חדשות האוכל: קוקטייל הנגרוני חוגג 100 שנה, ועוד סניף לגלידה גולדה
וגם: סרט דוקומנטרי חדש על ג'יימי אוליבר; מסעדה מתחדשת במדרחוב זכרון יעקב; שבוע קולינריה מקסיקני; תפריט מיוחד לנשים אחרי לידה; ו-30 שנה לבית הספר לברמנים "זמן אמיתי"
זמן הנגרוני: במהלך כל השבוע הקרוב (עד ה-30.6) יתקיים בעשרות ברים ומסעדות בתל אביב "שבוע הנגרוני", שחוגג 100 שנה לקוקטייל הקלאסי שמבוסס על קמפרי, ג'ין וורמוט בגרסאות שונות. זהו מיזם בינלאומי, שמתקיים מדי שנה מאז 2013 ביוזמת מגזין האלכוהול Imbibe וחברת גרופו קמפרי, ומטרת העל שלו היא גיוס כספים למטרות צדקה שונות. מאז השקתו הצליח לאסוף כבר למעלה מ-2 מיליון דולר ברחבי העולם. זוהי השנה הראשונה בה מגיע האירוע למחוזותינו, וישתתפו בו מגוון רחב של ברים ומסעדות מובילים כמו בית תאילנדי, משייה, דלידה, אוזריה, טי האוס, קאב קם ואחרים. כל מסעדה תגיש תפריט נגרוני המורכב מנגרוני קלאסי (קמפרי, ג'ין וורמוט) ומגרסאות שונות של המשקה.
השף הערום: הדוקו: ג'יימי אוליבר, השף הבריטי שנודע בכינויו "השף הערום", יזכה לרגל 20 שנות קריירה בסרט דוקומנטרי על חייו שיוקרן בערוץ 4 הבריטי (עדיין ללא מועד שידור). אוליבר, 44, הוא אחד השפים המוכרים והמצליחים היום. את תהילתו הבינלאומית קנה דווקא הודות לתכנית הטלוויזיה שלו, השף העירום, והספרים שפרסם, ולא בגלל רשת המסעדות שלו שבמאי האחרון הכריזה כי היא נכנסת לתהליכי פירוק. הסרט, כך הודיע הערוץ הבריטי, יתמקד ברגעי השיא של אוליבר משני העשורים האחרונים, וגם ילווה את תהליך הסגירה הנוכחי של מסעדותיו, ויסביר מדוע אל עף הפירוק, הוא עדיין בין האנשים שמוערכים היום בסכומי הכסף הגדולים ביותר בתחום הקולינריה.
מי אמר גלידה ולא קיבל? רשת הגלידריות גולדה תשיק בתחילת יוני סניף עצום בגודל של 180 מ"ר במתחם יכין סנטר בנתניה. במרכז הסניף, שייפתח בהשקעה של למעלה ממיליון וחצי שקל, תמוקם ויטרינה ענקית שתכיל כ-50 טעמי גלידה, לצד ברזי שוקולד, מתחם קינוחים ומתוקים נוספים, מטבח שממנו יוגשו מנות אחרונות, דלפק שיש ארוך ועליו אין ספור תוספות המיועדות למקפא יוגורט. ועוד באותו הנושא: מותג הגלידות "וניליה" משיק בימים אלה את וניליה SOFT SERVE" בקניון עזריאלי בת"א. מדובר בגלידה במרקם רך שמתקבל באמצעות מכונות ייעודיות (קצת בדומה למה שמכנים אצלנו "גלידה אמריקאית"), רק שבמקרה הזה הן מבוססות כולן על חומרי הגלם האיכותיים ביותר, מרכיבים טבעיים וללא צבעי מאכל מלאכותיים. בין הטעמים שאפשר למצוא שם: קרמל מלוח, תותים בשמנת, מנגו ופסיפלורה, פיסטוק ואגוזי לוז ועוד.
מתחדשים ברחבי הארץ: במדרחוב היפהפה של זכרון יעקב הושקה מחדש מסעדת מנואלה, שהתחדשה עם מסעדת קוצ'ינה ויחד איתה עברה למיקום חדש. בגלגולה הנוכחי מציע השף נדב שרז מטבח איטלקי מהודק במבנה אבן יפהפה בחזית המוגבהת של מדרחוב זכרון יעקב. מייצר את הפסטה הטרייה מידי יום, מתפיח את הבצק לפיצה הנאפית בטאבון האיטלקי הגדול שהוצב במרכז המסעדה ואוסף את הפרודוקטים הטריים והאיכותיים ביותר למסעדה שלו. בין המנות בתפריט החדש אפשר למצוא קלצונה ראגו, רביולי במילוי תרד וריקוטה, שרימפס גורגונזולה, סקלופיני סלמון ועוד. ועוד לוקיישן חדש במקום מפתיע - על הגג של מלון הבוטיק ליר סנס בגדרה, נפתח בימים אלה ה- Rooftop, בר מסעדה על גג המבנה. על התפריט אחראי השף אסף שטרן ממסעדת אברטו ובו מנות כמו טאטאקי סלמון, עראיס עם תערובת דגים ועוד.
המקסיקנים באים: שלושה שפים מובילים מהמטבח המקסיקני העכשווי עושים ברגעים אלה את דרכם לארץ, לטובת השתתפות בשבוע הקולינריה המקסיקני " "Patron Mexico Culinary Week. במהלך השבוע, שיזמו השף אסף דוקטור וחוקרי האוכל אלון הדר וחמוטל איינהורן, המתקיים בחסות המותג טקילה פטרון, יציג כל שף אורח את הפרשנות הייחודית שלו למטבח המקסיקני במסעדה בה הוא מתארח, תוך שילוב בין חומרי גלם מקומיים וייחודיים שהביא עמו ממקסיקו. ביום רביעי הקרוב (26.6) יתארח השף חואקין קרדוסו ב"קפה נורדוי" אצל השף עינב אזגורי. בשבת (29.6) בצהריים יתארח השף תומאס ברמודז ב"בר 51" אצל השף מושיקו גמליאלי וביום ראשון (30.6) יתארח השף ג׳איר טלז ב"אייבי" אצל השף דוקטור עצמו.
סירי לידה: רשת "ביתא קפה", המסעדה השכונתית של השפית איילת לטוביץ', תשיק בחודש הבא מיזם חדש – תפריט מיוחד לנשים אחרי לידה שמגיע בסירים חד פעמיים בשני גדלים (140 או 280 שקל). הקונספט, שמבוסס על מיזמים עצמאיים שונים שהחלו בשנים האחרונות ברחבי הארץ בה מתנדבים שכנים וקרובים לבשל עבור נשים לאחר לידה, מבוסס על תפריט שנבנה אחרי מחקר ומחשבה על צרכיהן של נשים אחרי לידה שיוכלו להתאים גם במידה שיש עוד ילדים בבית. ביניהן אפשר למצוא תבשיל פילה סלמון עם זוקיני ורוטב תפוזים ושום, קארי סלק וירקות צלויים, מחית גרגירי חומוס ועוד. בהזמנה מראש בלבד.
30 שנה מאחורי הבר: זמן אמיתי, בית הספר הוותיק לברמנים, חוגג שלושים שנות פעילות ומשיק ספר אלכוהול מקיף בשם "THE BARMEN'S BOOK". בית הספר, שנוסד בשנת 1989 בת"א, אחראי כבר שלושה עשורים להשכלתם של רבים מהעומדים מאחורי הברים בארץ, למעשה 8 מכל 10 ברמנים פעילים הם כאלה שעברו קורס בבית הספר. בספר, שהושק לרגל החגיגות, 340 עמודים של מתכוני קוקטיילים, שיטות עבודה וסודות מעולם האלכוהול. למשימת הכתיבה נרתמו השמות הבולטים בתחום בארץ כמו אריאל לייזגולד, חיים גן, שחף טל מנכ"ל בית הספר ואחרים.