נחתם הסכם להקלת ייבוא וייצוא עם מכס בין רשות המסים בישראל להונג קונג
לפי ההסכם, "גורמים מאושרים" ישראליים כמו יצואנים, יבואנים ועוד, יזכו להקלות בתהליכי כניסת טובין ושחרור סחורות בהונג קונג - ומטעניהם יזכו לסיכון נמוך לבידוק; תוכנית מקבילה תופעל בצד הסיני
מנהל רשות המסים, ערן יעקב, ונציב המכס והבלו בהונג קונג מר הרמס וויי. אייץ'. טנג חתמו בסוף השבוע האחרון, במסגרת מועצת מנהלי המכס השנתית של ארגון המכס העולמי בבריסל, על הסכם להכרה הדדית בין תוכניות של שתי המדינות, שמטרתן קידום הקלות על הליכי ייבוא וייצוא עם מכס.
- נחתם הסכם בין רשות המסים למכס האמריקאי שיקל על הביורוקרטיה ליצואנים
- הקלות בייבוא אישי: בקרוב יהיה לכם קל יותר להביא מכולה מסין
- 162% על שום: האוצר חושף את שיעורי המכס המדהימים על מוצרים חקלאיים
בצד הישראלי התוכנית הרלוונטית להסכם היא "גורם כלכלי מאושר" (Authorized Economic Operator) שמפעיל המכס בישראל לצד התכנית המקבילה, שמפעיל המכס והבלו בהונג קונג. לפי ההסכם שנחתם, "גורמים מאושרים" ישראליים - ביניהם יצואנים, יבואנים, סוכני מכס, משלחים בינלאומיים, נמלים ימיים, מסופים לוגיסטיים וגורמים נוספים בשרשרת האספקה - יזכו להקלות בתהליכי כניסת טובין ושחרור הסחורות בהונג קונג. מטעניהם יזכו לסיכון נמוך לבידוק, דבר שאמור להתבטא בחיסכון בזמן ובכסף. במקביל גורמים מאושרים בתכנית ההונג קונגית יזכו להקלות דומות בכניסה ובשחרור טובין בישראל.
הייצוא הישראלי להונג קונג עמד בשנה שעברה על 557 מיליון דולר, ירידה בהשוואה ל-2017 אז עמד על 606 מיליון דולר ושנה לפני כן על כאשר עמד על 632 מיליון דולר. הייבוא לישראל מהונג קונג עמד בשנה שעברה על 710 מיליון דולר, כאשר שנה לפני כן עמד על 827 מיליון דולר.
התוכנית "גורם כלכלי מאושר" הושקעה בסוף 2010 ומאז הצטרפו אליה 230 גורמים, שלפי רשות המסים נבחרו על סמך עמידה בקריטריונים כגון איתנות פיננסית, ציות לדיני היבוא והיצוא וכן, קריטריונים ביטחוניים.
מדובר בהסכם הבילטרלי השביעי שחותמת ישראל במסגרת תכנית "גורם כלכלי מאושר". הסכמים קודמים נחתמו עם טאיוואן, ארה"ב, דרום קוריאה, קנדה, סין ומקסיקו. מטרת התכנית היא לקדם את יעילות ופישוט הסחר הבינלאומי תוך עמידה בסטנדרטים לאבטחת שרשרת האספקה ובכך, להפחית את עלויות השילוח.
מנהל רשות המסים, ערן יעקב, מסר כי "לחתימה על הסכם להכרה הדדית עם הונג קונג חשיבות רבה למשק הישראלי והמהלך הוא חלק מצעדים שהרשות נוקטת על מנת לסייע ליצואנים ישראלים בפיתוח וחשיפה לשווקים חדשים". הטקס נערך בהשתתפות אבי ארדיטי, ראש מינהל המכס וסגן הנציב ההונג קונגי, מר ג'ימי טאם.