$
התייעלות באנרגיה

הכירו את הקרן שמעניקה הלוואות בערבות מדינה להתייעלות באנרגיה בהיקף של כ-3.5 מיליארד שקלים

כחלק מהתוכנית הממשלתית לצמצום צריכת החשמל ב-17% עד 2030, מעניקים המשרד להגנת הסביבה, משרד האנרגיה ומשרד האוצר הלוואות בערבות מדינה לעסקים שיציעו תוכניות לחיסכון בצריכת החשמל והפחתת פליטות גזי החממה

בשיתוף משרד האנרגיה והמשרד להגנת הסביבה 11:2530.06.19

 

משרד האנרגיה והמשרד להגנת הסביבה השיקו תוכנית להתייעלות באנרגיה בשיתוף הבנקים המובילים בישראל. במסגרת הקרן להלוואות הוקצו 500 מיליון שקלים בערבות המדינה, זאת לצורך ביצוע פרויקטים בהיקף כולל של 3.5 מיליארד שקלים.

 

הטכנולוגיות אותן ניתן ליישם על מנת להגיש בקשה לקרן הן שדרוג מערכות מיזוג וחימום, החלפת אמצעי תאורה למערכות חסכוניות ויעילות יותר, התקנת מערכות בקרה וניטור, אופטימיזציה לשימוש בחשמל ואמצעים נוספים. במידה והטכנולוגיה הנבחרת היא טכנולוגיה חדשנית ישראלית, תינתן עדיפות בהקצאת הערבות הממשלתית.

 

את ההלוואות בתנאים משופרים יעניקו הבנקים מרכנתיל דיסקונט, הפועלים, מזרחי טפחות והבינלאומי, זאת לאחר שנבחרו במכרז פומבי שבוצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, משרד האנרגיה ומשרד האוצר.

 

הלוואה עד 85% מעלות הפרויקט

ההלוואות יינתנו לעסקים שיציעו פרויקטים להתייעלות באנרגיה שיפחיתו את צריכת החשמל בהיקף של 200,000 קוט"ש לשנה לכל הפחות, כאשר גובה ההלוואה הוא עד 85% מעלות הפרויקט, והיא ניתנת לתקופה של עד שבע שנים. עם זאת, התוכנית אינה כוללת פרויקטים להפקת חשמל מאנרגיה מתחדשת, כגון מערכות סולאריות פוטו-וולטאיות, או הפחתה ישירה של פליטות גזי חממה.

 

התוכנית מיועדת למספר סקטורים, בהם מרכזי מסחר, בתי מלון, קניונים ומפעלים. גופים הנתמכים מתקציב המדינה, כמו רשויות מקומיות, יוכלו לקבל הלוואה באמצעות חברות 'אסקו'. חברת אסקו היא חברה אשר פועלת להתייעלות באנרגיה ומשתתפת במימון הפרויקט. החברה מתוגמלת על סמך כללים שהוגדרו מראש בהתאם לרמת ההתייעלות באנרגיה המושגת.

 

איך מגישים בקשה?

תהליך הגשת הבקשה להשתתפות בתוכנית הוא פשוט וידידותי. את הבקשה הראשונית ניתן להגיש בטופס מקוון באתר של משרד האנרגיה, הגוף המרכז את הקרן.

 

הבקשה תיבחן על ידי ועדה בין-משרדית המורכבת מנציגי משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר. הוועדה תבדוק את ההיתכנות המקצועית של הבקשות. בקשות שיימצאו מתאימות יועברו לאחד הבנקים הזוכים בהתאם לבחירת הלווה. הבנק הוא זה שיקבע האם להעניק את ההלוואה, בהתאם לתנאי הקרן.

 

לחצו כאן לפרטים נוספים והגשת בקשה להלוואה >>

 

   צילום: shutterstock

 

התועלת למשק: יותר מ-100 מיליארד שקלים

במשרד האנרגיה מסבירים כי מעבר ליתרונות הסביבתיים שלה, להתייעלות באנרגיה יש גם יתרונות כלכליים מובהקים: היא מצמצמת את העלויות השוטפות למשק ולצרכן, או במילים אחרות מוזילה את חשבון החשמל. במבנים ציבוריים בהם צריכת החשמל גבוהה במיוחד, כמו למשל, בתי חולים, החלפת מערכת קירור (צ'ילר) עשויה להביא לחסכון של מאות אלפי שקלים בשנה ולמקסם את הוצאות הקשורות בתחזוקת המבנה.

 

לדברי יחזקאל ליפשיץ, סמנכ"ל תשתית ומים במשרד האנרגיה, "משרד האנרגיה מעודד ומקדם פרויקטים חדשניים בתחום התייעלות באנרגיה וזאת על מנת להמשיך ולבסס משק אנרגיה ישראלי עצמאי. מסלול הסיוע מעניק לצרכני אנרגיה במגזר המסחרי-תעשייתי-ציבורי את ההזדמנות לפתח פרויקטים בתחום זה עם עדיפות לטכנולוגיות ישראליות חדשניות. הדבר יסייע להפחית את ההוצאות על האנרגיה ולהגדיל את הפריון במשק. המטרה היא להביא להתייעלות באנרגיה ולהפחתת פליטות גזי חממה באופן משמעותי וכך גם לסייע לעמוד ביעד הלאומי של צמצום צריכת החשמל".

 

היעדים

היעדים של התוכנית הם להעלות את מודעות הצרכנים לחשיבות החיסכון באנרגיה ולהפחית פליטות של גזי החממה. הדבר חשוב במיוחד בימים שבהם שינויי האקלים מורגשים היטב ברחבי כדור הארץ וגובר החשש מהשלכותיהם השליליות, כפי שניתן לראות במדינות הסובלות משיטפונות והצפות מחד, או מתקופות ארוכות של יובש ובצורת, מאידך.

 

תוכנית זו מושקת בזמן שבעולם כולו יוצאות לדרך תוכניות דומות להקטנת השפעת הפעילות האנושית על כדור הארץ באמצעות הפחתת הפליטות של גזי חממה, בעיקר על ידי צמצום השימוש באנרגיה ושריפת דלקים פוסיליים.

 

ד"ר גיל פרואקטור, מנהל תחום אנרגיה של המשרד להגנת הסביבה מסביר כי כחלק ממגמה זו, קבעה ממשלת ישראל ב-2015 יעד לאומי לפליטת 7.7 טון גזי חממה לנפש עד 2030. "אחד האמצעים להשגת יעד זה הינו מחויבות המדינה לצמצום צריכת החשמל ב-17% עד 2030. בימים אלו פועל המשרד להגנת הסביבה בקידום החזון ל-2050 למשק ישראלי דל פחמן ובכך יצטרף לשורת מדינות OECD אשר הכינו תכניות אסטרטגיות ארוכות טווח למעבר לכלכלה דלת פחמן". נציין כי לישראל, כחברה בארגון ה-OECD, יש מחויבות בינלאומית לבצע מעקב ובקרה אחר פליטות גזי החממה ופעילויות ההפחתה שלה, ולדווח על כך בפורומים בינלאומיים שונים.

 

במשרד להגנת הסביבה ובמשרד האנרגיה מסבירים כי להתייעלות באנרגיה יתרונות רבים, בהם חיסכון בשימוש וניצול יעיל יותר של משאבים טבעיים, חיסכון בהוצאות, קידום טכנולוגיות חדשניות, וכן הגדלת התעסוקה במשק והפניית כספים לרווחות השכבות המוחלשות.

 

המנגנונים הפיננסיים הקיימים להשגת היעד, בנוסף לקרן ההלוואות, הם מענקים להשקעות בהתייעלות באנרגיה בהיקף של 300 מיליון שקלים לארבע שנים.

 

הלוואה לצד יעד לאומי

בשורה התחתונה, אם גם אתם רוצים לקבל הלוואה בהתאם לתנאי הקרן, כל שצריך לעשות הוא להגיש בקשה דרך האתר של משרד האנרגיה. אם הבקשה תאושר על ידי המדינה, היא תועבר לטיפול הבנקים שיעבדו מולכם בכל הקשור לצד הפיננסי של הפרויקט.

 

כך, גם אתם תוכלו לקבל הלוואה מהמדינה לקידום פרויקט בתחום ההתייעלות באנרגיה, ולקחת חלק בהשגת היעד הלאומי של צמצום צריכת החשמל ב-17% עד 2030.

 

לחצו כאן לפרטים נוספים על קרן ההלוואות לפרויקטים להתייעלות אנרגטית >>

 

בחזרה לערוץ התייעלות באנרגיה >>

 

x