פרסום ראשון
בימ"ש אישר את הסדר הגישור: נושי הבעלים לשעבר של הוניגמן יקבלו 5.8 מיליון שקל
השופט חגי ברנר אישר בנוסף, כי בנק המזרחי יקבל סכום של כ-11 מיליון שקל מתוך 24 מיליון שקל נטו שהתקבלו ממכירת הווילות של יעקב ומיכה הוניגמן ורעיותיהם בהרצליה פיתוח
בית משפט המחוזי בתל אביב אישר היום (ב') את הסדר הגישור שהושג בסכסוך הנוקב על הווילות בהרצליה פיתוח של הבעלים לשעבר של רשת האופנה הוניגמן שקרסה. זאת, לאחר שהבתים נמכרו לאחרונה על ידי כונסי נכסים בסכום כולל של כ-26 מיליון שקל.
- הווילות של האחים הוניגמן בהרצליה פיתוח נמכרו ב-26 מיליון שקל
- הדירה של בעלי הוניגמן במגדל מאייר נמכרה ב-12 מיליון שקל לנסים בראל
- הוניגמן: השנה ישולמו החובות ל–585 עובדים
בהליך גישור שהסתיים הושג הסכם על פיו מתמורת המכירה יועבר סכום של 11 מיליון שקל לנושה בנק מזרחי טפחות שהיתה לו משכנתא על הווילות. עוד עולה מהסכם הגישור שהושג בין הצדדים ואושר עתה כי עו"ד נדב לב, הנאמן לנכסי הבעלים לשעבר של רשת הוניגמן, יעקב ומיכה הוניגמן, יקבל לקופת פשיטת הרגל סכום של כ-5.8 מיליון שקל. כמו כן הנשים של הבעלים לשעבר של הרשת, דבורה הוניגמן וענת הוניגמן יקבלו סכום מתמורת המכירה. דבורה הוניגמן תקבל כ-4 מיליון שקל וענת הוניגמן תקבל כ-3.8 מיליון שקל. עוד הוסכם ואושר כי שכר טרחת בעלי התפקיד (עו"ד נדב לב ועו"ד אורי גאון) בגין פעילותם למימוש בתי המגורים יעמוד על 350 אלף שקל.
השופט חגי ברנר קבע היום כי "באתי לכלל מסקנה כי אכן מדובר בהסדר גישור ראוי, מאוזן אשר גם מבטיח את סופיות התוצאה, משום שאם ההליך המשפטי היה מתנהל עד תום, ברי כי הדבר היה מגיע בסופו של דבר גם לבירור בבית המשפט העליון, מה שהיה מעכב באופן משמעותי את המועד שבו ניתן היה לחלק דיבידנדים לנושים. בנסיבות כאלה גם לסופיות הדיון ולוודאות המשפטית יש ערך כלכלי רב". השופט אף אישר את שכרם של בעלי התפקיד.
ביום חמישי הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב הודעה בדבר כריתת הסדר גישור ובקשה למתן תוקף של פסק דין. הליך הגישור התקיים אצל המגשר השופט בדימוס עדי זרנקין אשר בסיומו חתמו הצדדים (בנק מזרחי, בעלי הרשת לשעבר ונשותיהם והנאמן לנכסי החייבים, עו"ד נדב לב) על הסכם גישור. מהבקשה עולה כי הנאמן לנכסי החייבים, עו"ד נדב לב ובא כוח המזרחי, עו"ד אורי גאון מונו כבעלי תפקיד לצורך מימוש בתי המגורים (דו משפחתי) של החייבים ונשות החייבים בהרצליה פיתוח. זאת לאחר שנרשמה משכנתא על הבתים בעקבות הלוואות שנתן לחייבים בנק המזרחי טפחות. מהבקשה עולה כי לאחר מכירת הבתים הכוללים גם בריכות שחיה, נותר לחלוקה סכום נטו של כ-24.6 מיליון שקל. בית אחד נמכר בסכום של כ-13.2 מיליון שקל והשני ב-12.7 מיליון שקל.
רשת האופנה הוניגמן נכנסה בשנה שעברה להקפאת הליכים לאחר שצברה חובות של כ-230 מיליון שקל ומונו לה שלושה נאמנים (רו"ח בועז גזית, עו"ד קרן רייכבך סגל ועו"ד פיני יניב). בעלי הרשת לשעבר יעקב ומיכה נכנסו להליך פשיטת רגל ומונה נאמן לנכסיהם. את דבורה הוניגמן ייצג עו"ד ליאור דגן. את ענת הוניגמן ייצג עו"ד אלון קזיוף ואת יעקב ומיכה הונגמן ייצד עו"ד שאול קוטלר.