דרום קוריאה: מעסיקים שיפטרו עובדים בגלל שהתלוננו על הטרדה - יישלחו לכלא
החוק נועד לשנות את המסורת הנהוגה במדינה, במסגרתה המעסיקים מתעלמים מהתנהגות ביריונית מצד מנהלים. בזכות החוק החדש מעסיקים עשויים להישלח לעד שלוש שנות מאסר או לספוג קנס כבד
חוק חדש שנכנס לתוקף בדרום קוריאה ישלח מעסיקים לכלא אם יפטרו באופן לא הוגן עובדים שסבלו מהתעמרות במקום העבודה.
החוק נועד לשנות את המסורת הנהוגה במדינה, במסגרתה המעסיקים מתעלמים מהתנהגות ביריונית מצד מנהלים – תופעה שהפכה כל כך שכיחה שהומצאה עבורה מילה בקוריאנית: גבג'יל.
לפי סקר שערכה לאחרונה הממשלה, שני שלישים מהעובדים חוו התעמרות בעבודה, בעוד ש-80% היו עדים להתעמרות. לפי ארגונים לזכויות עובדים, דוגמאות להתנהגות ביריונית ולא הולמת כוללות עובדים שנדרשו לכתוב עבודות בית ספר עבור ילדי המנהלים, עובדות שהתבקשו לבצע "ריקודים חושניים" עבור המנהלים או אפילו למרוט את השערות הלבנות שלהם. הערכה היא כי ההיררכיות הנוקשות בחברות והתחרות העזה על כל משרה פנויה הם בין הגורמים העיקריים לבעיה הזו בכלכלה הנשלטת על ידי קונגלומרטים בבעלות משפחתית.
אחת התקריות המפורסמות התרחשה ב-2014 כשבתו של מייסד חברת התעופה קוריאן אייר תקפה את הדיילת שהגישה לה בוטנים בשקית במקום בקערה.
כעת, בזכות החוק החדש, הבעלים של החברות ש"מפטרות או מורידות בדרגה" עובדים מכיוון שהתלוננו על הטרדות, עלולים להישלח לעד שלוש שנות מאסר או לספוג קנס של עד 30 מיליון וון (25 אלף דולר).
עם זאת, הפעיל החברתי פאק ג'אום – גין, טוען כי על אף החוק החדש, לדרום קוריאה "יש עוד דרך ארוכה לעבור, שכן החוק לא מעניש ישירות את הביריונים" אלא רק את המעסיקים שפועלים נגד הקרבנות שמתלוננים. "אך בכל זאת, מדובר בצעד משמעותי לקראת שינוי, כי יותר עובדים יוכלו להרגיש בטוחים יחסית לדווח על הטרדות במקום העבודה", הוסיף.