תשתית ראייתית לשימוש במידע פנים ותרמית ני"ע נגד פיני גינזבורג
גינזבורג, מבעלי השליטה ודירקטור בחברה עד לאחרונה, ניצל על פי החשד מידע מוקדם על דו"חות כספיים רעים ברבעון השני של 2017, כדי למכור למוסדיים כ-2% ממניות החברה ולהימנע מהפסד של כ-7 מיליון שקל; סנגוריו של גינזבורג: "המסחר נבע משיקולים כלכליים, היוזמה לעסקאות הייתה מצד הרוכשים שרצו בחבילה"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
פרשת השימוש במידע פנים באל על: רשות ני"ע סיימה היום (ג') את החקירה נגד פיני גינזבורג, מבעלי השליטה (7.9%) ודירקטור עד לאחרונה בחברה, והעבירה את התיק לפרקליטות על מנת שתכריע האם להגיש כתב אישום. ברשות סבורים, כך נודע, כי יש תשתית ראייתית נגד גינזבורג לביצוע עבירות של שימוש במידע פנים והנעה בתרמית של אחר לרכישת ניירות ערך.
- לשחות עם דולפינים, לעוף עם הארי פוטר: כל הסיבות לחופשה משפחתית מדהימה באורלנדו
- עיתוי הפסח פגע באל על - הפסידה 55 מיליון דולר ברבעון
- החל ממרץ 2020: טיסות ישירות של אל על מת"א לטוקיו
החקירה נגד גינזבורג נפתחה בנובמבר האחרון. גינזבורג היה חבר מתוקף תפקידו בועדות רגישות באל על כגון ועדת המאזן, ועדת הכספים ותקציב וועדת ניהול סיכוני שוק. על פי החשד, בעקבות מידע מוקדם שנחשף אליו בחודש יולי 2017 על תקלות במטוסים ועסקאות גידור כושלות על מחיר הדלק הסילוני, שהיו צפויים להשפיע לרעה על התוצאות הכספיות של אל על ברבעון השני של 2017, גינזבורג מכר לגופים מוסדיים 2% ממניות חברת התעופה חודש לפני פרסום הדו"חות.
גינזבורג מכר בסך הכל למוסדיים בשלוש עסקאות מחוץ לבורסה 10 מיליון מניות בשווי 33.6 מיליון שקלים בחודש יולי 2017. חודש לאחר מכן, עם פרסום דו"חות אל על לרבעון השני, צנחה המניה ב-18.6%. בכך נמנע לכאורה גינזבורג מהפסד של כ-7 מיליון שקלים, ו"העמיס" אותו על הציבור.
מלבד חקירת רשות ני"ע, נגד גינזבורג הוגש ביולי שעבר כתב אישום על עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והסדרים כובלים. על פי כתב האישום גינזבורג, באמצעות חברת הלל שבבעלותו, תיאם הצעות מחיר עם חברות אחרות שהטיסו משלחות נוער בין השנים 2010 עד 2016, בהתאם למכרזים של משרד החינוך. התיאום בין המעורבים בקרטל נחשף במסגרת האזנות סתר שביצעה רשות ההגבלים העסקיים. גיזנבורג מכחיש את האישומים.
מעורכי דינו של גינזבורג, גיורא ואורן אדרת, נמסר: "החלטתו של מר גינזבורג להקטין את אחזקותיו במניות אל על נבעה משיקולים כלכליים של גודל האחזקות. היוזמה למכירות לא באה מצידו של גינזבורג אלא מצד רוכשים שרצו בחבילה. גינזבורג לא עשה שימוש במידע פנים כלשהו וכל האינפורמציה הקשורה בחברת אל על ובמניותיה היתה גלויה ופומבית".