ברנד הותירה לכארמור את הצרות והרוויחה 3 מיליון שקל
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר את בקשת ברנד תעשיות למחוק את חברת הרכב כארמור מאחזקתה וחסך לה הפסדי אשראי עתידיים
ברת ברנד תעשיות, שהחזיקה ב־100% מיצרנית הרכב כארמור כחברה מאוחדת, דיווחה אתמול למשקיעים שביהמ"ש המחוזי בתל אביב אישר את בקשתה מ־5 ביוני השנה למחוק את כארמור מאחזקתה.
- ברנד חזרה לאקס: סמנכ"ל הכספים עזב, הוחלף והתחרט
- יובל מרשק, שהונה את המערכת הצבאית בארה"ב, עשוי להשתחרר בתוך שבועיים
- עוה"ד ישראל בכר ורונן מטרי מונו לכונסי הנכסים של חברת כארמור
המשמעות היא שברנד, הנמצאת בשליטת קרן KSPS (66.7%), תרשום ברבעון השני של 2019 רווח חשבונאי של 3 מיליון שקל בעקבות ההתנתקות. זאת משום שברנד חזתה הפסדי אשראי עתידיים כתוצאה מהלוואות שהעמידה בעבר לכארמור, שלה מונו בתחילת החודש עורכי הדין ישראל בכר ורונן מטרי ככונסי נכסים משותפים מטעם בית המשפט, לאחר שכשלה בעסקיה, שלא בפעם הראשונה.
הפסד של 20 מיליון שקל ברבעון הראשון
לפי הדו"חות לרבעון הראשון, ברנד העמידה פיקדון של 8.5 מיליון שקל לטובת כארמור להבטחת הלוואה שהאחרונה קיבלה. כמו כן, ברנד העמידה לכארמור הלוואה בגובה של 10.2 מיליון שקל. בנוסף כארמור היתה חייבת לחברה־בת אחרת של ברנד 450 אלף שקל בגין שירותים שקיבלה ממנה. ברבעון הראשון עוד הושפעה ברנד לרעה מכארמור (שהיתה מאוחדת בדו"חות שלה ורשמה הפסד של 20.6 מיליון שקל) ורשמה הפסד של 19.8 מיליון שקל. מחיקת האחזקה בכארמור עוצרת את הדימום.
כארמור, שבשמה הקודם נקראה התכוף ונשלטה על ידי דוד אורון, עברה לשליטת חברת ברנד ב־2011 כחלק מהסדר נושים שבמסגרתו הושקעו בכארמור 25 מיליון שקל. החברה מספקת פתרונות לענף הרכב והוקמה עוד בשנת 1947, לפני קום המדינה, אז ייצרה חלק מהמשורינים בשיירות שעלו לירושלים בזמן מלחמת העצמאות. פעילותה כוללת ייצור משוריינים, מפזרי הפגנות וכבאיות.
בתחילת החודש פנו שני הבנקים המלווים את כארמור, מזרחי טפחות ודיסקונט, לביהמ"ש המחוזי בתל אביב בבקשה כי זה ימנה לה כונסי נכסים ויאכוף את האג"ח שהועמדו לה. החובות של כארמור לבנקים, לספקים ולכונסי הנכסים הוערכו אז ב־80 מיליון שקל.
חויבה ב־3.7 מיליון דולר בבוררות בינלאומית
בין הסיבות לתסבוכת שהפילה את כארמור היתה התקשרות שלה עם חברת BMC הטורקית, שנחתמה בראשית 2015 בהיקף של 26 מיליון דולר. במסגרת העסקה התחייבה כארמור לייצר רכבים ממוגנים, אך בתום סכסוך שהתגלע בינה לבין החברה הטורקית חויבה החברה הישראלית בתשלום 3.7 מיליון דולר בפסק בוררות בינלאומי.
ברנד, העוסקת בעבודות בתחום המתכות, מקימה תשתיות מתכת וקונסטרוקציות פלדה, דיווחה אתמול על אירוע חיובי אחר. החברה, שבראשה עומד היו"ר גלעד הלוי (בנו של ראש המוסד לשעבר אפרים הלוי), התקשרה ביום שני השבוע בהסכם מסגרת לביצוע עבודות קונסטרוקציה בפלדה בהיקף של 56.6 מיליון שקל לתקופה של 5 שנים עם אופציה להארכה של עוד 5 שנים. ברנד אופטימית ומעריכה כי תסיים את הפרויקט המדובר בתוך שנתיים, למרות לוח הזמנים הרחב יותר. מניית החברה טיפסה אתמול ב־1.5% למחיר המגלם לחברה שווי שוק של 75.8 מיליון שקל.