$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

ניסן כספי שואף למכור את חלקו בגלובל פאוור ב־80 מיליון שקל

בעלי השליטה בחברת האנרגיה ניסן כספי ואהוד בן ש"ך החליטו להיפרד. כספי מנהל מגעים מול שלושה גופים ודורש פרמיה של 70% על אחזקותיו בגלובל פאוור (38.6%). המחיר הגבוה מרתיע בינתיים רוכשים פוטנציאליים, שמציעים מחיר נמוך יותר

גולן חזני 07:0702.07.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

השותפות בין אהוד בן ש"ך וניסן כספי בחברת האנרגיה גלובל פאוור מתפרקת לאחר עשר שנים. ל"כלכליסט" נודע כי כספי, שהקים את החברה שנשאה את בתחילה את שמו — כספי יועצים — מנהל מגעים עם כמה גופים למכירת אחזקותיו (38.6%) בגלובל פאוור, תמורת כ־80 מיליון שקל.

 

 

מדובר על שווי גבוה ב־70% משווי השוק של אחזקות אלו, שעומד על 46 מיליון שקל בלבד, שכן שווי השוק של החברה כולה עומד על 118 מיליון שקל. ככל הנראה, השווי הגבוה נגזר מהאחזקה העיקרית של החברה — 20% ממניות חברת IPM, שמחזיקה בתחנת הכוח בבאר טוביה. שווי IPM בספרים של רבוע כחול, שבשליטת מוטי בן משה, (שמחזיקה בכ־12% מ־IPM), עומד על 1.2 מיליארד שקל.

 

מימין ניסן כספי ואהוד בן שך מימין ניסן כספי ואהוד בן שך

 

ייתכן שבן ש"ך ירכוש את החלק של כספי בעצמו

כספי מנהל את המגעים מול שלושה גופים. הרוכש העתידי אמור לקחת על עצמו גם חלק מהחוב של גלובל פאוור, שעומד על 20 מיליון שקל. בן ש"ך, שותפו לשליטה של כספי, מחזיק ב־40% מהחברה. בין השניים יש הסכם שליטה, כך שמי שיקנה את המניות של כספי יהיה שותפו של בן ש"ך. ישנה אפשרות שבן ש"ך הוא שיקנה את המניות של כספי בעצמו או בשיתוף גופים מוסדיים. ל"כלכליסט" נודע כי בעבר התנהלו מגעים בין כספי לקרן ג'נריישן של יוסי זינגר וארז בלשה, אך הם לא הבשילו לכדי עסקה. הקרנות תשי, נוי וקיסטון, שפועלות בתחום התשתיות, מתעניינות ברכישת המניות של כספי.

 

מקורבים לגלובל פאוור טוענים כי הסיבה לכך שכספי מוכר את המניות היא שהוא החליט לפנות לדרך חדשה. אולם בשוק האנרגיה, שכספי הוא אחד היזמים הוותיקים בו, טוענים כי חתול שחור עבר בינו לבין בן ש"ך והשניים החליטו להיפרד על רקע חילוקי דעות מהותיים שהתגלעו ביניהם. בסביבת החברה מכחישים גירסה זו.

 

 

 

כספי משמש כמנהל אסטרטגיה עיעסקית בחברה ואשתו דנה משמשת כסמנכ"לית כספים. בן ש"ך משמש כיו"ר ומאוקטובר מנוהלת החברה בידי מנכ"ל שהובא מבחוץ, חגי מילר והחליף בתפקיד את כספי עצמו.

גלובל פאוור נוסדה ב־1998 בשם ניסן כספי יועצים ופועלת בתחום תחנות הכוח. בן ש"ך הצטרף לכספי ב־2001 כשותף. החברה הונפקה ב־2017 לפי שווי 110 מיליון שקל לפני הכסף ו־142 מיליון שקל אחרי הכסף. כאמור, כיום היא נסחרת בשווי של 118 מיליון שקל. החברה החברה מתמקדת בתחום תחנות כוח מונעות גז טבעי או ביו־גז (אנרגיה מתחדשת) ולאחרונה החליטה לפעול גם בתחום האנרגיה הסולארית. לחברה צבר של 15 תחנות כוח, אולם בשל הרגולציה בתחום, רק אחת מהן, בתחום הביו גז, פעילה, במפעלי נייר חדרה.

 

סיימה את 2018 ברווח נקי של 27 מיליון שקל

את 2018 סיימה גלובל פאוור עם רווח נקי של 27 מיליון שקל על הכנסות של 58.5 מיליון שקל. הגידול בהכנסות לעומת 9.6 מיליון שקל ב־2017 מיוחס לרווחי אקוויטי, בשל אחזקתה בתחנה בבאר טוביה. התחנה בבאר טוביה היא בהספק של 451-430 מגה־ואט, ומוקמת בהשקעה מוערכת של 2 מיליארד שקל. התחנה, שמוקמת על ידי חברת סימנס, צפויה להיכנס לשלב ההרצה ברבעון השני של 2020 ולהתחיל לפעול מסחרית ברבעון השלישי באותה שנה. התחנה תעמיד זמינות קבועה של 85% מכושר הייצור שלה לרשת החשמל, ואת היתרה תמכור ללקוחותיה הפרטיים דרך אותה רשת. התחנה תופעל על פי שיקולי מנהל מערכת החשמל, אך סיכוייה לפעול בצורה רציפה טובים.

 

גלובל פאוור רכשה את מניותיה בתחנת הכוח מידי טימור בן־יהודה, שרכש אותן מאברהם נניקשוילי. ב־14 ביולי 2016 הודיעה גלובל פאוור לרשויות כי רכשה 80% ממניות טריפל M בתמורה ל־85 מיליון דולר. החברה פנתה לרשות החשמל לקבלת היתר שליטה בפרויקט, אבל חוסר בהון עצמי, שהסתכם במיליוני שקלים בודדים, הוביל את רשות החשמל להבהיר למנהליה כי כל עוד לא יגיסו הון מינימלי של כ־400 מיליון שקל החברה לא תקבל אישור להקמת הפרויקט. החברה גייסה את קרן נוי ולאומי פרטנרס. כל קרן רכשה 20% ממניות טריפל M, והצליחה להעמיד ההון העצמי הדרוש לפרויקט, שהוקם ע"י מוטי פרידמן ומשה טרי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x