אישית, אני חושב שתצורת 14 אינץ' היא נוחה מאוד, ומהווה פשרה טובה בין גודל וניידות; מחשב עם מסך גדול יותר יהיה גם כבד יותר וזמן הסוללה שלו יושפע מן העניין, אלא אם יצויד במעבד היעיל ביותר שבנמצא, מה שגם ייקר אותו. ואילו מחשב קטן יותר (למשל, 13.3 אינץ') פשוט יהיה נוח פחות לעבודה.
תצוגה וממשק: מט, אך לא זוהר
ל-X412F יש מסך ברזולוציית Full HD שהוא מט, מה שעושה אותו לנוח לעבודה בחדרים מוארים - זו בחירה טובה; מסכים מבריקים אמנם נראים טוב יותר באולמות התצוגה וגם מבליטים יותר גוונים, אך נוטים להסתנוור ופחות נוחים לשימוש. אבל מט או לא, אין מה לדבר על עבודה תחת אור השמש - בהירות התצוגה של ה-412F אינה גבוהה דיה.
איכות הצבע טובה, אם כי לא פורצת גבולות. זה לא מחשב שיתאים לגרפיקאים, למשל - אך בהחלט יספק משתמשים שרוצים לצפות בסרטים ולעבור על תמונות, או לשחק קצת באיזה משחק קז'ואל. המקלדת נוחה למדי, ולמקשים טווח תנועה לא רע (אם כי לא הייתי מתנגד לקצת יותר התנגדות בלחיצה). היא מוארת - מה שהפך לסטנדרט כמעט בכל הסדרות הנפוצות - וגם פיזור המקשים וגודלם טובים; זוכרים פעם, כשמקש טילדה (~) היה בגודל של מקש רגיל למרות שכמעט לא נוגעים בו?
משטח העכבר מדויק ונוח לעבודה, אם כי אסוס יכלה להגדיל אותו קצת בחצי ס"מ לכל כיוון; יש מקום בסביבת המקלדת. בדומה למחשבי אסוס אחרים, קיבל גם ה-X412F תוכנות לבקרת אודיו מתקדמת, שנשענת על רמקולי ה-SonicMaster של החברה. אפשר לעבור בין מצבים קבועים כהקלטת דיבור, מוזיקה, סרטים, משחקים ועוד או להיכנס לתפריטי בקרה ידנית ולכוונן את רמות הצליל. איכות האודיו טובה מאוד ביחס למחשב ברמת המחיר הזו; הרמקולים אמנם ממוקמים בחלק התחתון של השלדה, אך עדיין נשמעים היטב. עוצמת הצליל די גבוהה אף היא. ואולם, הבס לא מורגש דיו.
סט השקעים של ה-X412F מכובד מאוד וכולל שני שקעי USB בגודל מלא ושקע USB-C, שקע HDMI בגודל מלא, וחריץ לכרטיסי זיכרון מיקרו SD. החריץ הזה הולך ונעלם ממחשבים בימינו, למרות שהוא שימושי מאוד. ואולם, מהירות הקריאה של כרטיסי הזיכרון במחשב איטית באופן בולט; זו פשרה מוזרה, שכנראה נועדה לאפשר ליצרן להוזיל קצת את המכשיר.
ביצועים וזמן סוללה: זה לא מרגיש מוזל
ה-X412F שבידינו צויד במעבד i5 8265u חסכוני, זיכרון פעולה של שמונה גיגה-בייט ויש לו כונן קשיח של 250 גיגה-בייט. הכונן קצת איטי מכונני סמסונג המקבילים, אך לא חשתי בהשתהויות בולטות. בסך הכל, המחשב מהיר דיו כדי לתמוך במשימות מחשוב שגרתיות ותוכנות משרדיות, כל עוד לא תנסו להפיל עליו איזה מסד נתונים עצום או יישום בעל דרישות גרפיות תובעניות.
זמן הסוללה שלו עומד על קצת יותר משש שעות, מעט פחות מהממוצע לקטגוריה. זה לא דיל-ברייקר, אך ציפיתי ליותר מהמפרט הזה.
סיכום ואלטרנטיבות
ה-X412F הוא מחשב נייד פשוט, אבל נוח ותכליתי. המחיר של הדגם הנסקר עומד על 3,530 שקל (מחיר מומלץ לצרכן), מה שעושה אותו לנגיש מאוד גם לסטודנטים ומשתמשים שרוצים לקנות מחשב לילד עבור לימודיו. אי אפשר להריץ עליו משחקים, ולמרות שיש לו יכולות מדיה (בעיקר הודות לרמקולים המוצלחים האלה), הוא נוח ומתאים יותר לעבודה ולימודים.
האלטרנטיבות הן ה-E490 של לנובו שהוא קצת יותר כבד אך גם חזק יותר וגם עמידותו טובה יותר, האינספירון 5480 של Dell שדומה לו מאוד ואף זול יותר אך נופל ממנו בתחום האודיו, והפרובוק 440 של HP שהוא כמעט זהה. בשורה התחתונה, הלפטופ הזה לא נותן תחושה של מוצר מוזל, ולמרות הפשרות שבו, מדובר במכשיר משתלם