30 דקות או פחות
"לפני חמש שנים לא ידעו מה זה פודטק, היום יש בארץ 350 חברות בתחום"
סטייק שמיוצר במעבדה, חלבון מזבובים ותחליף טבעוני לביצים - אמיר זיידמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי של חממת הפודטק The Kitchen של שטראוס, מספר על הפיתוחים החמים בארץ
"תחום הפודטק חדש בארץ אבל גם בכל העולם. לפני חמש שנים כשדיברתי על פודטק לא הבינו מה זה, כיום יש בארץ 350 חברות בתחום" - כך מספר אמיר זיידמן, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של חממת הפודטק The Kitchen של שטראוס שנמצאת באשדוד.
התפקיד של זיידמן הוא לא רק לחפש טכנולוגיות חדשניות, לנתח תכניות עסקיות ולחבר סטארט-אפים לחברות ענק כמו יוניליבר או פפסיקו, אלא לפעמים אפילו "רק" לטעום.
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
"דה קיטשן" היא חממה שונה מאוד בנוף של ההייטק הישראלי והסטארט-אפים שמתקבלים אליה מייצרים מוצרים כמו חלבון מזבובים, סטייקים שצומחים במעבדה או תחליף טבעוני לביצים שמגיע בקרטון כמו של חלב.
איזה חברות מתאימות לחממה, איך מחברים בין החברות המקומיות לחברות ענק בינלאומיות ולמה כדאי לעבור לתחליפי בשר לטובת כדור הארץ, ולא רק מדאגה לטובת החיות? כל התשובות בפרק החדש של "30 דקות או פחות".
כשמעמק הסיליקון יוצאות חברות ענק כמו "ביונד מיט", שהונפקה בשוי של 1.5 מיליארד דולר, או "אימפוסיבול פודז" שגייסה 687 מיליון דולר, גם בסטארט-אפ ניישן מתחילות לצמוח חברות הזנק שמבטיחות לשנות את האופן שבו אנחנו אוכלים, משפיעים על הסביבה ועל הבריאות שלנו.
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.