רקיט בנקיזר תשלם קנס של 1.4 מיליארד דולר על מכירת תרופה ממכרת
חברת התרופות האמריקאית הגיעה להסדר עם הרשויות במטרה לסיים את החקירה המתמשכת בנוגע למכירה ושיווק של התרופה סובוקסון המבוססת על חומר אופיאודי. זה הקנס הגבוה ביותר עד כה שהוטל בפרשה
- הבקשה נדחתה: המשפט נגד טבע ויצרניות משככי כאבים נוספות ייפתח בסוף מאי בארה"ב
- מגפת משככי הכאבים: ניו יורק תובעת חברות פארמה, בהן טבע
- הסדר פשרה לטבע באוקלהומה: תשלם פיצויים בסך 85 מיליון דולר
רקיט בנקיזר, היצרנית של נורופן, סטרפסילס ודורקס, הודיעה כי הגיעה להסדר עם משרד המשפטים האמריקאי ועם ועדת המסחר הפדרלית (FTC) ליישב את החקירה המתמשכת בנוגע למכירה ושיווק של התרופה סובוקסון פילם (Suboxone Film) המבוססת על חומר אופיאודי.
בחברה התעקשו כי פעלו בהתאם לחוק, אך הסכימו להגיע להסדר על מנת לסיים את חקירה ולהימנע מעלויות נוספות. תשלום הקנס, הגבוה ביותר עד כה שהוטל על חברות במסגרת משבר האופיואידים בארה"ב, מאפשר לחברה להמשיך ולהשתתף בתוכניות הממומנות על ידי הממשל.
"לאחר מחשבה רבה הדירקטוריון קבע כי ההסדר הוא לטובתה של החברה ובעלי המניות שלה", נמסר בהודעת החברה. "הוא מונע את העלויות, חוסר הוודאות והסחות הדעת הנלוות לחקירה שנגררת, ליטיגציה ופוטנציאל להגשת כתב אישום".
חקירת הרשויות בארה"ב נגעה לחטיבת התרופות במרשם של החברה, Indivior, אותה מכרה רקיט בנקיזר ב-2014. לפי טענת משרד המשפטים, החטיבה הונתה את המטופלים כשטענה שסובוקסון פילם, תרופה המבוסת על אופיואיד, היא טובה ובטוחה מתרופות דומות אחרות – טענה שהתגלתה כשקרית.
העלייה בהתמכרות לאופיואידים בארה"ב הפכה לסוגיה פוליטית בוערת במדינה, והובילה להגברת הביקורת על חברות התרופות. הנשיא טראמפ הכריז ב-2017 כי משבר האופיואידים, שאחראי למותם של 200 אלף אמריקאים בשני העשורים האחרונים, הוא מקרה חירום ציבורי.
מרקיט נמסר כי יממנו את תשלום הקנסות מקווי הלוואה קיימים. הם כבר הקצו 400 מיליון דולר לכיסוי הקנס, ומתכוונים להרחיב את ההקצאה ל-1.5 מיליארד דולר.