ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"הרוגלטור צריך לתת מענה לליברה לפני שהוא יוצא לשוק"

אמרה מנהלת השקעות הון סיכון של Citi Ventures בישראל, אורנית שנער, בכנס פינטק 2019 של כלכליסט בשיתוף לאומיטק ו-KPMG. עמרי בן דוד, שותף בקרן ההון סיכון ויולה ונצ'רס, הוסיף: "ליברה הוא מהפכה, לא פחות. הרגולטורים צריכים לטפל בזה בהבט גלובלי

עומר כביר 13:4324.06.19

"הרוגלטור צריך לתת מענה לליברה לפני שהם יוצאים לאוויר, אחרת הרכבת כבר תצא מהתהחנה וזה יהיה מאוחר מדי", כך אמרה מנהלת השקעות הון סיכון של Citi Ventures בישראל, אורנית שנער, בכנס פינטק 2019 של כלכליסט בשיתוף לאומיטק ו-KPMG.

 

שנער דיברה בפאנל שהתמקד בטרנדים החמים בעולם הפינטק, בהנחיית כתבת ההייטק של "כלכליסט" הגר רבט. מטבע הדברים, נושא שיחה מרכזי בפאנל היה ליברה, מטבע הקריפטו החדש שנוצר ביוזמת פייסבוק. "הסיבה שיש רגולטורי היא שצריך לדאוג שדברים יעשו בצורה נאותה וראויה", היא אמרה בהקשר של הפיקוח על פעילות המטבע החדש. "אנחנו לא רוצים שזה יגיע למקומות בעייתיים. אחת הטענות נגדם שלא תהיה אנונימיזציה מלאה כמו מטבעות קריפטו ריגלים. אני לא בטוחה שזה דבר שמפריע לי".

 

עמרי בן דוד, שותף בקרן ההון סיכון ויולה ונצ'רס, הוסיף: "ליברה הוא מהפכה, לא פחות. הרגולטורים צריכים לטפל בזה בהבט גלובלי, כי לא ייתכן שבמדינה X לא ניתן יהיה להשתמש בו. ליברה היה יוזמה של פייסבוק, אבל פייסבוק עשתה דבר חכם: היא הפרידה בין הארגון של ליברה, שבתוכו עשרות ארגונים וכולם שווים, לבין קליברה שתהיה החברה בת שתעשה היוון לעולם הזה.

 

"יש כאן דמוקרטיזציה של שירותים פיננסיים. תחשוב 1.7 מיליארד איש בועלם בלי חשבון בנק זה פותח בפניהם אפשרויות של תשלום באשראי, קרדיט. אבל אם הרגולציה לא תפתר הדבר הזה לא יקרה. צריך לחשוב על מה קורה היום במדינות מתפתחות. אם מישהו שם רוצה לשלוח כסף למשפחה, יש כיום הרבה גורמים שגובים עמלות. יחד עם הסיכון והפחד יש הזדמנות להנגיש הרבה שירותים למדינות מתפתחות".

 

 

מימין: הגר רבט, גלעד שמעוני, עמרי בן דוד ואורנית שנער מימין: הגר רבט, גלעד שמעוני, עמרי בן דוד ואורנית שנער צילום: עמית שעל

 

מנכ"ל לאומי פרטנרס חתמים, גלעד שמעוני, אמר שלא בטוח שמה שצריך כרגע זה מטבע חדש. לא ברור אם זה מטבע או מערך תשלומים", אמר. "הפתרון של מערך תשלומים שיחליף מערכות מסורתיות עולה על הצורך במטבע חדש. פייסבוק פונה לטריטוריות חדשות שם אפשר להמציא את המערכת מחדש ולא צריך להתבסס על מערכות קיימות".

 

שנער דיברה גם על מה מחפשים כיום משקיעים ושותפים אצל סטארטאפי פינטק. "אם מסתכלים היום על סטארטפאים, היינו שמחים שהם יסתכלו על בעיות בצורה רחבה יותר והוליסטית", היא אמרה. "זה מאוד מאתגר להטמיע שבעה פתרונות שכל אחת מכסה תחום אחד. אנחנו מציעים להם להתרחב לפחות לתחום אחד בצורה יותר מלאה".

 

בן דוד חיזק את דבריה: "אנחנו מחפשים חברה שהיא לא פתרון נקודותי אלא פלטפורמה גדולה ורחבה. כי אם אתה עובד בבנק או במקם אחר אתה לא יכול לנהל יחסים עם מאות אנשים. אתה צריך 30, 40 ספקים ואתם לעבוד".

 

שמעוני דיבר על התפקיד של הרוגלציה בפיתוח השוק. בנקודת המבט שלנו בשוק המקומי, הרגולציה מנסה להפריד את הפעילות מהבנקים", הוא אמר. "למשל, ועדת שטרום כפתה על הבנקיםלהפרד מחברות כרטיסי האשראי. הרגולציה כגורם מחולל שינוי, אחד מהגדולים ביותר בתחום, מנסה להפריד את הפעילויות על מנת לתת לכל זירה לעבוד בפני עצמה ולחולל תחרות. בשוק הישראל, שהוא קטן וסגור יחסית, אם מסתכלים על העבר ועדות כמו ברודט או בכר, יצרו אפשרות לתחרות והתפתחות חדשה טכנולוגית".

 

על שוק ההון הישראלי אמר שמעוני שהוא פתוח מאוד לטכנולוגיות פינטק: "ראינו הנפקות סופר מוצלחות של ישראכרט, שבא ואחרות. השוק בארץ פתוח להנפקות פינטק ומחפש את החברות המעניינות. המשקיעים בישראל מזהים את פריצת הדרך הבאה, שוק טכנולוגי שמעודד טכנולוגיות חדשות ואת הדברים הבאים שיקרו בעולם התשלומים".

 

שנער התייחסה למחסור בפיתוחי פינטק לשוק המקומי, כולל כאלו שמגיעים מחברות ישראליות אך לא זמינים לשוק הישראלי. "אפשר לחלק את השוק לשניים", היא אמרה. "חברות סטארט-אפ מדהימות ומעניינות מצד אחד. אבל בתחום התשתיות ומה שמוצע לציבור אנחנו פחות מתקדמים. סקנדינביה זו קרקע פוריה לניסויים בפינטק, בפולין תשלום באמצעות NFC נמצא כבר בכל מקום. כאן אנחנו פחות רואים את הדברים האלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x