עיר בפלורידה תשלם להאקרים כופר בסך 600 אלף דולר
מועצת העיר ריביירה ביץ' אישרה את התשלום בתקווה לקבל בחזרה מידע עירוני שנגנב; הצעד מסמל את חוסר מוכנותן של הרשוית בארה"ב להתמודד עם מתקפות סייבר
- חוזה לחברת הסייבר אניגמטוס עם ספקית דלקן אוניברסאלי
- לשבור את הבנק: ליקוי AI מאפשר להטעות בקלות מערכות דירוג אשראי
- סמסונג מזהירה: הטלוויזיות החכמות שלנו חשופות למתקפות סייבר
מועצת העיר של ריביירה ביץ', שנמצאת 80 ק"מ מצפון לפורט לודרדייל, הצביעה ביום שני בעד ההחלטה מתוך תקווה לקבל בחזרה לידיה מידע עירוני שנמצא בסכנה, כך דיווחה רשת CBS.
על פי העיתון "פאלם ביץ' פוסט", המתקפה על מחשבי העירייה החלה ב-29 במאי, כשעובד של המשטרה פתח קובץ שצורף לאימייל והכיל וירוס. הוירוס התפשט במהירות במערכות המחשב של העירייה, ופגע במערכת האימייל שלה ובפעילות מוקד החירום 911.
ה"ניו יורק טיימס" דיווח שההאקרים דרשו את הכופר בביטקוין, ושאין כל ערובה שהם אכן יכבדו את חלקם בעסקה לאחר שיקבלו את הכסף. CBS דיווחה שהמועצה כבר הצביעה בעד קניית מחשבים חדשים בשווי מיליון דולר לאחרי המתקפה.
אך ריביירה ביץ' היא רק דוגמה אחת לעיר שנפגעת במתקפת סייבר שכזאת. מומחי ביטחון מידע מהממשל הפדרלי ומהמגזר הפרטי בארה"ב כבר הזהירו בעבר שחלקים גדולים מהתשתית במדינה חשופים למתקפות, אך מוסדות רבים לא לוקחים זאת ברצינות הדרושה.
בולטימור היא עיר נוספת שהעבירה את רוב החודש האחרון כשהיא משותקת עקב מתקפת סייבר על חלקים גדולים מרשת המחשבים שלה. ההאקרים דרשו מהעיר כופר של 76 אלף דולר אך היא סירבה.
דוגמה נוספת היא מתקפת הסייבר לשם כופר שפגעה בעיר אטלנטה במרץ 2018 ועלתה לעיר כ-2.6 מיליון דולר. אולבני, ניו יורק, סן דייגו וסרסוטה שבפלורידה, ובית חולים בלוס אנג'לס התמודדו גם הם עם מתקפות דומות.
אך ישנם מומחים שמאמינים שהבעיה תמשיך לזכות בהתעלמות עד אשר תתרחש מתקפה כה קטסטרופלית, שתיאלץ את הרשויות לנקוט בצעדים נחרצים.