מנהל ביה"ח יוספטל: "נדרש סיוע של 20-10 מיליון שקל, אחרת התושבים ייפגעו"
לטענת ד"ר אלדד ברקוביץ, כמחצית מהצוות הרפואי של יוספטל אינם מתגוררים באופן קבוע בעיר, וסגירת שדה דב תגרום לכך שלא יסכימו להגיע עוד לעיר
מנהל בית החולים יוספטל, ד"ר אלדד ברקוביץ, דורש מהממשלה חבילת סיוע של 10 ל-20 מיליון שקל להתמודדות עם סגירת שדה דב. כך נודע ל"כלכליסט". צוותים של משרד הבריאות והאוצר ביקרו לאחרונה בבית החולים ושמעו הדרישה מד''ר ברקוביץ.
- מנהלי הגוש הגדול לראש עיריית אילת: "פינוי שדה דב הוא עובדה מוגמרת"
- פינוי שדה דב: דרושה חלופה
- בגלל מחאת שדה דב: הממשלה בוחנת הפעלה מחדש של שדה התעופה הישן באילת
כמחצית מהצוות הרפואי של יוספטל (כ-60 מומחי רפואה מכל הסוגים) אינם מתגוררים באופן קבוע בעיר הדרומית והם מגיעים בתדירויות שונות – מפעמים בשבוע ועד פעם בחודש - לאילת דרך שדה דב.
לפי הערכות, לכל רופא שמגיע מהמרכז לוקח כשעתיים להגיע לאילת. אלא שסגירת שדה דב והעברה למסלול של נתב"ג עלולה להכפיל את זמן המסע – דבר שיהפוך ללא כדאי בעליל.
החשש של ברקוביץ הוא כי חלק ניכר מאותם 60 רופאים יחדלו מלהגיע. לכן, הוא פנה לממשלה בבקשה להרכיב חבילה שיתגמל את הרופאים וימצא גם פתרונות תעסוקה לבני הזוג וזאת על מנת שאותם אנשים יוכלו להשתכן באילת באופן קבוע.
למרות שאילת נחשבת פריפריה ולפי הסכם השכר החדש רופאים שעובדים באילת משתכרים יותר, ד"ר ברקוביץ מסביר כי העיר הדרומית הוא פריפריה בתוך הפריפריה ולכן אילת חייבת הטבה מיוחדת, אחרת, הרופאים יוכלו לקבל את המענקים ולהישאר יותר קרובים למרכז.
כמו כן, בניגוד לרופאים שעובדים במרכז, רופאים באילת אינם יכולים לעסוק ברפואה פרטית שכן אין כמעט ביקוש לכך. "אני מסנה להיות אופטימי אבל אנו חייבים להיערך לכל מצב", אמר ד"ר ברקוביץ ל"כלכליסט".